Ik heb al geruime tijd de Harmony 525 in mijn bezit. Maar nadat ik bij vrienden de harmony 1100 gezien had...
Ik heb de harmony 1100 sinds december 2009 in mijn bezit. Hieronder mijn bevindingen tot nu toe.
Verpakking
De Logitech Harmony 1100 zit een een mooie doos. Deze is goed ingedeeld en alles zit netjes ingepakt. Op het beeldscherm zit een beschermfolie met een voorbeeldje. In de doos lijkt wel de handleiding te ontbreken. Deze staat wel op de meegeleverde CD, persoonlijk vindt ik dat er voor dat geld er wel een handleiding vanaf mocht.
Uiterlijk
De afstandsbediening heeft een vreemde vorm. Deze is namelijk niet zoals normale afstandsbedieningen langwerpig maar een vierkant. Aan de rechterzijde zitten een aantal vaste knoppen. zoals volume, kanalen, mute, terug, pijltjestoetsen en ok. Verder zijn er nog twee kleine toetsen die een pijltje naar beneden en boven hebben. De laatste twee kon ik eigenlijk niet plaatsen. Tot op heden heb ik nog geen goede functies hiervoor kunnen bedenken...
Aan de achterzijde is het middenstuk minder dik zodat je vingers hierin kunnen rusten. De standaard (tevens oplader) is naar mijn mening net te schuin weg gezet.
Beeldscherm (Touchscreen)
Het beeldscherm is aardig uitgebreid. In alle vier de hoeken zitten soort bladen. Zo zit er links boven in de hoek een verwijzing naar de "video afspeelblad" (play, pauze, vooruit en terug enz..). Links onder het "nummer-blad", hierop staat de klassieke nummering. Rechts onder het "favorite-blad", hierop kun je alle extra knoppen op kwijt. Recht boven zit het "favorieten-blad". Dit is eigenlijk de belangrijkste. Bij mij is dit het beginblad. Hierop kun je logo's kwijt van de zenders. Deze zijn inmiddels via internet ruimschoots te vinden op sites als
www.iconharmony.com.
Bij ieder blad kun je, zowel links als rechts, 4 knoppen kwijt. Dit is per blad apart aan te passen aan je wensen. Bepaalde knoppen kun je ook iconen mee geven. Dit is niet gelijk aan de logo's voor zenders. Helaas is de keuze mogelijkheid voor de iconen summier. Navraag bij Logitech leert mij dat dit niet aan te vullen is.
Wanneer je de Logitech niet benut voor activiteiten kun je hem een diavoorstelling laten vertonen. Deze functie heb ik nog niet volledig uitgezocht en benut. wellicht later meer.
Installatie
De installatie van het geheel is identiek aan de overige Logitech Harmony's. Dit gaat via de software van Logitech. Het duurt een dag of drie maar dan heb je ook wat. Helaas is de opbouw van de harmony 1100 dermate anders dan de 525 waardoor ik mijn huidige account niet kon opwaarderen. Hierdoor was ik verplicht om de installatie volledig opnieuw uit te voeren.
Het instellen van de harmony kan alleen middels de software van Logitech. Deze moet met internet verbonden zijn. De instellingen van de afstandsbediening worden in de database van Logitech opgeslagen. Dit is prettig dat je instellingen niet verloren gaan als je je laptop weer eens herinstalleert. De database van Logitech is inmiddels immens, alle apparatuur die ik in huis heb staat in de database. Mocht het onverhoopt niet zijn kun je de IR-signaal nog altijd overnemen van de originele afstandsbediening.
Gebruik
Ondanks de niet traditionele vormgeving is het gebruik toch heel goed te noemen. Het is niet een afstandsbediening die je de hele avond in je hand houdt. Om goed te kunnen zappen heb je eigenlijk 2 handen nodig. Het gaat met 1 hand, maar is wel lastiger...
Wanneer je de afstandbediening oppakt en kantelt gaat de afstandsbediening "aan".
Na een avondje gebruik gaat deze bij ons op de oplader. Soms vergeten we dit wel eens en moet ik zeggen dat na 3 a 4 dagen ver leeg. Dit is minder maar doordat je de harmony een plek op de oplader heeft is dit niet een groot probleem.
Support
De aftersales die Logitech is zeer goed. Op de site staat een 0800-nummer. Je wordt daar vlot geholpen en als ze het niet direct weten of op kunnen lossen zeggen ze dat eerlijk en melden dat er de vraag doorgespeeld wordt. Je krijgt dan alsnog binnen 24 uur inhoudelijke reactie via email. Mijn ervaring tot op heden met de support was altijd voor vragen mbt de installatie (ook voor mijn 525). De telefonist neemt rustig de tijd en helpt je zeer uitvoerig. Menig supportcenter mag hierop jaloers zijn.