€ 24,14 bij ServerZaak.nl

HyperX Pulsefire Surge Review

10 oktober 2018, laatste update op 21 oktober 2018, 386 views Rapporteer

Een mooie kwalitatieve muis met rgb verlichting en uitstekende prestaties. Een goede concurrent voor de muizen van rond de 60 euro.

Pluspunten

• Klauwgrip
  • Zacht materiaal
  • Strakke sensor
  • fijne knoppen
  • gevlochten draad

Minpunten

• rgb verlichting voelt slap

Dankzij het Tweakers oktober Testfest had ik het geluk om de HyperX Pulsefire Surge te mogen testen. Eens kijken of deze muis kan concurreren met mijn Logitech G303 Apex.
Eerste indruk
Zodra ik het pakketje om 6:45 vanochtend (lees verdomde vroeg) in ontvangst mocht nemen ben ik gelijk aan de slag gegaan met mijn product. Nadat ik de doos uit de handen van de bezorger had gegraaid was ik nog niet direct onder de indruk. De doos is vrij klein en ziet er gewoontjes uit. Voor mij geen negatief punt, maar het nodigt nog niet direct uit om de muis uit de verpakking te halen. Bij het openen van de doos kreeg ik niet het wauw gevoel waar ik op had gehoopt. De inhoud is simpel, een muis met een kabel die onder het karton is weggewerkt. Omdat de muis zo glad en strak is springt hij, dankzij de plastic verpakking om de muis heen, ook niet uit de doos. Natuurlijk gaat het om de muis, het gevoel en de prestatie, maar toch vind ik dat het uitpakken van je product ook een van de belangrijke factoren is van je gebruiksproces als consument.
Eerste vergelijking met mijn Logitech G303 Apex

De grip:
Eenmaal uitgepakt gaan we aan de slag met wat vergelijkingsmateriaal, mijn standaard gaming muis, de Logitech G303 Apex. Zelf ben ik gewend aan een klauwgrip, dat betekent dat ik de muis voornamelijk vasthoudt met mijn vingers. De palm van mijn hand rust dus niet op de muis. Gelijk valt op dat ook deze muis meer een klauwgrip heeft dan een palmgrip. Mijn kleine handen zijn bijna te groot om het als palmgrip vast te houden. Dus ga er maar vanuit dat de gemiddelde mannenhand te groot is om deze muis als palmgrip te gebruiken. Om even de maten erbij te pakken. De Pulsefire Surge heeft de volgende maten: 63 x 120 x 41mm en mijn Logitech G303 heeft de volgende maten: 65 x 115 x 37. Op wat millimeters na dus vrij gelijk aan elkaar.

De kabel:
Hier kan ik vrij kort in zijn. Het gaat hier om een gevlochten kabel. Voor mij is dit zeker een pluspunt omdat deze soort kabel nagenoeg nooit zal oprollen waardoor je hem dus apart even los moet koppelen om de lus eruit te halen.

Het scrol wiel
Het scrol wiel van de Surge voelt prettig aan. Het reliëf op het wiel zorgt ervoor dat hij niet weg zal glijden uit je vinger. Hij heeft korte stops op je scrol wiel wat er voor zorgt dat je niet te snel door zult scrollen. Het klikken van de wiel is iets zachter dan wat ik gewend ben en vraagt ongeveer dezelfde kracht als mijn Logitech muis. Ik heb er tot nu toe nooit het gevoel gehad dat ik te hard moet drukken.

Extra knoppen
Er zitten 3 extra knoppen op de Surge. Deze knoppen vind je overigens op elke fatsoenlijke gaming muis wel zitten, dus mogen hier ook niet ontbreken. De knoppen zijn mooi gestroomlijnd aan de muis zelf. Ze zitten dichter bij je duim dan mijn oude muis, wat het weer net wat makkelijker maakt om te in te drukken. Waar mijn G303 een bolle knop heeft omdat het ontwerp zo loopt, heeft de Surge een holle knop wat eigenlijk ook prettiger aanvoelt tijdens het gebruik. De DPI knop zit in het midden voor de scrol wiel. De knop zit tussen de twee muisklikken waardoor hij niet aanwezig is tijdens het gamen. Je kunt hiermee niet met de onderkant van je vinger op de knop drukken als dat nodig is. Hiervoor zul je altijd een aparte vinger naar de knop moeten zetten. Voor de mensen die tijdens de game vaak van DPI willen wisselen kan dit een minpunt zijn. Zelf doe ik dat niet dus is het voor mij geen probleem.

Linker en rechter muisknoppen
Doordat de muis uit een geheel bestaat voelt hij erg solide en zacht aan. De klikbewegingen op zowel de linker als rechter muis voelen fijn en zacht aan. Je hoort geen overduidelijke harde klik als je hem in klikt. Dit in tegenstelling tot mijn G303 die aparte knoppen heeft. Het verschil in kracht die je moet zetten om het in de drukken aan het begin of einde van de muis is niet groot. Alhoewel je wel kunt merken dat het minder moeite kost aan het topje van de muis. Wat natuurlijk ook vrij logisch is.
De onderkant
Een van de meest belangrijke punten aan een muis is natuurlijk hoe hij over jouw muismat beweegt. De onderkant van de muis heeft twee glijpunten aan de boven en onderkant. Dit zijn twee grote vlakken. Het lijkt mij dat hier waarschijnlijk minder stof zal zijn omdat het vlak zelf vaak geen stof heeft, maar de randen er omheen weg. Als je dit vergelijkt met de G303 die meerdere kleine vlakken heeft en daardoor meer stof opneemt. Ik merk tot nu toe nauwelijks een weerstand, wat ik wel merk met de G303. Zelfs na het stof vrij maken van de onderkant. Ondanks dat de Surge met zijn 100 gram dus een stuk zwaarder is dan de G303.

RGB verlichting
De software van HyperX, de Ngenuity software, werkt in principe zonder problemen mee aan het perfect instellen van je muis. Je kunt zonder problemen verschillende profielen aanmaken, kleuren aanpassen hoe jij wilt en de DPI instellingen nauwkeurig aanpassen. Je kan zelfs zo ver gaan dat je verschillen gebieden van je muis een bepaalde kleur of kleursetting wilt geven. Daarmee heb ik het voor elkaar gekregen om de muis van kerst-proof te maken. RGB is een mooie feature die je setup vaak net wat kleurrijker en gezelliger maakt. Met deze simpele software heb jij dat ook in een handomdraai bij je muis gecreëerd. Het nadeel wat ik tot nu toe wel heb gezien is dat de custom verlichting niet zo sterk is als dat je zou verwachten. De regenboog verlichting werkt helemaal prima en ziet er goed uit. Als ik echter een kerstverlichting maak is de overgang tussen groen en rood vrij zwak waardoor het er uit ziet als een lelijke kleur groen-rood en rood-groen. Hier ga ik in de loop van de week nog wat meer aandacht aan besteden.
Eerste conclusie
Eerste conclusie is daarmee ook erg positief. De muis ligt gewoon lekker in de hand en is zeker een concurrent in mijn huis geworden. Tot nu toe ben ik aangenaam verrast door de muis en in de komende twee weken ga ik hier eens flink mee aan de slag. Hieronder zal een update komen nadat ik de muis voor twee weken intensief heb gebruikt.

Heb jij ook een HyperX Pulsefire Surge?