De beste stoel om 8 u aan een stuk in te werken:gamen.
Pluspunten
Robuust materiaal
Ergonomische functies
Triggers
Afwerking
Minpunten
design van rugvlak en zitting
Ik ben geen gamer maar zocht een deftige bureaustoel, ik heb me dan ook even afgevraagd waarom deze stoel als een gamer stoel wordt verkocht.
De Triigger 350 is geen nieuwe stoel. Het is een stoel die een decennia geleden werd gemaakt en verkocht door Okamura als de Contessa bureaustoel. Deze stoel is dan ook jaren getest door consumenten voor dat Vertagear het design kocht. Dit is echt een high end bureaustoel voor helft de prijs van wat zo'n high end stoel met alle opties er op zoals de Herman Miller Aeron kost nieuw.
Daarom dat ik me afvroeg waarom dit als een gaming stoel verkocht wordt terwijl gaming stoelen meestal slecht zittende race kuipen in namaak leder op het chassis van een goedkope bureaustoel zijn. De reden is duidelijk: Pro gamers zitten lange uren achter hun scherm en dan is zithouding even belangrijk als op kantoor.
De marketing van Vertagear doet de Triigger wel onrecht aan. Zo vergelijken ze de triggers onder de armsteunen met shifters van een formule 1 auto die je 8 keer sneller dan eender welke bureaustoel de rugleuning of hoogte van je stoel kunnen doen verzetten. Dat is gewoon een heel slecht marketing verhaal want er heeft nog niemand ooit een game gewonnen door sneller zijn stoel te kunnen verstellen. Maar die triggers zijn wel handig en maken het gebruik van de stoel gewoon gemakkelijker.
Het design is wat minder en dat komt omdat de originele Contessa stoel mooier is terwijl er eigenlijk niets aan het design is veranderd. Vertagear heeft op de zwakkere plekken op de mesh rugsteun en meh zitting kalfsleder aangebracht om deze punten te verstevigen waardoor de bureaustoel wel langer meegaat. Dit kon mooier opgelost worden maar dat is dan ook het enige wat ik kan opmerken aan deze stoel dat me niet bevalt.
Deze bureaustoel is echt zijn prijs waard en speelt mee in de markt voor beste stoel om lang in te werken;
Yup heb hem nog steeds. Het enige nadeel na al die tijd dat ik kan opmerken is dat het een stofmagneet is maar nog geen minuut spijt gehad van deze stoel. Zeker nu met corona nu je bijna alles van thuis uit doet is het een aankoop geweest die zijn geld dus al zeker heeft opgebracht. Merk ook dat ik ook geen rugklachten meer heb sinds ik deze stoel heb gekocht.
[Reactie gewijzigd door monojack op 24 juli 2024 21:43]
Dat is nice om te lezen /horen. Stofmagneet is het laatste van mijn zorgen. Ben vooral op zoek naar een iets betaalbare Herman Miller aeron en deze past wel in de zoektocht opties!