Gigabyte Z390 Aorus Master Review

11 december 2018, laatste update op 12 december 2018, 115 views Rapporteer
Product gekocht 0

Uitstekend produkt, goed ontwikkeld, prima gebouwd en aan de juiste prijs. Een bord dat alles doet voor een niet al te gekke prijs. Sterk aanbevolen.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • VRM ontwerp
  • Hoogwaardig DAC
  • Stevige achterplaat
  • Dubbele Bios

Minpunten

• Niets voor die prijs

Ik ben net klaar met het monteren van mijn eerste build. Als beginner was ik een beetje zenuwachtig en daarvoor heb ik veel tijd aan het kiezen van mijn componenten besteden. Ik wou zeker zijn dat mijn geld naar de beste producten ging.

Zeker en vast is het moederbord het product waarop ik de meeste tijd heb doorgebracht. Voor een budget van ongeveer 300 EUR is dit bord het beste Z390 chipset product volgende bekende youtubers (Actually Hardware Overclocking, Hardware Unboxed, …).
En het is gemakkelijk te begrijpen waarom: het VRM-ontwerp is geweldig (vooral in vergelijking met andere borden), de bouwkwaliteit is uitstekend (zelfs de achterplaat ziet er en voelt super stevig aan) en het bord zit vol met opties (ik hou van de hoogwaardige DAC op het bord, de back-up bios, de dubbele 8-pins voor de CPU-voeding, het geïntegreerde I/O shield ...).

I had gelezen dat het Gibabyte BIOS moeilijk te gebruiken and niet intuitief was. Als beginner, was ik een beetje bang dat ik het niet zou kunnen gebruiken. Uiteindelijk was de ervaring positief. De Bios was eenvoudig genoeg en ik heb geen problemen gehad om alles te configureren.

Ik gebruik al het bord voor enkele weken en ik ben echt tevreden. Het ziet er ook geweldig uit met een subtiele RGB-bliksem: schoon zonder 'in your face' te zijn. Ik zal nog een paar weken wachten om zeker te zijn dat alles perfect stabiel is en dan zal ik met het overclocken starten.

Om samen te vatten ben ik tot nu toe zeer tevreden. Ik zou de aorus master aanraden als je op de markt bent voor een bord dat alles doet voor een niet al te gekke prijs.

Heb jij ook een Gigabyte Z390 Aorus Master?