Marshall Woburn Multi-Room (Zwart) Review
19 september 2018, laatste update op 22 september 2018, 3.595 views
Rapporteer
Product gekocht
Bijzonder goed geluid uit een speaker die in menig interieur een prachtige toevoeging is van het geheel. De vele mogelijkheden (wifi, bluetooth, build-in chromecast/airplay, aux en rca uitgang) maken de marshall bijzonder aantrekkelijk.
Pluspunten
- prachtig vol en natuurlijk geluid
- zeer fraaie vormgeving van het product
- vele aansluit -en afspeel mogelijkheden
- compact geheel
Minpunten
- geen optical input aanwezig
- marshall app werkt niet altijd vlekkeloos
Ik ben letterlijk en figuurlijk tegen de Woburn Multi-Room aangelopen tijdens een bezoek aan een interieur/design winkel. Er kwam ergens geluid uit wat mijn aandacht trok en het zag er ook nog eens mooi uit. Wist tot dan toe niet van het bestaan af en sindsdien online eea uit gaan zoeken.
Vervolgens nog een keer fysiek de winkel bezocht waar de Woburn te bezichtigen was, is namelijk geen item wat je in veel winkels tegen komt (tot op heden).
Als een blok gevallen voor twee zaken:
- geluid
- design
Ik was tot nu toe redelijk sceptisch over de kwaliteit van vele soorten soundbars/bluetooth speakers. Daarnaast tot nu toe altijd 'home cinema sets' in huis gehad en daarmee ernstige twijfel of een dergelijke speaker dit alles zou kunnen vervangen.
Heb de knoop doorgehakt, mede vanwege de vele mogelijkheden maar bovenal het fantastische geluid. Daarnaast past het perfect in huis vanwege het mooie design, maar dat is mijn persoonlijke smaak. Ik vind veel soundbars geen echte toevoeging aan je interieur, terwijl deze speaker bepaalde klasse en stijl uitstraalt.
Al met al mijn 'home cinema set' uit tv meubel gehaald, vervolgens bekabeld de tv en platenspeler aangesloten, draadloos (via wifi) 7 presets met diverse radiostations opgeslagen en via mijn mobiele telefoon speel ik spotify af. Bluetooth ook tv geluid, als test, gekoppeld. Werkt ook perfect.
Een nadeel is dat je, in vergelijking met een home cinema set, een beperkt aantal in/uitgangen hebt voor bekabelde aansluitingen. De Marshall heeft één RCA en AUX aansluiting. Het had nog mooier geweest als er ook nog een Optical in/uitgang aanwezig was geweest. Daarentegen heb je door de ingebouwde spotify, chromecast en airplay software meer dan voldoende opties. Wifi en Bluetooth erbij en je kunt alle apparatuur van vandaag de dag aansluiten.
Maar waar het uiteindelijk om draait is het geluid wat er uiteindelijk uit komt. Dat heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Werkelijk klasse. Vol, natuurlijk en zuiver geluid. Op elk volume niveau. En zowel geluid uit de platenspeler, tv als via spotify is in alle gevallen super.
Het design van de Marshall heeft in ons geval ervoor gezorgd dat het echt onderdeel is geworden van ons interieur. Is nu naast de TV op het TV meubel geplaatst en dat is (naar onze mening) een prachtige toevoeging.
Conclusie:
Een klasse apparaat met een stijlvol design. Een genot om op deze manier van muziek te genieten, maar ook bij het kijken van standaard tv-programma's, voetbalwedstirjden en films. De app van Marshall werkt goed, maar kan nog op enkele punten verbeteren.
Prijs/kwaliteit verhouding vind ik meer dan goed. Menig speker/soundbar met vergelijkbare specificaties is even duur of duurder. Echter ben ik er steeds meer van overtuigd dat het niveau van geluid wat er uit de Marshall komt door weinig concurrenten overtroffen kan worden.