Vergeet Reddit, AVForums etc.
Dit is een ge-wel-dige platenspeler.
Ik kom van een Crosley (cadeautje, wilde weten of "Vinyl wel iets voor mij was") en begon aardig wat LP's te verzamelen.
Waarom is deze beter dan ?
Nou, het geluid is zeker beter.
Bass blijft goed en stabiel, het midden en hoog is lekker helder.
Nu snap ik waarom audiofielen het altijd over vinyl (LP's) hebben.
Wow.
Ik had een aantal 12" promo's singles voor weinig gescoord, maar deze kon ik gewoon niet spelen op mijn crosley. Krassen, overslaan, zeer slecht geluid.
Hierop;
Wow. Zonder overslaan weer gewoon genieten van de singles die Spofity of Apple music niet heeft.
Stil.
Zeker de 180grams goede release klinken hierop super. Gewoon geen ruis, "pop's and hisses" te horen. Gewoon stil.
Maar ook promo lp's die bijna dunner zijn dan het karton waarin ze zitten blijven goed klinken.
(tip: maak je plaat gewoon met water voorzichtig schoon en poets daarna de plaat op met WD-40. Geen kraakje meer te horen)
accent op de bass
Het laag is geweldig goed.
Ik hou van Rap/Rnb: dus de bass is lekker aanwezig.
Ik durf niet te zeggen hoe dit klinkt met live muziek of andere genres, maar ik ben helemaal verliefd erop.
Goed genoeg
Je kan het zo goed maken als je wilt, 1000-en euro's voor een moderne draaitafel of een godsvermogen voor een echte 1970 direct drive / syncro motor super LP speler uitgeven , maar dan zit je met vervanging naalden en phono voorversterking.
Enige nadeel is dat er geen auto stop op zit. Dat had mijn crosley dan weer wel
Digitaliseren
Je kan je kwetsbare schijfjes ook digitaliseren via de USB poort, wat betere kwaliteit schijnt te zijn dan de FLAC rips , maar ik kan al streamen; ik wil juist de handeling van platen doen voor de handeling, dus niet getest.
"k heb ;m zelf ook
Heb je het idee dat je over wilt naar vinyl; dit is een geweldig ding.
Even stoeien met het goedzetten van het gewicht van de naald, maar dan heb je ook wel wat.
De prijs is rond de 399, maar met sommige deals kan je 'm al voor e270 krijgen. (ik had een amazon deal voor 265) en het is het zeker waard.
Zeker met de prijs van sommige nieuwe LP's...