€ 24,14 bij ServerZaak.nl

HyperX Pulsefire Surge Review

14 oktober 2018, laatste update op 14 oktober 2018, 598 views Rapporteer
Testpanel +2

Een zeer complete en vooral stoere muis, met uitstekende prestaties.

Pluspunten

• Precisie
  • RGB-Lighting
  • Bouwkwaliteit
  • HyperX NGenuity software

Minpunten

• Misschien meer knoppen

De HyperX Pulsefire Surge RGB-Mouse.

Toen ik de mogelijkheid kreeg van Tweakers of deze muis te mogen testen voor 2 weken waren mijn eerste woorden wauw!

foto 8

De Pulsefire Surge voelt al vanaf minuut 1 als een goede vriend, zeker als je al gewend bent om met een gaming-muis in de weer te zijn. En dan de toevoeging van het RGB-lighting WAUW, wat mooi, een even kijken wat ik allemaal met de software kan veranderen genaamd: HyperX Ngenuity.

Te downloaden op : https://www.hyperxgaming.com/en/ngenuity

Custom LED

En raadt het aan dit ook te doen voor gebruik van de muis, zeker wanneer je je desktop op hoge-resolutie gebruikt, of een gamer bent. De dpi-settings gaan standaard zonder software tot 3200, terwijl de muis tot 16000 kan hebben (Tip van de week).

Banner Ergonomie

De eerste paar minuten met de Pulsefire Surge brengt me gelijk bij het onderdeel “Ergonomie” , hoe fijn is de muis in de hand. Is het een zachte handschoen, of voelt hij meer als een baksteen die je over je bureau heen schuift.

Nou gelukkig voelt de muis als een “lekkere handschoen” en ik ben iemand die mijn gehele hand over de muis heen legt. De Pulsefire Surge is een prettige muis waarmee je lekker kunt gamen , de inkepingen van je duim tot de bolling van de handpalm alles past perfect (ik heb gemiddelde handen , ongeveer 18cm lang)

Banner Functionaliteit

De Pulsefire Surge is echt een complete muis, zelf ben ik niet een Die Hard gamer maar zo af en toe een spelletje spelen komt wel voor, en dan voornamelijk PUBG. Gelukkig kun je de muis voorzien van macro’s en verschillende DPI-standen waar je dan ook weer een eigen kleur aan kan verbinden, zo kun je tijdens je game in een oog opslag zien op welke DPI-setting hij staat.

Zo ben ik echt een quick-scope speler en heb ik dus een hoge DPI “Dots Per Inch”nodig om snel me scope te kunnen richten, en weer een lagere DPI wanneer ik een langere afstand met precisie moet bereiken. En dat wisselen is dus duidelijk te zien, en je kunt er zelfs voor kiezen 1 tot 5 standen toe te kennen van de reeks van 100 tot 16000 DPI.

Nu de non-gamer , wanneer je veel Office applicaties gebruikt op een hoge resolutie scherm is het handig dat je met een hoge DPI stand aan het werk gaat. En ook hierbij schakel je zo door voorgeprogrammeerde standen heen.

De Pulsefire Surge heeft ook de bekende Forward/Back knoppen, waarmee je tijdens een surf sessie makkelijk van de ene pagina naar de andere pagina heen klikt, zonder fysiek naar de pijltjes te gaan aan de linker boven hoek van je gewenste web-browser. Dit zorgt ervoor dat je minder muisbewegingen hoeft te maken wat dan weer aansluit op de Ergonomie van de muis.

Banner Precisie

De precisie van de Pulsefire Surge is in een woord ge-wel-dig , uiteraard kun je zelf de precisie (DPI) instellen middels een knop onder het scroll-wiel. En daarnaast kun je zelf in de HyperX Ngenuity software meerderen trappen aanbrengen in de stappen waarmee hij te verstellen is bijvoorbeeld: klik een 600 / klik twee 1600 / klik drie 5500. De muis heeft ook gladde pads waardoor hij als een schaatser over je muismat heen glijd , geen muismat? Geen probleem de muis werkt op eigenlijk allerlei soorten ondergrond, je bank, hout, marmer het maakt niet uit. De Pixart 3310 techniek zorgt ervoor dat elke beweging met je muis ook steeds de zelfde beweging is op je scherm.

Banner Vormgeving

Wat je zelf van de vormgeving vindt van de Pulsefire Surge is natuurlijk een persoonlijk iets, al kan een muis niet heel veel verschillende vormen aannemen. Maar zelf vindt ik de vormgeving enorm geslaagd, hij is niet te klein en niet te groot ook de bolling van de muis is voor mij uitstekend. Ik gebruik namelijk mijn gehele hand over de muis wanneer ik hem actief gebruik (bijvoorbeeld met Games). De RGB-lighting maakt de muis zeer geschikt om het helemaal naar je eigen smaak te maken voor iedereen, zo kun je lekker je favoriete kleuren toevoegen en kun je deze ook nog is koppelen aan je games.

Banner Bouwkwaliteit

Over de bouwkwaliteit kunnen we allemaal eens zijn, hij is lekker stevig en zeer keurig afgewerkt. Het materiaal waar de muis van gemaakt is, komt overeen met astronauten rubber (weet niet hoe ze het noemen), maar Alienware gebruikt het ook op hun laptops. Het voelt enorm luxe aan, en het voelt of je met de Ferrari’s onder de muizen bezig bent. De draad (oh ja) dit is een bekabelde muis , voor mij geen probleem aangezien ik niets anders gewent ben plus is een muis met draad altijd sneller dan een draadloze (maar daar kunnen we over blijven discussiëren iedereen zijn voorkeur). Nou opnieuw de draad is gemaakt van mooi gevlochten touw dat om de USB-kabel heen zit, dit zorgt voor wederom een luxe gevoel. Ten slotte beschikt de Pulsefire Surge over Omron (50M) switches die zorgen voor een lekkere en fijne CLICK! Hij veert lekker terug is altijd gereed om wederom een kogel af te vuren (in-game natuurlijk).

foto 1

Banner Drivers

De HyperX Pulsefire Surge, kan gebruikt worden met en zonder driver te installeren (makkelijk wanneer je bijvoorbeeld vaak van systeem wisselt). Maar als je de volledige functies van de muis wilt gebruiken is de HyperX NGenuity Software een ware uitkomst. Niet alleen om je favorieten kleuren toe te voegen aan de muis, maar ook om Marco’s in te stellen per game. Zeker wanneer je vaak FPS (First Person Shooters) speelt en bijvoorbeeld steeds nieuwe DPI-settings nodig hebt, dit is eenvoudig in te stellen in de software.

foto 3

foto 5

foto 4

De HyperX Ngenuity omgeving is zeer gebruiksvriendelijk en kan meerderen apparaten tegelijk instellen naar jou voorkeur. Zeker de RGB-settings is het geen wat ik enorm handig vond, zo kun je elke DPI-setting een aparte kleur geven zodat het in-game eenvoudig is op welke setting hij staat, ook kun je dit per game los instellen. En mocht je inspiratieloos zijn dan heeft de software al wat leuke presets toegevoegd per game, en dit kun je gemakkelijk met je steam-libery koppelen.

Banner Prijs

De prijs van de muis is op het moment van schrijven €69,95 (adviesprijs), en de ham vraag is of dit bedrag in vergelijking is met de prestaties van de HyperX Pulsefire Surge. Nou het antwoordt is zeer makkelijk te geven namelijk “Ja”, de persoonlijke instellingen en het mooi afgewerkt product bewijzen elke cent die je uitgeeft. Zeker wanneer je naar een compleet product zoekt die jou gaming-ervaring naar een Next-Level brengt. Niet z’n gamer dan is deze muis ook voor jou zeker wanneer je een hoge resolutie scherm hebt en bijvoorbeeld veel foto/video-bewerking doet, zorgt de Pulsefire Surge dat elke handbeweging steeds dezelfde zal zijn en zeker met de ondersteuning van maar liefst 16000DPI kun je razendsnel van links naar rechts bewegen. Hou je van iets unieks op je bureau dan kun je je lol op met de RGB-lighting, en kun je alle ingebouwde leds een eigen kleur geven.

Heb jij ook een HyperX Pulsefire Surge?

Prima review. Vroeg mij nog wel af waarom het minpunt van misschien meer knoppen was toegevoegd. Daar lees ik volgens mij niets van terug.
En welke muis gebruik je normaal gesproken, meer om een beetje vergelijking daarmee te kunnen maken? (ben zelf op zoek naar een nieuwe muis namelijk)
Klopt heb daar niets over in me review staat, maar mocht je bijvoorbeeld een MMORPG-GAMER zijn is het altijd handig om meerderen knoppen te hebben waar je macro's aan kunt mappen. Zelf kom ik van een Logitech MX518 af.

Maar ik ben zelf meer van de shooters en dan is deze muis uitstekend :)
Zeer complete en vooral stoere review + foto's van goeie kwaliteit. +3, nog van dat!

En over die knoppen: ook zonder dat je MMORPG's speelt zijn wat extra knoppen altijd handig. Ik mis het zelf een beetje met mijn -overigens fantastische- Logitech G402.

In de meeste games heb ik genoeg aan het instelbare scrollwiel en de 2 instelbare extra knoppen (want die 2 andere zijn voor de DPI) maar in sommige games mis ik er nog 2 extra...
Vooral in RTS games en games waarin je in een extra ruimtelijke dimensie speelt zoals onderwatergames (Subnautica, Diluvion) of space (Homeworld 1 en 2 etc...)
Het is niets onoverkomelijk maar zeker iets waar ik bij mijn volgende gamemuis zal op letten.
Super bedankt, leuke reactie :) en bedankt voor de aanvulling.
hoezo vindt je de software een plus punt? Ik heb zelf de pulsefire fps pro mogen testen maar een groot nadeel vond ik dat de software meer dan een gig! in gebruik neemt op de disk.
Voor de rest een mooie review!
Het grote pluspunt van de software vind ik dat hij overzichtelijk is, en meerdere profielen kan onthouden.

Dat de software 1 GB in beslag neemt is tegenwoordig niet iets waar je je druk over hoeft te maken aangezien de prijzen van HDD/SSD's enorm laag zijn. En iedereen toch wel minimaal 500GB/1TB tot zijn beschikking heeft.

Maar misschien is het voor jou een nadeel, kan uiteraard is voor iedereen persoonlijk.
ok. goed punt.
opzich vindt ik het inderdaad wel super dat je je settings terug op je muis kan zetten zodat je de software geeneens meer nodig heb.
Dat bedoel ik ;) maar bedankt voor de feedback :)