€ 323,38 bij Amazon.nl Marketplace

Intel Core i7-8700 Boxed Review

2 augustus 2019, laatste update op 2 augustus 2019, 567 views Rapporteer

Een heel krachtige processor voor een nette prijs. Kan alles aan en blijft best wel koel.
Met deze cpu kan je niet echt de mist mee in gaan.
Wel raad ik aan om de stock koeler niet te gebruiken maar het is toch handig om er bij te hebben.

Pluspunten

• Snelheid
  • Gaming prestaties
  • Blijft vrij koel
  • Waar voor je geld

Minpunten

• Koeler

De i7-8700 is een heel goed presterende processor, ook voor gaming echt een beest.
Hij kan alle games aan die ik heb getest zonder enige problemen ongeacht de graphics preset. Ook op het gebied van video en 3D rendering is hij echt een beest.
Dus op het gebied van performance is alles helemaal goed.

De 8700 wordt een stuk minder warm dan dat ik had verwacht. En zeker als je kijkt naar i7's van de oudere generaties blijft hij echt heel erg koel.
Verder is de cpu is relatief een stuk goedkoper dan i7's van de vorige generaties en een heel stuk goedkoper dan de k-versie van deze processor.

De CPU is erg stabiel en met mijn B360 moederbord heb ik nooit problemen gehad er mee. Nooit een BSOD of andere problemen. Ik heb de CPU niet getest op het gebied van overclocken (ik doe er niet aan en door de B360 chipset zou het ook niet kunnen met mijn moederbord).

Er is verder wel een minpunt. En dat is de koeler die er bij zit (ervanuitgaand dat je de boxed versie hebt), hij voldoet maar de CPU presteert veel minder goed. En voor de prijs die je betaalt voor deze processor mag de koeler wel een heel stuk beter zijn naar mijn mening. Maar het is toch wel handig als je dingen wilt testen of gewoon een backup koeler wilt. Zelf heb ik de stock koeler aan een vriend gegeven die koeling problemen had en hij draait nog steeds goed op zijn 3rd gen i7. Hij zit er al meer dan een jaar in en verder geen problemen mee gehad.

Conclusie:
Het is een heel goed presterende processor waarmee je alles kan doen wat je wilt zonder enige problemen. Als je het geld hebt en je bent een zware gebruiker raad ik hem absoluut aan! :)

Heb jij ook een Intel Core i7-8700 Boxed?

In december 2013 kocht ik voor €257,90 mijn Intel Core i7 4770 / 3.4 GHz.
Ik ben nog steeds heel :) met deze cpu.
Op cpubenchmark.net staat ie met een CpuMark van 9778.

Jouw review maakte me nieuwsgierig naar de CpuMark van de i7-8700: 15157
In mijn "leken-wereldje :+ " vertaal ik dat gemakshalve maar naar "anderhalf keer zo snel".
"En da's niet gek voor €325", zo dacht ik bij mezelf.

Hier de link naar een compare van beide CPU's: