€ 281,47 bij RedShell.nl | zakelijk
  2. Gebruikersreviews

Dell Thunderbolt Dock TB16 with 180W AC Adapter - EU Review

6 mei 2019, laatste update op 6 mei 2019, 734 views Rapporteer

Aangeschaft om te gebruiken met mijn Lenovo T580.
Ik draai primair Linux. Aangesloten 2 beeldschermen met resolutie van 2560x1440p

Pluspunten

• Werkt in Linux

Minpunten

• Korte TB3 kabel
  • Fan
  • Vingerafdrukken zichtbaar
  • Dell laptop nodig voor firmware updates

3 van 5 sterren (Voldoende)
2 dagen getest en lijkt verder te werken. Gaat weer terug om onderstaande redenen.

Setup:
Lenovo T580 => TB16 => DisplayPort (regular) naar Monitor 1 => Daisy link naar Monitor 2.

Getest (onder Linux):
* Beeld via DisplayPort (daisy link MST)
* USB
* Koptelefoon
* Netwerk
* Opladen via dock

Hotplugging werkt ook. Linux raakt bij mij wel vaak de monitor setup kwijt. (schermen niet in "mirror mode" en de volgorde.) Echter dit soort problemen heb ik zonder de dock ook. Bugs in XFCE of XrandR?

Nadelen:
* De Firmware updater werkt alleen onder Windows. Mijn systeem is dual-boot voor dit soort dingen. Helaas werkt deze installer ALLEEN op Dell laptops. Op mijn laptop geeft deze "Unable to get system information". Kort gekeken of ik hem voor de gek kon houden via regedit (OEM information aanpassen) maar dit lijkt niet te helpen. Met behulp van WINE kon ik ook niet achterhalen waar de informatie vandaan komt aangezien de installer crasht.
* Bij Idle activiteiten is de fan stil. Als hij gaat draaien maakt hij mij te veel herrie. Vervelender nog is dat het geluid onregelmatig is. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen hier last van zal hebben maar hij maakt meer herrie dan mijn laptop die vlak naast me staat.
* De "aan" knop op de dock werkt niet met andere merken laptops (dit wist ik al bij aanschaf)

Heb jij ook een Dell Thunderbolt Dock TB16 with 180W AC Adapter - EU?

Jammer, bij mij werkt die wel goed, maar heb toevallig ook een dell. Moet hem nog wel testen met de macbook voor werk, maar ik vind het een geweldig apparaatje. Voor zover bekend voor mij het enige Dock die 3 schermen aan kan zonder dat je DisplayLink nodig hebt.
Hoi Daniel. Hij werkt ook prima verder. Maar hij gaat terug om de punten bij "nadelen". Ondanks dat hij nu goed werkt kan ik hem nooit meer updaten. En die fan is zwaar vervelend. Ik wil een stille kamer :)

Ik moet me nog iets meer verdiepen, maar ik neem waarschijnlijk de Lenovo dock: https://www.lenovo.com/nl...bolt-Dock-EU/p/40AC0135EU

ps: In principe moet je de USB3 docks vermijden. Deze gebruiken DisplayLink. De TB3 docks halen uit de ALT mode simpelweg displayport 1.2 en dus moet je met elke 3x 1080p kunnen aansturen of 2x 1440p
Vandaag aan de Apple gezet en DisplayPort en HDMI werken, alleen mirror display. Verder prima zo.
Bedankt voor je review.
Heb je sinds het schrijven een goede oplossing gevonden voor twee schermen, via daisy-linked DP, aan te sluiten op je T580?
He, ik had hier zelfs een topic voor gemaakt: forumtopic: Dilemma met 2 laptops en MST mode

Het liefst wou ik alles (beeld, scherm en toetenbord) schakelen met 1 schakelaar. Dit heb ik uiteindelijk laten varen en simpelweg daisy-chains gedaan.

Dus Beeldscherm A DP -> Beeldscherm B DPmini
en Beeldscherm B DP -> Beeldscherm A DPmini
en inclusief een USB switch voor muis/toetsenbord.

Vervelende was daarbij dus dat als ik "om" wou dat ik:
* Beeldscherm input van beide schermen moest omzetten naar DP of DPmini
* Schakelen met USB-switch

In mijn geval werkte dat prima want zo vaak deed ik niet tussendoor schakelen. En nooit uitgezocht maar volgens mij kan het zelfs softwarematig voor schermen maar dan moet je wel de juiste software kunnen installeren.

Overigens heb ik inmiddels een laptop van de zaak met usb-c en nu sluit ik gewoon de juiste laptop aan de dock. Dus ik gebruik alleen nog daisy-chain (en hoef nooit meer de scherm-inputs aan te passen).
ow, en ben dus overgegaan naar een Lenovo dock: Lenovo 40AN0135EU review door MisterE

Overigens heb ik gemixte ervaringen met Lenovo. Er is ook een chip stukgegaan door een bug in de firmware. Ze waren daar heel schimmig over.

Heb dan ook review op het forum achtergelaten: https://forums.lenovo.com...-and-the-ugly/m-p/5157624
Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie. Je use-case ligt dicht bij de mijne, dus het is een goed beginpunt voor mijn aankoop :)

Mag ik nog juist vragen welke monitoren je gebruikt om het plaatje compleet te hebben?

Edit: ik zie het in je forumpost al. Ik had er over gekeken.

[Reactie gewijzigd door Vnze op 24 juli 2024 15:36]

tada :)
2x Dell UltraSharp U2717D Zwart review door MisterE

Het beeld van de ultrawide in het begin was wel beter moet ik zeggen. Maar ik kon niet wennen aan het kromme scherm (moest vroeger ook erg wennen aan beeldbuis -> plat). En ik wil niet meer terug-wennen (ook al is de kromming de andere kant op).

Roep maar als je wat wilt weten.