Asus VivoBook S K510UN-BQ297T Review
2 augustus 2018, laatste update op 2 augustus 2018, 848 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik heb deze laptop gekocht voor mijn studie Engineering. Deze laptop is er krachtig en robuust genoeg voor. Programma's als Inventor 2019 draaien prima. Ook handig is dat de batterij redelijk lang mee gaat. ~8 uur bij normaal gebruik (videos kijken en browsen) en ~4 uur bij intensief gebruik
Pluspunten
- Sterke aluminium behuizing
- grote batterij
- fullHD IPS scherm
- vingerafdruk sensor
- krachtige hardware
Minpunten
- toetsenbord moet je echt aan wennen
Voor mijn aankomende studie had ik een goede laptop nodig met krachtige hardware. Ik ga een opleiding Engineering doen, dus veel 3d tekenen en veel word documentjes...
Ik heb deze laptop vooral uitgekozen om zijn hardware: een i5-8250U, 8GB DDR4 en een mx150. Er is ook een variant met een i7-7700HQ die zo'n 100 euro duurder is. De reden dat ik daar niet voor gekozen heb is omdat Intel besloten heeft om in de 8e generatie het aantal cores te verdubbelen. Mede hierdoor is deze i5 vrijwel gelijk aan de i7-7700HQ.
Verder is het heel handig dat er bakken aan opslagruimte beschikbaar is (128GB M.2 SSD en 1TB HDD) voor de grotere programma's en de snelle opstarttijd. Als de laptop net binnen is staat er wat bloatware op, maar dat is weinig vergeleken met andere laptops van bijvoorbeeld Acer of HP. Programma's die redelijk makkelijk te verwijderen zijn in het configuratiescherm.
Ik ben ook erg tevreden over de bouw. Het volledig aluminium chassis is erg stevig. Ook zit er een vingerafdruksensor in het touchpad ingebouwd. Deze zit zo weggewerkt dat je er geen last van hebt tijdens het werken. Hij reageert snel en hij kan worden gebruikt om je laptop in één keer te ontgrendelen.
Het toetsenbord moet je wel even aan wennen. De ruimte tussen de toetsen is vrij groot. Er zijn wel handige hotkeys aangebracht waaronder het instellen van de toetsverlichting, uitschakelen van het touchpad, slaapstand en media knoppen.
Ook de warmte afvoer is in orde. Hij is in staat de volledige turbosnelheid te behouden bij intensief gebruik.
Over het algemeen ben ik erg tevreden met mijn aankoop. Ik had hem voor 740 euro gekocht bij bol.com