Philips 24PFS5863 Wit Review

28 november 2018, laatste update op 28 november 2018, 1.794 views Rapporteer
Product gekocht 0

Gekocht voor de slaapkamer en naast een mooi beeld ook prima geluid. Naast de vele connectiemogelijkheden zit het apparaat vol met applicaties en (afspeel)mogelijkheden.
Qua design snap ik dat deze witte tv een red[red]dot[/red] Award heeft gewonnen. Prima beeld, goed geluid, vele features en een mooi strak uiterlijk.

Pluspunten

• Mooi scherp beeld
  • Verticale kijkhoek
  • Prima vol geluid
  • Connectiemogelijkheden (Bluetooth / WiFi / Ethernet/ USB)
  • Media afspeelmogelijkheid via USB / LAN
  • Box via Bluetooth te koppelen aan telefoon
  • Vanwege Smart TV (Casten / Netflix / Youtube) veel opties

Minpunten

• Veel plakplatic / stickers op het scherm
  • Opstarten duurt even
  • Geluid bij opstarten hard *
  • AB lijkt traag te reageren in TV modus (Niet in apps)
  • Geen SMART aansluiting (anno 2018 nog nodig?)

Gekocht na lezen van diverse reviews heb ik deze SamrtTV gekocht voor de slaapkamer dus een verticale kijkhoek was voor mij belangrijk.

Na het uitpakken (boekjes, AB+batt en kabel) aangesloten en na 15 minuten hadden we perfect beeld. (Ik had al een CI+ module + smartcard). Apps waaronder YouTube en Netflix werken allemaal snel en vlot. Lokale en netwerkmedia kunnen na het browsen prima afgespeeld worden zonder hapering. Van muziek vanaf een usb hd die op mijn router aangesloten zit tot mijn film vanaf mijn mediaplayer (A400). Hoewel ik even door moest klikken tot mijn film speelde hij toch binnen een aantal seconden af. En dat via WiFi -> LAN

Dan het geluid ... door de externe bluetooth box waar de tv op staat is het geluid echt mooi vol. Voor mijn gevoel zelfs beter als mijn grote Sony Bravia beneden. Het geluid zorgt er wel voor dat het past bij het mooie beeld. Waar je bij grote Tv's bijna verplicht een soundbar moet aanschaffen voor de mooie tv-beleving heeft deze dit Philips al standaard.

Daarnaast kun je de box ook los aan je telefoon koppelen en zo gebruiken als audio-output. Casten kun je ook via de ingebouwde Miracast maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Excuses voor de misschien wat rommelige review maar ik zal deze review de komende tijd aanpassen en verfraaien. Ik ben tot nu toe blij met deze aankoop.

--> Sommige punten voorzien van een (*) zal ik nog verder uitzoeken. <--

Heb jij ook een Philips 24PFS5863 Wit?

Ik ben momenteel ook in de markt voor een TV op de slaapkamer. Deze wordt op een kastje geplaatst, dus niet met een beugel aan de muur. Ik lees in de diverse reviews dat het scherm niet verstelbaar is en deze wat schuin op de speaker is gemonteerd. Hoe zijn jouw ervaringen ten aanzien van de kijkhoek?