€ 94,90 bij All In One Systems
  3. Willen (1.331) Hebben (889)

Samsung 960 EVO 250GB Review

4 augustus 2018, laatste update op 4 augustus 2018, 284 views Rapporteer

In mijn nieuwe PC build ben ik voor een M.2 PCIe gegaan vanwege de kleine formfactor en snelheid. De prijs ligt nog wel iets hoger dan gewone sata, maar de snelheid is zoveel hoger dat de prijs prestatie verhouding bij M.2 PCIe wel beter is.

Pluspunten

• Snelheid
  • grootte
  • toekomstbestendig
  • installatiegemak
  • geen kabels

Minpunten

• Prijs
  • warmteontwikkeling

In mijn nieuwe PC build gegaan voor de 960 evo van 250 GB van samsung. De prijs van de 960 was wat gezakt door de komst van de 970. Ik vond de prestaties van de 970 nou niet aanzienlijk beter om de meerprijs te betalen.

De gehele installatie experience was prima. Het zit op je moederbord zonder dat het hiervoor extra ruimte in beslag neemt door sata kabels. De snelheid is ook nog eens aanzienlijk sneller. Wel vraag ik me af of je de snelheid van een M2. PCIe merkt tov een M2 sata. Ik denk daarom wel dat deze M2 PCIe meer furureproof is dan een sata M2.

Omdat er al veel reviews zijn van deze M2 drive is het in deze review niet te bedoeling om een gehele uitgebreide unboxing te doen etc, maar meer om te laten zien wat de snelheid is die ik haal. De snelheid van de M2 is getest met crystaldiskmark en de resultaten zijn hieronder zichtbaar:

De read snelheid van bijna 3200 MB/s is echt heel hoog en komt overigens mooi overeen met wat de fabrikant beweert. Voor de lagere prijs tov de 970 kan ik deze drive zeker aanraden.

De temperatuur met benchmarken, en dan vooral schrijven, wordt erg hoog. Zo hoog dat ik het met de blote hand niet meer kan aanraken. Ik denk wel dat hierdoor de snelheid wat achteruit gaat bij deze hoge temperatuur. Echter is een benchmark ook geen normale situatie waarvoor de M2 gebruikt zal worden. Bij gewoon gebruikt zal de temperatuur wel een stuk lager zijn.

Heb jij ook een Samsung 960 EVO 250GB?