Ik kocht twee jaar geleden de Deebot R98 en de prijs was inderdaad niet mals. Het toestel is sinds gisteren niet meer bruikbaar, Ecovacs bleek het nodig te vinden om de overbrenging tussen motor en hoofdborstel uit te rusten met plastieken tandwieltjes. Het resultaat is dat, na twee jaar, er bijna geen tanden meer op die wieltjes zitten. De robotstofzuiger deed dagelijks een ronde terwijl wij op de werkvloer stonden. Een echtgenote met lange haren, een kat en een vergeten dweil waren voldoende om de plastieken tandwieltjes te strippen. De stofzuigerborstel werd om de twee dagen ontdaan van meegedraaide haren en andere onzuiverheden. De robot is eenmaal vastgereden op een vergeten dweil aan de achterdeur en dit laatste was blijkbaar fataal. De robot maakte sinds enkele maanden al heel wat meer herrie tijdens het reinigen en die oorzaak zat al in de overbrenging. Als je het toestel open schroeft dan hoef je ook niet ver te zoeken, het binnenwerk, motoren, sensors en printplaten zitten vol stof, haren en andere onzuiverheden. Dit toestel is zijn prijs niet waard. (ondertussen niet meer verkrijgbaar).