Geneva Touring/M (Bruin) Review

2 november 2018, laatste update op 2 november 2018, 1.151 views Rapporteer

Voor mij is een geweldig design bijna net zo belangrijk als het geluid wat uit een speaker komt. Beide zijn top!

Pluspunten

• Strak design
  • Geweldig geluid
  • Verbindt feilloos

Minpunten

• Tekst op de draaiknop op andere plek

Wat valt er te zeggen over een bluetooth speaker? Bij die dingen gaat het vooral om kwaliteit van het geluid en wellicht de draagbaarheid. Dat laatste wanneer je hem vooral veel onderweg meeneemt, naar bv het strand. Voor mij is de draagbaarheid minder belangrijk, omdat ik hem vooral in huis gebruik.

Geluid Dat is werkelijk waar bijzonder goed. Hij heeft genoeg volume en de tonen klinken goed, terwijl de bass zeker te voelen is. Ik heb zelf ook een harman kardon sound sticks set en dit geluid komt zeker in de buurt. Ook al mis je natuurlijk wel het ruimtelijke doordat het geluid van 1 kant komt.

design Ik hou van mooie dingen, vandaar dat ik ook veel spullen apple heb. Een geweldig design hoeft namelijk niet een geweldige gebruikservaring in de weg te staan. Daarom viel deze speaker mij ook zo op. Hij ziet er geweldig uit. Hij is superstrak, met maar 1 knop. Om hem aan te zetten en het volume te verhogen.
De speaker deed mij denken aan een oude draagbare radio die ik zelf heb gehad, dat hielp wellicht ook om er verliefd op te worden.

De connectie met mijn telefoon/ipad gaat supersnel. 1 maal de verbinding leggen en daarna het apparaat aanzetten en de connectie wordt automatisch met het laatste verbonden apparaat gelegd.

Er is maar 1 minpunt te noemen en dat is dat de tekst op de knop. Wanneer je de radio aanzet en hem op een normaal volume zet, dan zie je de tekst niet meer en soms heb je die net even nodig om ook alweer te bedenken of je naar links of rechts moet draaien voor het verhogen of verlagen van het volume. Ze hadden de tekst in de uit stand iets verder tegen de klok in moeten plaatsen. Zie hieronder een screenshot van een Touring met radio, maar waar je de knop wel ziet zitten die ik bedoel.

Heb jij ook een Geneva Touring/M (Bruin)?

Hallo, dit is geen foto van een Touring M in je review. Volgens mij heb je je vergist van model.

Verder: de Bluetooth connectie van Touring M is de meest onstabiele die ik al tegengekomen ben voor Android devices: meer dan de helft van de tijd lukt het niet om automatisch te verbinden met een Android telefoon (ik heb er 4 verschillende geprobeerd). On top of that, wanneer je op pauze duwt op je device, dan gaat ie na een 20 minuten plots verder beginnen spelen.
Ook verliest hij makkelijk de connectie. Ongelofelijk dat dit door de quality control is geraakt.

Hij klinkt zonder enige twijfel minder goed dat een Bose Soundlink Mini, dat staat vast. En pas op, dat is een veel kleinder device, dat nog eens luider kan ook! Ik kon het eerst niet geloven, maar heb het getest op verschillende plekken en met alle muziekstijlen en aan anderen hun subjectieve mening gevraagd.

Je review is dus onvolledig en verre van kritisch, je hebt zelfs niet de moeite genomen om het geluid te onderzoeken door het te vergelijken. Dit is misleidend voor mensen met interesse.
Dan lap je er nog de verkeerde foto bij ook. Schrijf dan beter gewoon geen review denk ik zo.

De enige echte pluspunten zijn: prachtig design met kwaliteitsmaterialen (aan de buitenkant toch) en een geweldige batterijduur.

Ik heb er 80 euro voor betaald op Ibood maar wil hem weg doen. Uiteindelijk verwacht je betrouwbaarheid, en een echt degelijke sound.

[Reactie gewijzigd door Freddykgb op 23 juli 2024 14:35]

De foto is van een Touring L model met DAB+ radio maar dat schrijft Falkor73 dan ook, het ging hem om de draaiknop die inderdaad enige gewenning vereist.

Zelf heb ik ook het M model en kan je Bluetooth problemen niet onderschrijven. Verbinding is juist erg stabiel. Het zou kunnen zijn dat je last hebt van andere BT zenders om je heen, vraag eens of ze hun verbinding even uit kunnen zetten.

Geluidskwaliteit is altijd persoonlijk en een kwestie van smaak, ik vind het een beetje flauw om een andere mening hierop gewoon simpelweg af te serveren. Wanneer iemand het een goed geluid vind is het voor die persoon toch een goed geluid.
Ben zelf erg tevreden over de geluidskwaliteit, zowel het laag, midden als de hoge tonen zijn prima in balans. Vooral de laag extensie is goed voor het formaat speaker, dit heeft het geluid body zonder te overheersen, het is zeker geen boom box. Verschillende instrumenten zijn goed te onderscheiden. Vocals zijn erg natuurgetrouw. Ook zit er een mooie rust in het geluid. Het blijft wel mono dus verwacht geen soundstage of grote spreiding. Speelt ook redelijk luid zonder vervorming.
In mijn overweging ook andere modellen meegenomen waaronder Bose Soundlink Mini (klonk een beetje boxed) en Marshall Stockwell II (was niet gecharmeerd van de Blumlein DSP)

[Reactie gewijzigd door HardMart op 23 juli 2024 14:35]

De review zeker over de touring m. http://eu.genevalab.com/product/touring-m/. De afbeelding zit er bij vanwege de tekst op de draaiknop

Waarom zou ik dit geluid moeten vergelijken met een apparaat wat ik niet heb? Ik vind het geluid top voor een apparaat als deze.

Jij bent minder tevreden met de touring m blijkbaar, prima. Maar kraak niet mijn review af omdat je het er niet mee eens bent.

[Reactie gewijzigd door Falkor73 op 23 juli 2024 14:35]