€ 63,99 bij Amazon.nl

TP-Link Archer MR200 V1 Review

20 mei 2019, laatste update op 20 mei 2019, 1.416 views Rapporteer

Over de afgelopen 2 jaar c.a. 20 van dit soort modems geplaatst.

Over het algemeen relatief betrouwbaar (voor thuisgebruik). Professioneel gebruik ten zeerste af te raden. Is niet gemaakt om 24/7 unattended te werken.

Pluspunten

• Goedkoop
  • 4 ports lan
  • Redelijk goed en snel, voor thuisgebruik prima

Minpunten

• Veel kwaliteitsissues: Sim detectie problemen bij 1 op de 10
  • Slechts 100 mbit lan
  • werkt niet 24/7 stabiel, eens in de enkele maandjes restart nodig

2 van 5 sterren (Slecht)
Over de afgelopen 2 jaar c.a. 20 van dit soort modems geplaatst.

- Veel kwaliteitsissues: Sim detectie problemen bij 1 op de 10
- Slechts 100 mbit lan
- Domme GUI, signal strength erg basic in stappen van 25%
- Problemen met APN ophalen uit SIM
- Bij omzetten APN (b.v. naar een APN voor vast IP), reboot vereist
- Geen externe Antennes Wifi
- Geen SMS commando's mogelijk
- Geen automatische reboot in te stellen bij verliezen verbinding
- Interne Wifi antennes, niet heel super
- Geen trekbeveiliging op power adapter (b.v. niet goed bruikbaar in mobiele toepassingen zoals in een auto om deze reden)
- Niet gemarkeerd op de behuizing welke antenne de PRI en welke de AUX antenne is voor LTE.

Ik zou willen dat hij van iets hogere kwaliteit was, vooral in de web-ui had het allemaal wel wat uitgebreider en professioneler gemoeten. Voor de gemiddelde thuisgebruiker zal hij meer dan prima zijn, maar voor Unattended gebruik in het veld zijn deze modems niet aan te raden.

Wat ik niet begrijp is waarom deze modem niet automatisch probeert te herstarten als hij faalt met een sessie te starten, hij is dan wel aangemeld op het netwerk maar geen actieve internet sessie. Ook waarom je perse handmatig een APN moet instellen in plaats van dat hij deze uit de sim trekt is is een gemiste kans, een paar tientjes meer (Teltonika RUT950) heb je een modem die hier wel normaal mee om gaat.

Heb jij ook een TP-Link Archer MR200 V1?

Jammer dat er zoveel hardware versies te vinden zijn en je het niet kan oplossen dmv de firmware.

Ik veronderstel dat de hardware versie 3 of 4 dan wel stabiel te noemen is en aan de eisen voldoet?

[Reactie gewijzigd door Moris op 23 juli 2024 02:42]

Goeie review @Sneeuwhond. Over dat rebooten, volgens is er ergens een instelling te vinden dat je hem 1x per 24u automatisch kan laten rebooten. Ik doe dat bv. elke elke om 3 uur 's nachts.

Het lastige aan die simkaarten (een "gewoon" telefoonabonnement, dus geen data-sim) is dat je geen vast IP adres krijgt. Je zit achter de CG-NAT van de telecom provider en krijgt dus een intern IP adres. Ik kan dus geen port forwarding doen naar bv. mijn NAS of IP camera. Nu ben ik niet zo thuis in VPN's maar zou het daarmee op te lossen zijn?
Kan je aangeven waar deze functie staat?

Bij andere TP-llinsk stata dit onder advanced/system tools maar ik heb die menu optie (auto reboot) daar niet tussen staan. Ik kan die feature nergens anders vinden in de web-ui.

VPN wordt complex als je 20x dezelfde IP range via VPN met je eigen netwerk gaat verbinden...

[Reactie gewijzigd door Sneeuwhond op 23 juli 2024 02:42]

Hmm, volgens mij moet ie daar staan (Advanced, System tools, Reboot)

Helaas heeft deze modem (in elk geval in de firmware die wij hebben) deze optie niet. (en ik heb ook alles doorgeklikt, onder administration en de andere pagina's staat het ook niet).

[Reactie gewijzigd door Sneeuwhond op 23 juli 2024 02:42]

Misschien heb jij een ouder model. Op deze pagina van TP-link kan je een router emuleren:
Vanaf v3 pas zo te zien, v1 wordt nog steeds verkocht tegenwoordig (b.v. bij Coolblue e.d.).
Oke, conclusie: versie 4 is ook stront.

Auto reboot staat om 6.00 uur ingesteld.
Op Koningsplein in Amsterdam, hebben we er 1 draaien, alles lijkt qua lampjes in orde (internet icoontje), maar toch staat alles offline, 16 dagen al.

Modem een power cycle gegeven, en hij doet het weer, alles weer online.

Onbetrouwbare stront dus. die ook niet zelf reconnect als hij disconnected is/geen uplink heeft.