HyperX Alloy FPS RGB (Qwerty US) Review

20 oktober 2018, laatste update op 24 oktober 2018, 726 views Rapporteer
Testpanel +3

Ben jij een diehard gamer en RGB-fan, dan is dit misschien wel het toetsenbord voor jou. Dit toetsenbord levert alles wat je verwacht van een kwalitatief goed gametoetsenbord. Ben jij echter vaak productief bezig, dan is dit toetsenbord waarschijnlijk niet geschikt voor jou.

Pluspunten

• Hoge bouwkwaliteit
  • Gericht op gamers
  • Goed geprijst
  • RGB
  • Ingebouwde profielen
  • Numpad

Minpunten

• pootjes net iets te kort
  • Niet geschikt voor productiviteit
  • Media keys zijn secundair

Als een van de gelukkige was ik dit jaar (opnieuw) geselecteerd voor het schrijven van een review voor het Tweakers oktober testfest 2018. 6 oktober was het weer zo ver, het Tweakers oktober testfest op de Tweakers-HQ. Een gezellige middag met product demo’s, review tips & tricks en natuurlijk volop hapjes en drankjes. Ook was er een rondleiding op het Tweakers/hardware.info kantoor. Omdat ik op dit moment beschik over een “Logitech G810 Orion Spectrum” zal de “HyperX Alloy FPS RGB” met dit toetsenbord worden vergeleken.

In de doos wordt ons eerst het toetsenbord gepresenteerd. Het toetsenbord is goed verpakt in plasticfolie en ligt stevig in de doos.

Vervolgens worden we begroet door de boekjes: een handleiding, verwijzing naar de software en een ”welkom bij HyperX gaming” boekje.

Tot slot vinden we de USB kabel voor het toetsenbord in de doos. De kabel is uitgevoerd met 2 type-a connectoren en heeft als uiteinde een USB micro-b connector. Van de type-a connectoren is er één verantwoordelijk voor het toetsenbord en de andere voor de stroomtoevoer van de USB poort in het toetsenbord.

Voordat we het toetsenbord kunnen gaan gebruiken moet eerst mijn huidige “Logitech G810 Orion Spectrum” worden vervangen voor de “HyperX Alloy FPS RGB”.

De bouwkwaliteit van dit toetsen bord is top, het toetsenbord is gebouwd van een stevig aluminium. Het toetsenbord geeft niet mee bij het typen, ook is er geen “deckflex” te bekennen. Het toetsenbord is gemaakt met Kailh Silver Speed (ook wel de Mercedes onder de toetsen genoemd waar Cherry MX de Ferrari is). De ervaring met de toetsen zal ik op terugkomen in de hoofdstukken gaming & productiviteit. Het toetsenbord beschikt over 2 voetjes die uitklapbaar zijn, echter zijn de pootjes naar mijn mening net iets te kort.

Het ontwerp van het toetsenbord vind ik persoonlijk erg mooi, dit komt voornamelijk omdat het toetsenbord niet groot is, en geen raar gamerig uiterlijk heeft. Het toetsenbord mist echter ergonomie in de vorm van een pols steun, deze is los te verkrijgen bij HyperX.

Het toetsenbord beschikt over verschillende mediatoetsen die goed werken, helaas zijn de media toetsen als 2e functie ingesteld bovenop andere toetsen wat niet altijd prettig werkt. Het toetsenbord is uitgerust met een verzonken USB micro-b aansluiting voor de datatoevoer. Het toetsenbord is tevens uitgerust met een RGB verlicht numpad.

De toeten van dit keyboard zijn gemaakt op basis van de “Kailh Silver Speed” switches. Deze toetsen zijn linear en erg licht van gewicht, namelijk 40g. Dit zorgt ervoor dat het toetsenbord erg snel reageert op toetsaanslagen en dus snel is in games. Als de vergelijking met Cherry switches erbij wordt gepakt is te zien dat de “Kailh Silver Speed” het snelste is en de langste levensduur heeft. In games merk ik persoonlijk geen enorme verschillen met mijn Logitech toetsenbord, maar dat kan ook door mijn eigen kwaliteiten komen :).

Deze review is volledig geschreven op de “HyperX alloy fps RGB”, ook heb ik voor dagelijks gebruik alleen dit toetsenbord gebruikt. Voor productiviteit kan ik dit toetsenbord helaas alleen niet aanraden. De toetsen reageren naar mijn mening veel te snel bij het typen van bijvoorbeeld een document. Ook wil het voorkomen dat bij het induwen van een toets ook een ander toets wordt aangeraakt, deze reageert dan gelijk en is geregistreerd. Dit is dan ook de reden dat het toetsenbord na deze review weer plaats mag maken voor mijn “Logitech G810 Orion Spectrum”.

De software voor het toetsenbord is “NGenuity”, met deze software kan het volgende worden gedaan:
• Opzetten van licht effecten.
• Instellen van macro’s.
• Instellen van de game mode.
• Selecteren en wisselen van profile presets.

De software doet wat het moet doen, en is erg functioneel ingericht. In het begin is het lastig te vinden waar je moet zijn, maar dit wordt gelukkig opgelost met behulp van de tutorial. De software heeft naar mijn mening echter 2 problemen:
• De software reageert langzaam (in vergelijking met Logitech gaming software), maar is werkbaar.
• Kleuren in de software komen niet altijd overeen met hoe het toetsenbord er uiteindelijk uitziet in de werkelijkheid.

Met de software voor het toetsenbord zijn leuke profielen te maken, zoals het Tweakers logo en de Nederlands vlag. Het switchen tussen de profielen gaat erg snel en zonder problemen.

Het toetsenbord beschikt over een overdosis aan RGB. De RGB van het toetsenbord is erg fel, maar gelukkig te dimmen en zelfs uit te zetten. De kleuren van de RGB zijn verzadigd, wat er erg goed uitziet. In vergelijking met mijn “Logitech G810 Orion Spectrum” is de RGB van het toetsenbord veel feller en beter te zien, de RGB van de Logitech is minder overweldigend.

Qua prijs ligt de “HyperX Alloy FPS RGB” goed in de markt, er zijn weinig concurrenten welke met deze functies een goede kwaliteit/prijs verhouding kunnen aanbieden. Een paar mogelijke alternatieven voor dit toetsenbord zijn:
pricewatch: Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red (US layout)
pricewatch: Logitech G513 Romer-G Tactile (Qwerty NL) Zwart
pricewatch: Logitech G810 Orion Spectrum (Qwerty US)
pricewatch: Kingston HyperX Alloy Elite RGB (Qwerty US, Cherry MX Rood)

Wil je een meer functies zoals dedicated media toetsen en Cherry switches in combinatie met RGB, dan moet je bij HyperX kiezen voor de “Kingston HyperX Alloy Elite RGB”

Ben jij een diehard gamer en RGB-fan, dan is dit misschien wel het toetsenbord voor jou. Dit toetsenbord levert erg snelle toetsen in combinatie met een stevige behuizing. Het toetsenbord levert alles wat je verwacht van een kwalitatief goed toetsenbord. Met een laagste prijs van 109 euro (op moment van schrijven) is prijs-kwaliteit verhouding van dit toetsenbord is erg goed. Ben jij echter vaak productief bezig dan is dit toetsenbord waarschijnlijk niet voor jou, toetsen registreren erg snel en zijn erg gevoelig wat niet prettig is bij het typen.

Heb jij ook een HyperX Alloy FPS RGB (Qwerty US)?

Mooie review, lees goed weg en beschikt over nette foto's.

Een vraag , heb je de review geschreven met het toetsenbord en heb je vaak de Backspace moeten gebruiken :p
Thanks, ik heb inderdaad veel de backspace moeten gebruiken :)
mooie review en lijkt me ook een mooie ramplank. moet de software de hele tijd draaien om de ingestelde verlichting/ profielen te hebben of alleen als je wijzigingen wil aanbrengen?