Thnx voor je snelle reactie.
Op dit moment heb ik een oude 6" ereader. Voor epubs enzo prima maar voor PDF is het totaal ongeschikt. Ik heb een 8" ereader gehad maar daarvan is het scherm helaas gebroken. Ook die deed epubs prima, PDF kon nét zonder te hoeven zoomen maar hield niet over. Met een 10" zou dat goed moeten lukken, lijkt me.
Uit jouw reactie maak ik op dat epub-support voldoet aan wat ik ervan verwacht. Ik weet niet waarom epub-support 'rudimentair' genoemd wordt, dat wordt verder niet gespecificeerd. Maar wat moet een ereader meer kunnen dan voor- en achteruit bladeren, fontsize vergroten/verkleinen en misschien een keer naar 'pagina' X springen? De enige aanvulling waar ik zeer in geïnteresseerd ben, is de mogelijkheid om notities binnen epubs te maken. Uit reviews van andere apparaten maak ik op dat er verschillende apparaten zijn (€500+) waarbij dat probleemloos werkt en dat die ook binnen de epubs zichtbaar blijven. (in elk geval zolang de epubs op hetzelfde apparaat blijven) Van de Remarkable kan ik dat niet terugvinden.
Dat de Remarkable geen backlight heeft, vind ik geen probleem. De backlight van beide ereaders heb ik, op een enkele zeer zeldzame keer na, nog nooit gebruikt.
Er komt overigens ook een nieuwe versie van Remarkable aan, de Remarkable 2.
Klopt. Ik was er om de één of andere reden van uitgegaan dat je de Remarkable 2 kon pre-orderen voor de introductieprijs van de Remarkable 1 maar ik zag vandaag stom toevallig dat je je em al voor €400 kunt pre-orderen. De Remarkable 1 kun je voor €329 of zoiets bestellen, inclusief beschermhoes en pen. Daar werd ik eigenlijk door aangetrokken.