Ik heb al een aantal KZ producten getest en ik ben verbaasd hoe goed de producten zijn. Zo hebben we de
KZ ZS6 en de
KZ ZS10 gehad. Nu hebben we met de KZ AS10 een nieuw product. Hopelijk is dit paar net zo goed, of beter, dan de vorige versies.
Introductie & Specificaties
Het geluid wat uit de KZ oordopjes komt, is erg goed. Ik heb nog geen beter merk gevonden dan KZ. Niet alleen het geluid is goed, maar ook de bouw kwaliteit en materialen zijn erg goed. Met de KZ AS10 heb ik dezelfde ervaring als met de vorige versies. Goed afgewerkte mooie producten.
Om de KZ AS10 te gebruiken, heb je wel een 3.5mm jack nodig. Dat is geen probleem op je laptop of tablet, maar niet alle smartphones hebben er tegenwoordig eentje. Mocht je de 3.5mm poort niet meer hebben, kan je altijd een tussen stukje kopen zodat je alsnog een 3.5mm koptelefoon aan kan sluiten. Het bereik van de KZ AS10 is wederom erg groot, van 20HZ tot 40KHz. Net als de
KZ ZS6 en de
KZ ZS10 krijg je een groot bereik.
Specifications- Brand: KZ
- Plug Type: 3.5mm
- Sensitivity: 105dB
- Package size (L x W x H): 14.50 x 10.50 x 5.50 cm / 5.71 x 4.13 x 2.17 inches
- Package weight: 0.1670 kg
- Product size (L x W x H): 120.00 x 3.00 x 3.20 cm / 47.24 x 1.18 x 1.26 inches
- Product weight: 0.0250 kg
- Package Contents: 1 x Pair of Earphones, 1 x English User Manual, 2 x Pair of Standby Eartips
Unboxing
De doos van de KZ AS10 is redelijk simpel. We hebben het logo en naam van KZ voor op en dat is het eigenlijk. Er zijn verder geen specificaties of andere informatie te vinden. Dit is toch één van de mooiste verpakkingen die ik gezien heb tot nu toe. Je moet de doos openen als een boek en ziet dan meteen de KZ AS10 alsof het een troffee is. Geweldig.
Als we de oortjes eruit halen, vinden we de 3.5mm kabel eronder welke je moet connecten met de earbuds, een handleiding en informatie over garantie.
Hardware & Design
Ik vind het design van de KZ oordopjes erg mooi. Eerder heb ik de
KZ ZS6 en de
KZ ZS10 gehad, maar de KZ AS10 zijn ook erg mooi.
I'm in love with the designs of the KZ earphones. Het transparante design maakt het voor mij in ieder geval erg aantrekkelijk.
De KZ AS10 heeft 5 Balanced Armatures per kant. Dit geeft je een geweldige geluidservaring en je kan zonder problemen van je muziek genieten. Daarnaast zien ze er ook nog eens geweldig uit. Veel mensen hebben me gevraagd wat voor oordopjes dit zijn en welk merk het is. Ik heb nog niemand gezien die ze niet mooi vinden of de kwaliteit van het geluid niet goed vinden.
Microfoon?
Het model dat ik gekregen heb van Linsoul Tech heeft geen microfoon. Voor mij is dat geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat je een microfoon op je koptelefoon wilt hebben. Gelukkig is de kabel gemakkelijk te vervangen, net zoals bij de
KZ ZS6 en de
KZ ZS10. Hierdoor kan je alsnog een versie met microfoon kopen.
Passen ze?
Net zoals de
KZ ZS6 en de
KZ ZS10 passen ze erg goed. Ik heb totaal geen pijn of irritatie ervaren terwijl ik meerdere uren met de oortjes ingezeten heb.
Ik heb ook oordopjes gehad welke na 15 minuten al begonnen met een geirriteerd gevoel te geven. Bij de KZ AS10 is daar totaal geen sprake van. Na een tijdje vergeet je dat je ze in je oor hebt zitten.
Daarnaast zorgt de kabel ervoor dat ze niet gemakkelijk uit je oor kunnen vallen. Ze haken zeg maar achter je oor waardoor je er mee kunt hardlopen of iets dergelijks en je hebt nergens last van. Niet alleen een handige feature, maar zorgt ook dat ze fijner zitten.
:strip_exif()/m/522061/1G3F0XYn0qBx2JUYoCJklk06gC9JWT2mRNH7fqAiJS6GWDVaSv?f=620xauto)
Geluidskwaliteit
KZ blijft me verbazen. De kwaliteit van het geluid is geweldig. Het voelt bijna alsof ik mijn Bose QC35 draag, maar dit zijn oordopjes! Het geluid is helder, scherp en een goede bass. Voor Rap, Hip-Hop of Hardstyle zijn deze oordopjes erg goed. Mocht je meer van klassieke muziek zijn, is dat ook geen probleem. Ik heb het met meerdere genres geprobeerd en ook klassieke muziek klinkt erg goed.
De prijs is wat hoger dan andere oordopjes, maar de kwaliteit vind ik echt bijzonder goed. Het is bijna alsof je een paar oordopjes in hebt welke Active Noise Cancellation erin heeft zitten. Er komt bijna geen geluid van buitenaf doorheen. Ondanks de hoge prijs, vind ik ze het wel waard.
:strip_exif()/m/522061/1G3F0Xn5K9sEG82nrPycTaZIeboGXSJ8zitVgFIlUaIsfvrOAd?f=620xauto)
De KZ AS10 ziet er geweldig uit. Het design team heeft goed werkt geleverd en de kwaliteit van de materialen is ook erg goed. Het geluid is helder, scherp en er komt bijna geen achtergrond geluid door. Als we alleen naar de kwaliteit van het geluid kijken, komt hij aardig in de buurt vna de Bose QC35, en dat voor oordopjes...
Ik mis echter wel de controls op de kabel, maar als je de versie besteld met een microfoon krijg je wel de controles erbij. Ik vind de KZ AS10 erg goed en de kwaliteit blijft me verbazen. Ondanks de hoge prijs, zijn ze het zeker waard.