HP Omen 17-an104nd Review

20 augustus 2018, laatste update op 20 augustus 2018, 1.972 views Rapporteer

Mooie ingetogen gaming-laptop met een paar vreemde design keuzes.

Pluspunten

• Goeie specs
  • Oogt mooi
  • Lagere prijs dan de concurentie

Minpunten

• Power connector aan de rechterkant
  • Macro toetsen aan de linkerkant
  • Niet geschikt om kleine schattige diertjes mee dood te slaan

Zo zit de kabel van de ac adapter aan de rechterkant, net waar de meeste mensen hun hand hebben. Hierdoor bots je tijdens het gamen/gebruik na verloop van tijd met je hand tegen de stekker aan. Geen fijn gevoel als je zuinig wilt zijn op je nieuwe gaming laptop. Kwestie van wennen natuurlijk en valt mee te leven. Wel is goed dat de luchtuitstoot van de koeling niet op handhoogte zit, zodat je geen gebakken handje krijgt na een paar uur gamen.

Ook met de macro toetsen heeft HP rare keuzes gemaakt. Die zitten hier helemaal links. Ik ben er aan gewend dat links boven aan de zijkant de esc toets zit en links onder de ctrl en shift. Maar dat zijn hier dus de macro toetsen en ook dat is weer even wennen. Zet ze aan de rechterkant neer HP, dan heeft niemand er last van.

Wat ik geen minpunten vindt zijn de batterij en de afmeting. Dit is een fors apparaat, maar dat hoort bij de specificaties die je erbij krijgt. Kleiner en platter wil je helemaal niet, dan wordt het ding oververhit. Bovendien is het een 17inch laptop, zo'n ding moet groot zijn.

Wat de batterij betreft, dat die er al na een paar uur mee ophoudt is helemaal niet interessant. Deze laptop gebruik je aangesloten op het lichtnet. Je gaat er niet mee in de metro zitten of op een andere manier aan de wandel. Daarvoor is zo’n ding te duur. Sowieso duiken de prestaties tijdens het gamen diep omlaag zodra je overgaat op batterij. Daarom zijn de prestaties van de batterij eigenlijk niet relevant. Als je portability wilt koop je geen gaming laptop met een beeldscherm van 17 inch.

Het is een ingetogen gaming laptop die HP met de Omen 17 op de markt heeft gezet, zonder poespas of overbodige bling. Dat zie je ook met de bijgeleverde Omen Control Panel software. Die is in vergeleken met het Dragon Center van MSI wat beperkt. Je kunt 'm niet verbinden met een app op je telefoon, je hebt geen controle over de ventilatoren. Het is allemaal erg basic. Maar hoe vaak heb je dit nodig? Hoeveel kleuren heb je nodig voor de lichtjes van je toetsenbord? Wat je nodig hebt zijn goeie specs, een lage prijs en als het even kan een mooi chassis.

Het apparaat oogt mooi en heeft ondanks het feit dat het vooral uit plastic bestaat een premium uitstraling. Met een Intel 8750h CPU, 16gb aan geheugen, een Nvidia gtx 1070 gpu, een SSD schiif en een 1080p beeldscherm met een refresh rate van 120 Hz zijn de specificaties dik in orde. Helemaal in combinatie met de prijs. Die is namelijk een stuk lager dan bij de concurrentie en dat maakt deze laptop een aanrader.

Mooi ding, goeie specs, lage prijs. Wat wil je nog meer?

Heb jij ook een HP Omen 17-an104nd?

Niet geschikt om kleine schattige diertjes mee dood te slaan?

Ik krijg gelijk zo'n World of Warcraft starters gebied gevoel... iets met kleine konijntjes...
Of bedoel je in het echt?

Bevalt de machine je nog steeds?
Beste Pep7777

Bedankt voor je reactie. De machine bevalt nog steeds. Ik vraag me af hoe zinvol een zware grafische kaart is wanneer streaming diensten echt op gang gaan komen. Dan zou een systeem met een 4k scherm uiteindelijk interessanter zijn geweest. Maar dat is verre toekomst en veel meer geld.

Voor nu vind ik het een uitstekend ding. Hij kan alles. Maakt niet al te veel geluid. Loopt niet vast. Ik ben tevreden.

Wat m'n melige ongein betreft, ik vind het geklaag over het gewicht van gaming laptops altijd zo overbodig in gaming laptop reviews. D'r zit wat in en er is ruimte nodig voor koeling. Prima toch.