Bose Noise-Masking Sleepbuds (Wit) Review

30 mei 2019, laatste update op 3 oktober 2019, 544 views Rapporteer

03-10-2019: Bose heeft ze discontinued vanwege accu problemen.

Klein net product, alleen erg prijzig. Niet alle maskerende geluiden zijn prettig om mee te slapen, maar dit is waarschijnlijk voorkeur. Het oplaaddoosje is heel erg mooi maar waarschijnlijk ook een groot gedeelte van het aankoopbedrag.

Pluspunten

• Comfortabel gedurende de nacht
  • Mooie case om ze in op te laden
  • Dempen meer dan genoeg geluid zelfs op laag volume
  • Pairen werkt eenvoudig

Minpunten

• Erg duur
  • Sleepbuds 'snappen' soms niet netjes op hun oplaadplek
  • Vaak stuk gegaan

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik woon in een appartement waar ik mijn bovenburen nog kan horen kuchen of naar het toilet kan horen gaan. Omdat ik een vrij lichte slaper ben sliep ik hierdoor al een aantal weken slecht. Toen ik deze sleepbuds tegenkwam (en ik stiekem een enorme Bose fan ben) wilde ik deze gaan proberen. Ook heb ik nu al een aantal jaar (helaas door een ongeluk) tinnitus en daarom kan ik niet tegen gewone schuimrubberen oordopjes omdat dit mij het gevoel geeft dat mijn tinnitus veel harder is.

Op het internet kwam ik veel uiteenlopende verhalen tegen. Waar het ongeveer op neer kwam is dat 50% van de mensen een enorme hekel heeft gekregen aan deze sleepbuds, en 50% enorm tevreden was. Waar het over het algemeen op neer kwam was dat mensen die niet gewend zijn om met geluid te slapen deze sleepbuds ook niet als prettig ervaren. Omdat Bose op dit moment 30 dagen vrijblijvend de sleepbuds weer terugneemt als je niet tevreden bent, durfde ik de gok wel aan. (Dit geldt alleen op de Bose webshop zelf! Niet via een andere partij)

Ik heb ook Bose Quietcontrol 30 oortjes en deze draag ik soms tijdens het slapen. Ik luister dan naar zeer uiteenlopende muziek en heb totaal geen moeite om met wat hardere house muziek in slaap te vallen. De quietcontrol oortjes zijn vele malen groter dan de sleepbuds en gaven mij dan ook tijdens het slapen een oncomfortabel gevoel. Als ik dan 's morgens wakker werd had ik last van mijn oren en kon eigenlijk de rest van de dag niet langer oordopjes dragen voor het beluisteren van muziek zonder hier last van te hebben. Omdat ik ook met muziek kan slapen dacht ik dat deze sleepbuds ook prima zouden werken voor mij. En, na een aantal nachten deze getest te hebben, dat doen ze ook!

De sleepbuds hebben 3 verschillende formaten opzetstukjes waarvan ik al wist dat ik deze moest vervangen voor de kleinere dopjes dan de middel maat omdat ik dit ook voor mijn Quietcontrol dopjes moest doen. Als ik een groter opzetstukje dan klein gebruik dan voel ik de dopjes teveel druk uitoefenen op mijn oor wat mij na een tijdje een oncomfortabel gevoel geeft.

Het pairen met mijn smartphone (Xiaomi Mi Mix 3 met MIUI 10, ja, de android versie met een hele hoop issues met dit soort apps) werkte perfect en ging gelijk goed op de eerste poging. Ik ervaar geen problemen met pairen of het wijzigen van instellingen van de dopjes.

De sleepbuds zijn kleiner dan de quietcontrol en zijn klein genoeg dat ik deze helemaal niet voel als ik op mijn zij lig en het kussen het dopje iets steviger in mijn oor drukt. De geluiden die de sleepbuds kunnen afspelen zijn beperkt, maar zijn wel effectief. Niet alle geluiden vind ik prettig om naar te luisteren. Zo vind ik het geluid 'regen' veel te onregelmatig om bij in slaap te vallen. (wat vreemd is aangezien ik ook naar muziek kan luisteren tijdens het slapen) De meer eentonige geluiden die de sleepbuds kunnen afspelen werken voor mij perfect. Dit zijn bijvoorbeeld de geluiden 'Altitude' (het geluid alsof je in een vliegtuig zit) en 'Circulation' (het geluid van een windmolen). De geluiden van de sleepbuds kan je beluisteren op de website van Bose zelf: https://www.bose.nl/nl_nl...se-masking-sleepbuds.html De dopjes zelf dempen al een behoorlijke hoeveelheid omgevingsgeluid en met het maskerende geluid op zo'n 30% van het maximum dat de sleepbuds kunnen spelen hoor ik helemaal niks meer van mijn omgeving dat mij stoort tijdens mijn slaap. Om een voorbeeld te geven, mijn katten hebben vannacht een klein tafeltje omgegooid met daarop een bloemen vaas in de woonkamer dat direct aan mijn slaapkamer grenst en alleen gescheiden wordt door een simpel deurtje. Het was dat mijn vriendin mij wakker schudde anders had ik dit pas in de ochtend ontdekt.

Aan het einde van de nacht hebben mijn sleepbuds ieder net iets meer dan 50% batterij over. Ze hebben dan de hele nacht hun maskerende geluid afgespeeld. De adverteer tijd van Bose van 16 uur lijkt mij dan ook niet haalbaar, en het lijkt mij verstandig de dopjes gewoon iedere nacht op te laden in het bijbehorende oplaaddoosje, zeker als je afhankelijk bent van de wekker die de dopjes geven.

Het doosje van de sleepbuds is echt heel mooi ontworpen. Het voelt goed, het schuift prachtig en de lampjes die oplichten zodra je het doosje opent zien er fantastisch uit. De sleepbuds klikken magnetisch op hun plek om op te laden, echter schuiven ze soms nét niet helemaal goed op hun plek. Het is dus mogelijk om met te weinig aandacht de dopjes terug in hun doosje te stoppen en dat deze niet opladen voor de volgende nacht. De lampjes geven aan of de sleepbuds opladen, dus even wachten tot je deze ziet oplichten is een 'must' om te voorkomen dat je de volgende nacht zonder dopjes zit.

Ik heb de sleepbuds nu net iets minder dan een week, maar ik ben er erg enthousiast over. Mocht dit veranderen in de komende 3 weken dat ik deze sleepbuds kan testen zonder hier aan vast te zitten, dan zal ik deze review updaten. Kan je slapen met bijvoorbeeld het geluid van een ventilator of in een vliegtuig? Dan zou het zomaar kunnen dat deze sleepbuds een echte uitkomst zijn voor je. Ja, ze zijn duur, maar ik vind het nu al de beste 260 euro die ik ooit besteed heb, want een goede nachtrust is toch veel meer waard dan dat?

Update:
Na 5 dagen laadt het oplaaddoosje mijn linkerdopje niet verder dan 38% op. Na wat zoekwerk op internet blijkt dat de firmware van de charging case van de sleepbuds via een pc geupdatet moet worden (https://btu.bose.com) die dit probleem verhelpt. Ik heb de case geupdatet en beide dopjes laden weer op tot 100%.

Update 2:
Inmiddels 3x een nieuwe set mogen ontvangen vanwege problemen met de accu. Bose erkent deze problemen nu zelf ook en heeft het product uit productie gehaald.

Heb jij ook een Bose Noise-Masking Sleepbuds (Wit)?