Is het bij die oudere computers niet zo dat je veel meer baat hebt bij het lezen van kleinere bestanden onder Windows? Zeker bij een computer uit laten we zeggen 2010, een Quad Core waarop nog prima Windows 10 kan draaien er een harde schijf in zit die die echt een bottleneck vormt, dan zou je zeggen dat de maximale doorvoersnelheid niet zo van belang is voor dit soort pc's maar juist het het laden van kleine (temp) bestandjes. Je weet wel, die bestandjes die oa. ook naar je page file worden weggeschreven en die onder andere bij mensen altijd de vraag oproept "Waarom ratelt mijn schijf toch zo, ik doe niet eens wat op mijn pc". Omdat op die systemen 1 of 2GB geheugen destijds de standaard was en Windows 10 niet echt lekker functioneert met maar 2GB ram, kan zo'n ssd op 2 punten flink baat hebben. Snellere lees en schrijfsnelheden voor kleinere bestanden, en je kunt een grotere page aanmaken die een respectabele snelheid haalt. Ik ben wel nieuwsgierig naar de ervaringen hiermee, want ik heb hier ook nog wat computers liggen uit dat tijdperk.