JBL E65BTNC (Zwart) Review
26 juli 2019, laatste update op 24 augustus 2021, 837 views
Rapporteer
Product gekocht
De JBL E65BTNC een prima koptelefoon is voor dagelijks gebruik. De echte audiofreak zal misschien niet zo gelukkig worden van het geluid, maar voor een standaard gebruiker voldoet het ruimschoots.
Pluspunten
- Opladen via Micro USB
- Goed geluid
Minpunten
- Noise canceling is "redelijk"
- Microfoon in de koptelefoon is erg slecht
Ik heb 5 maanden geleden de JBL E65BTNC gekocht als vervangen voor mijn vorige JBL E55BT. Deze is na 2,5 jaar dienst uit elkaar gevallen. Ik heb de koptelefoon gekocht voor dagelijks gebruik in het OV en op kantoor achter een PC.
De eerste indruk van de koptelefoon is goed. De koptelefoon zit fijn, knelt niks af en valt goed over mijn oren. De bouwkwaliteit is voldoende maar niet heel solide. Ik zou hem niet in een volgepropte tas durven stoppen en verwacht dan ook geen levensduur langer dan 2,5 jaar. De geluidskwaliteit is daarentegen naar mijn mening erg goed. Het geluid is gebalanceerd, mooi en helder. Ik luister vooral pop/rock muziek en daarnaast heel veel podcasts. De Noise canceling is een fijne extra feature voor in het OV. Het achtergrond geluid van een trein wordt redelijk goed weggefilterd, al is dit erg afhankelijk van hoe je je hoofd draait.
Over bediening en IO heb ik niks te klagen. Het opladen gebeurd via een Micro USB kabel en de koptelefoon kabel zelf is afneembaar. Verbinding maken via bluetooth heb ik tot dusver nooit problemen mee ondervonden. De knopjes voor het bedienden van geluid werken voor mij ook fijn. Het enige minpunt is de ingebouwde microfoon, deze is erg slecht van vangt extreem veel achtergrondgeluid op. In veel verschillende situaties geprobeerd maar ik was altijd onverstaanbaar voor de andere kant.
Update na 2.5 jaar gebruik
Mijn voorspelling is helaas uitgekomen, na 2.5 jaar gebruik zijn de oorkussen los gekomen waardoor de koptelefoon niet meer lekker zat. Echter is de geluidskwaliteit en batterij prima op pijl geweest tijdens het gebruik. Mijn volgende koptelefoon zal dus tevens weer een JBL worden.
De conclusie is dus dat de JBL E65BTNC een prima koptelefoon is voor dagelijks gebruik. De echte audiofreak zal misschien niet zo gelukkig worden van het geluid, maar voor mij voldoet het ruimschoots.