Sony KD-55AG9 Zwart Review
5 juli 2019, laatste update op 5 juli 2019, 515 views
Rapporteer
Product gekocht
Erg mooi OLED TV en redelijk goed geluid.
Pluspunten
- Zwart is echt zwart
- HDR beleving
- OLED paneel als center speaker
Minpunten
- Erg lage voet
- voice control activeren middels knopje
Inmiddels staat de tv er een week en zijn mijn eerste indrukken uiterst positief. Had een 49 inch led tv van Sony en ondanks dat deze nog maar 4 jaar oud was is dit een enorme sprong vooruit kwa beeldqualiteit. het Oledpaneel schitterd in kleur, zwartwaardes en met hdr lijken (felle)lichten er echt uit te springen.
In het begin even problemen met mijn CI+ module, maar na een update er van werkte ook digitale tv prima. Netflix films en series zijn (zeker in 4K) adembenement mooi. Ik ontdekte ook de speciale Netflix beelverbeteraar welke het beeld precies zo weergeeft als de makers van de serie het bedoeld hebben. dit is zeker waar!
Het geluid van de tv is goed te noemen, maar niet bijzonder. Maar dat is tegenwoordig bij geen één tv meer. In mijn huidige setup gaat het geluid naar mijn Sony receiver welke de TV herkent en direct aanspringt en de TV ook direct schakelt van geluid via de TV naar de receiver. Nog even getest hoe het is om de tv zelf aan centerspeaker te gebruiken, dit is op zich een hele fijne optie. Zeker als je nog een 5.1 of 7.1 set wilt kopen hoef je in principe geen center speaker meer te kopen of onder de TV te plaatsen. Het geluid komt namelijk echt vanaf het beeldsherm (oledpanel) vandaan, waardoor het geluid echt gecentreerd is en overkomt. geeft in ieder geval een bijzonder goede ervaring.
De interface van de tv is zoals ik van Sony gewend ben. donker (lekeer voor de ogen ipv felle kleuren) en eenvoudig te scrollen en bedienen met de afstandsbediening. van de apps op de tv gebruik ik eigenlijk enkel maar Netflix en spotify, welke dan ook uitstekent functioneren op de TV.
De afstandsbediening ziet er hoogwaardig uit en de knoppen zijn makkelijk te bedienen en goed gepositioneerd. de spraakfunctie om commando's te geven werkt naar behoren. Ik merk echter op dat ik het nooit gebruik omdat het niet sneller of makkelijker werkt dan een knopje indrukken. Je moet om de stembediening te activeren namelijk op een knopje drukken en spreken. het 2 of 3x een knopje indrukken om dezelfde functie te bedienen is vaan net zo snel of sneller :-)
Iets waar Sony echt over nagedacht heeft zijn de kabels. Overal kan je deze netjes wegwerken en met de bijgeleverde afdekkapjes verbergen.
Als laatste wil ik aangeven dat de TV in de uit stand er ook schitterend uit ziet. het lijkt één grote zwart glazen paneel. Zeker de bezels welke er nauwelijks zijn en het zeer dunne beeldscherm aan de bovenkant. Het is echt een pronkstuk in de woonkamer!