Logitech Harmony Companion Review
Goed werkende, mooi simpel uitziende afstandbediening. Maar erg prijzig wat naar mij mening wel in verhouding staat tot de kwaliteit en ondersteuning.
Pluspunten
- Kwaliteit
- Gebruikersgemak
Minpunten
- Afstandbediening niet verlicht
- Update problemen
Inleiding
========
Heb altijd de Logitech Harmony one gehad. Vele jaren met plezier gebruikt, maar de volume knop begaf het. Zocht een vergelijkbare set maar wat simpelers qua gebruiksvriendelijkheid voor mijn vriendin.
Tevens vond ik de optie van google home combinatie erg interessant. Maar achteraf blijkt dat deze in NL nog niet compatible is. Ik ben afwachting tot ik hier een reactie over krijg van Logitech NL.
Ter info gebruik dit met volgende apparatuur:
Panasonic smart tv
Panasonic bluray
Pioneer vsx923 versterker
Ps4
Kpn zte 4k
Comfort
========
Afstandbediening ligt lekker in de handen is overigens ook erg licht. Verder lost het mijn probleem van 4 afstandbedieningen op.
Ivm batterijduur snap ik dat knoppen niet verlicht zijn, maar mis dit in avond wel.
Ook vind ik het jammer dat er een batterij in de afstandbediening gaat en dat er voor het geld geen oplaadstation bij zit. Maar het batterij schijnt 1 jaar mee te gaan en als dit zou is dan hoor je mij niet verder klagen.
Gebruiksgemak
==============
De afstandbediening geeft enorm veel gemak in het gebruik. Via de app op mijn android telefoon is alles goed in te stellen. Vooral activiteiten in stellen dus bijv 1 knop om tv te kijken. De hub zet dan alle apparatuur op de goede instellingen, ingangen en uitgangen.
Mogelijkheden
=============
Zelfs is het mogelijk in mijn geval om knoppen in te stellen in activiteiten die mijn orginele afstandbediening niet heeft. Elke knop op de companion afstandbediening is in te stellen om een activiteit te starten of bijv een app via smart tv.
Even vrij vertaald, 1 knop indrukken die ingesteld is voor bijvoorbeeld TV KIJKEN en tada tv gaat aan op goede hdmi ingang, versterker op goede ingang en uitgang en kpn kastje gaat aan. Zelfs volume en/of zender bij opstarten is in te stellen.
Er zijn giga veel mogelijkheden tot connectiviteiten, bluetooth, ir en wifi.
Updaten liep niet vlekkenloos maar uiteindelijk naar 3x gelukt. Verder geen problemen gehad.
Prijs-kwaliteitverhouding
=====================
Moet eerlijk zeggen dat ik de prijs erg hoog vind. Het is zeker een handig product maar men zal zelf moeten bedenken hoeveel het gebruikt wordt. Voor mij net aan genoeg voor deze prijs.
Vormgeving
===========
Ik mis het schermpje van mij harmony one niet. De simpele companion afstandbediening heeft alles en werkt beter. Trekt overigens ook minder stof en vuil aan. Mocht iets niet goed gaan of heb je wat anders nodig kan je ook je telefoon met de app gebruiken