WOW !!Beste Mediaplayer ever !
De Shield heb ik aangesloten op mijn Optoma UHZ65 4K laser beamer

Geprojecteerd op 4 meter breed muur.
Omdat dit zo een groot scherm is, kun je heel goed merken of een film smooth of schokkerig wordt afgespeeld.
Ik heb de volgende mediaplayers geprobeerd:
- R-TV box RK3399 X99 4K
- Venz V12 4K
- AcRyan Playon
- AcRyan 4K Ultra
Allemaal Android boxen die allemaal gebreken vertoonden.
Alle bovenstaande android boxen speelden hoge kwaliteit film bestanden tamelijk schokkerig af. Maar niet de Shield. De Shield speelt video's ongelofelijk smooth.
Alles werkt perfect, Kodi, Netflix, Film1, Jesus Box, Popcorn.
Zoek niet verder, De Shield staat eenzaam aan de top.
De games zijn ook leuk. Fortnite speelt met 100 fps.
Deze 100fps moet je wel met een korreltje zout nemen want de Shield berekent volgens mij de grafics niet zelf? Ik geloof dat alles op de Fornite server berekent wordt en dan streamt die vervolgens de video naar de Shield?
Daardoor heb je een flinke delay op je muis, dus Fornite is niet echt speelbaar zegt mijn zoon

Het gamma aan gratis spelletjes is wel klein, maar dat ligt natuurlijk niet aan de Shield. Afstandbediening en controller werken perfect.
Misschien 1 minpuntje is dat de afstandbediening geen airmouse is.
Heb misschien wel een beetje spijt dat ik niet voor de 500Gb versie ben gegaan, want ik ben bang dat ik de Shield zo veel ga gebruiken dat hij te snel vol zal zijn. Maar dat zal denk ik wel meevallen, omdat de spelletjes gestreamd worden. Dus alle polygonen,maps,textures worden geloof ik op de game server opgeslagen? Daarom is een game als Fortnite slechts 1GB groot.
Het alerbelangrijkste wil ik toch nog benadrukken en dat is dat de beeldkwaliteit super is. Alle andere mediaboxen speelden 720 of 1080 bestanden schokkerig af, dat kon je het beste merken met een film als bijvoorbeeld BBC Earth. Als er bijvoorbeeld een groot landschap scene was gefilmd vanuit een helicopter, dan hadden de bovenstaande mediaplayers allemaal last van een schokkend beeld. De Shield niet, die speelt 720 1080 4K perfect af, zonder schokken.