Acer AL1722hs Review
17 mei 2010, laatste update op 17 mei 2010, 679 views
Rapporteer
update@17-05-2010
Featureset
Alles wat je van een goede monitor mag verwachten: analoge (sub D) + digitale ingang(DVI), hoogte verstelling, draai- en kantelbaar. Kabelmanagement zou het echt afmaken, maar dit ontbreekt helaas. Ook zit er geen USB-hub in, maar dat mis ik niet echt. De boxjes die er wel in zitten, gebruik ik niet.
Kleurweergave
Voor zover ik kan beoordelen is dat prima. Door het gebruik van de driver is een kleurprofiel geladen. Of het verschil uitmaakt durf ik eerlijk gezegd niet te zeggen.
Contrast en helderheid
Pluspunten
- prijs
- digitale ingang
- hoogteverstelling
- levensduur
Minpunten
- bouwkwaliteit
- verlichting bij lage helderheid en donker scherm
update@17-05-2010
Featureset
Kleurweergave
Contrast en helderheid
Ik heb de helderheid op 25 staan. Meer heb ik niet nodig. Een nadeel daarvan is wel dat bij donkere beelden duidelijk de verlichting te zien is onderin en bovenaan het scherm. Ik heb wel het idee dat het dell-scherm op mijn werk scherper is, maar dat kan ook door anti-aliasing fonts komen. Na 4,5 jaar is de helderheid nog steeds prima. Wel is bij donkere beelden de verlichting duidelijker te zien dan voorheen. Wat betreft scherpte zie ik geen verschil meer met andere schermen, het scherm is gewoon scherp (ik gebruik wel clear type lettertypen)
Ghosting
Heb ik nog nooit iets van gemerkt. Maar ik speel dan ook geen games waarmee dat verschijnsel op zou kunnen treden. In ieder geval is het prima voor de normale office-werkzaamheden.
Pixeldefecten
Ik heb no geen slechte, of defecte pixels opgemerkt. Maar ik ben er dan ook niet naar op zoek geweest. Het kan dus best zijn dat er een sub-pixel defect is, zonder dat ik het tot op heden (na een maand gebruik) gemerkt heb. Na 4,5 jaar nog steeds geen defecte pixels, slechts het stof op het scherm verstoort soms het beeld.
Bouwkwaliteit en afwerking
De monitor voelt niet solide aan. De hoogteverstelling is fragiel. Roteren van het scherm heb ik een keer gedaan om te kijken of het werkt, maar ik krijg niet de indruk dat veelvuldig roteren de levensduur van de monitor ten goede komt. De monitor staat in zijn hoogste stand wel stabiel op zijn voet. In 4,5 jaar is hij meermalen verplaatst, verhuisd, etc, maar hij doet het nog steeds. Ik merk nog geen ouderdomsverschijnselen.
Vormgeving
Het is geen design-monitor, maar storend lelijk is die zeker niet. Het is in ieder geval een hele verbetering ten opzichte van het bakbeest (compaq Q-vision 170) dat ik hiervoor had. Verder moet je van de lichtjes onder de monitor houden. Dat de knoppen onzichtbaar zijn weggewerkt is leuk, en niet echt storend. Op de tast vind je de juiste wel, zeker doordat de aan/uitknop afwijkt.
Prijs
Het is geen dure monitor gezien de features.
Spec's (omdat die weer wat moeilijker te vinden zijn na 4,5 jaar)
Afmeting scherm: 17"
Helderheid: 300 cd/m2
Pixel pitch: 0.264
Response tijd: 8 ms
Contrast ratio: 700
Resolutie: 1280x1024
Kijkhoek: 150° (H) - 135° (V)
Type paneel: TN
Kleuren: 16.70 mln
Hoogteverstelling: 100 mm
Kantelen (tilt): 30 graden (25-5)
Draaien (swivel): 70 graden (35-35)
Verbruik (aan): < 45 W
Verbruik (stand by) < 2 W