Eindelijk Windows 7
Ik ben een uur 1 Windows 7 gebruiker gezien ik de RC al sinds vorig jaar heb gebruikt. Toen was ik tevreden en nu met 7 Ultimate x64 ook nog steeds. Waarom? Dat beschrjif ik hieronder.
Ik heb deze Windows versie op het volgende systeem geïnstalleerd:
Asus P6t Deluxe V2
OCZ hex kit 12GB
Intel Core i7 920
XFX Nvidia GTX295
1x Samsung 750GB HDD S-ata
3x Samsung 1TB HDD S-ata
Sony KDL-52w5500
Installatie
Bij het startenvan de installatie vanaf CD krijg je de keuze om geavanceerd te installeren en dat doen we natuurlijk. Even de oude systeemdisk (750GB) dedicated Windows 7 OS disk maken en installeren maar.
Wanneer je denk dat snel het juiste woord is heb je het mis. Het zijn namelijk 2 woorden die de installatie van deze Windows versie omschijven; "Heel" en "Snel". Binnen 12 minuten had ik de desktop voor mijn neus met alle drivers van mijn gehele systeem geïnstalleerd en wel en dat is inclusief het herkennen van mijn TV. Ik kan nu rustig het onderhoudscentum openen en de reseterende 1 "kritische" update downloaden

. Kritisch staat tussen haakjes, omdat het de browserkeuze is. Na dit gedaan te hebben moet ik Windows 7 nog even aan mijn gebruikers eisen instellen.
Windows 7 Ultimate instellen
Ik ben denk ik een van de weinigen die niet van de standaard instelling voor slechtziende en blinden houd die je voorgeschoteld krijgt van Microsoft. Dan heb ik het over de enorme icoonen en taakbalkknoppen. Die gaan meteen naar klein, niet combineren en altijd alles laten zien instellingen. Dit is natuurlijk zo gepiept. Dan wil ik nog "veilig" het internet op (zover dat kan tegenwoordig) en downloaden we de Free AVG antivirus software. Deze installeert perfect onder de x64 versie van Ultimate.
Beetje de achtergrond instellen en natuurlijk het prestatieniveau (energiebeheer) op hoog zetten. leuke screensaver aanzetten (mooie linten) en dan even de prestatie van mijn machine laten bepalen door het prestatiecentrum van Windows 7. Gelukkig een 7,9 (zonder HDD score).
Draait het?
En of het draait. Ik ben van mening dat de boys van Microsoft een zeer mooi en degelijk product hebben afgeleverd. Natuurlijk kunnen we altijd klagen over de kleine dingen die we eigenlijk nooit gebruiken, maar toch over willen zeuren. Doen we hier toch even niet, want het enige "probleem" dat ik tegenkwam was het niet lekker functioneren van de 64 bit browser... mja, dan hebben we altijd nog de wel snel draaiende IE8 32 bit. Dan nog alle Adobe productjes installeren en die draaien ook netjes. Dan even de Codecs installeren en natuurlijk even WMP starten. Loopt allemaal netjes. Echter wil ik natuurlijk Media Center gebruiken. Deze haalt alle mediabestanden en plaatjes binnen in zijn archief en zet ze mooi overzichtelijk neer. Ook TV is hier mooi in te stellen en je kan hem zelf de zenders laten zoeken. Perfect en het loopt allemaal mooi.
Extraatjes
Het is erg leuk spelen met Windows 7. Bijvoorbeeld Windowstoets+TAB geeft je een mooi alternatief voor ALT+TAB. je kan alle inhoud vanhet scherm dan zien als je er doorheen flipt. Zelfs de actieve inhoud (film) speelt in deze schermpjes door.
Ook Aero Peak is leuk en handig. Wanneer je je schermen op de taakbalk mousehovert (mooi woord he?!) dan komt er een previewschempje naar boven die de inhoud van het scherm laat zien. Dan heb je nog naast de klok een stuk op de taakbalk dat er voor zorgt dat alle schermen doorzichtig worden en je de desktop kan zien.
Compatible?
Ja. Dat is kort he? Eigenlijk ben ik nog niets tegen gekomen dat niet compatible is... Nu heb ik ook het een en ander aan nieuw spul staan, maar ook de oudere software werkt mooi. Nu wist ik dat al vanuit de RC natuurlijk, maar deze final version doet dat nog steeds heel netjes. Ik gebruik de pc voor games, grafisch ontwerp en muziek maken. Alle software draait perfect. Echter was mijn oude Music Maker niet helemaal blij met Windows 7 x64, maar daar hebben we dan de XP mode (optional download) voor. Dit werkt perfect overigens en is leuk om te gebruiken. Downloaden, pc of pc's aanmaken en starten... Wanneer het je niet bevalt kan je ze gewoon vernietigen.
Het is alles en meer dan ik verwacht van een OS. Het is snel, biedt mij alle mogelijkheden tot aanpassing en ook erg makkelijk in het gebruik. Alle games draaien en ook de software voor grafisch ontwerp (Photoshop, 3Dmax) draait top.
Installatiegemak: 10
Snelheid: 10
Mogelijkheden: 10
Compatible: 9
Edit: Heb er nu Screens van de Prestatie Index bijgevoegd. Ook een met de datum van vandaag voor de sceptische onder ons. Tevens een Foto van mijn opstelling toen ik mijn tv net binnen had (afgelopen maand).