Asus VivoBook Flip TP202NA-EH001T Review

xekjiram
30 juli 2019, laatste update op 30 juli 2019, 605 views Product gekocht

Asus VivoBook Flip TP202NA-EH001T

Leuk laptopje maar veel te kleine opslag

Pluspunten

• klein en handig mee te nemen
  • kan als tablet worden gebruikt
  • als je er niet mee gamet valt de prestatie mee

Minpunten

• 32 GB is veel te klein voor Win10

2 van 5 sterren (Slecht)
In september 2018 was ik op zoek naar een eenvoudige laptop voor eenvoudig gebruik en voor onderweg. Omdat mijn budget beperkt is, wist ik dat ik geen topmodel zou kunnen kopen en mijn eisen beperkt moest houden.

Ik kocht er een micro-SD bij om bestanden op te kunnen slaan.

Aanvankelijk leek deze laptop het prima te doen voor zijn geld. Prettig in de bediening, naar omstandigheden een goed scherm, niet de vlotste maar toch werkbaar, Youtubefilmpjes werden zonder problemen afgespeeld en je maakt er zó een tablet van.

Maar bij de eerstvolgende Win10-update kreeg ik al de melding dat er te weinig schijfruimte was. Ik heb nog eens kritisch gekeken wat ik er af kon gooien (o.a. alle automatisch mee-geïnstalleerde overbodigheid van Acer en Windows) en schijfopruiming er overheen gehaald, en het lukte toen.

Bij een volgende update ging het weer mis en het was niet meer op te lossen. 32GB blijkt echt véél te klein voor alleen al de updates. Zelfs met een micro-SD van 256 GB. Ik heb nu nog 3 GB over op de interne opslag en morgen komt er een computerdeskundige kijken of er nog wat aan te doen is, of dat er misschien een grotere opslag (er zit overigens eMMC in) in kan. Met het geld dat ik daarmee kwijt ben (waarbij het de vraag is of het gaat lukken die eMMC te vervangen) had ik vorig jaar net zo goed een wat duurdere laptop met meer opslag kunnen aanschaffen.

Een zure les, vooral omdat het geld hier niet bepaald tegen de plinten klotst en ik lang moet sparen voor dit soort aankopen. Nogmaals, ik begrijp best dat je voor weinig geld niet alles kunt verwachten, maar een laptop die al zo snel na aankoop eigenlijk niet meer up te daten is...?

Jammer, want het is verder een prettige laptop, precies goed voor wat ik nodig heb.

Heb jij ook een Asus VivoBook Flip TP202NA-EH001T?

Update: de eMMC is erg duur om te vervangen. Win10 is niet te installeren op de 256 GB micro-SD. De computerdeskundige heeft de laptop volledig opnieuw geïnstalleerd en zowaar wat GB vrij gekregen, waardoor nu 2/3 van de 32 gb bezet is (nog zo'n 10 gb over). Voor zolang het duurt. Kortom, zoals ik al schreef: zure les, niet kopen, als er slechts 32 gb op zit.