A240G Review

nikopol
23 december 2018, laatste update op 23 december 2018, 878 views Product gekocht

A240G

Deze kit heb ik gekocht om zelf een keer met waterkoeling te kunnen experimenteren. Wel laagdrempelig, alles wat je nodig hebt zit in de doos. Doordat alles aluminium is is de prijs ook laag, maar daardoor lastiger uit te breiden.
Leuk als je simpel wil beginnen.

Pluspunten

• Kwaliteit onderdelen
  • Duidelijke handleidinig
  • Prijs
  • Licht alles aluminium

Minpunten

• Beperkt in comptabiliteit GPU versies
  • Kan niet gemend worden met koper onderdelen

Omdat dit mijn eerste waterkoeling build was heb ik nog veel uitgezocht maar alles staat in de handleiding en en video's op de site. Mijn doel was een koel, stil systeem wat er ook nog leuk uit zag. Dat heb ik bereikt door een leuke kast erbij te zoeken en niet de meegeleverde koelvloeistof te gebruiken.

Het voordeel van aluminium is de prijs en het is lekker licht. Het nadeel is dat je in waterkoeling geen koper en aluminium door elkaar kan gebruiken. Dus kan je alleen met pvc en aluminium uitbreiden. Dus een drain plaatsen kan lastig zijn omdat dat vaak koper onderdelen zijn.

Er is een behoorlijke lijst met compatibele gpu's, alleen zijn niet alle modellen even recent en kan het lastig zijn om een ondersteunde kaart te vinden.

De pomp en vloeistof reservoir zijn een onderdeel, dit leverde bij mij een uitdaging op in het uitzoeken van de kast. Uiteindelijk vond een oplossing in de Phanteks Eclipse P400S. Ik kon de voet van de pomp met 3 van de 4 poten bevestigen, de pomp heeft rubber tussen de voet en de pomp dus ik verwacht geen probleem met vibratie.

Ik was meer tijd kwijt met het uitdenken van de loop dan het monteren van de slangen, ook wordt er een behoorlijk lange slang mee geleverd.

De loop die ik gekozen heb is; pomp > reservoir > radiator > cpu > gpu
De pomp verwarmt het water iets dus die doe je als laatst om zo koel mogelijk water te krijgen, al zou dit verwaarloosbaar moeten zijn. Liever had ik de gpu voor de cpu maar dat kreeg ik niet mooi. Ook gaat het water zo snel door de loop dat dit niet veel verschil zou moeten maken volgens de vlogs van JayzTwoCents.

De resultaten zijn goed, het systeem is stil en bij load komt de gpu niet boven de 60C en cpu 50C. Dit is zonder overclocking en met de setting op normaal, dus draait de pomp niet op volle snelheid. Als ik tijd heb ga ik meer testen doen en de review uitbreiden.
De onderdelen zijn;
AMD Ryzen 5 2600X
MSI GeForce GTX 1070 AERO 8G OC
MSI X470 Gaming PRO CARBON

Heb jij ook een A240G?

Leuk. Bedankt voor je review.

Ben heerlijk aan het puzzelen voor een eigen toekomstige build.

Maar wat heb je heir uiteindelijk voor betaald?
Ik zit zelf te denken aan twee AIO koelers en een kraken G12 voor de grafische kaart.
De kit heb ik bij EK zelf besteld incl verzenden was dat €264 dan heb je alles wat je nodig hebt.
Maar ik heb ook nog €17 voor EK-CryoFuel Premix en een trechter besteld bij highflow om het mooier te maken en voor het vullen, maar je kan ook iets bij de action halen, een spuitfles is zelfs handiger.

Ik heb eerder een build genaakt met AIO op de gpu/gpu. Met AIO is het heel overzichtelijk en lijkt dat erg compatibel met een hoop hardware. De gpu cooler in de kit heeft een beperkte lijst.