Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 9

OnePlus 6 Midnight Black (128GB opslag) - Reviews

Bekijk alle reviews

OnePlus 6 Midnight Black (128GB opslag) Review

+3
Kiswum 1 augustus 2018, laatste update op 29 oktober 2018, 6.394 views Product geleend

OnePlus 6 Midnight Black (128GB opslag)

De OnePlus 6 is bijna een perfecte smartphone, maar houd rekening met de minpunten. De accu is zwak, de mono speaker wordt snel geblokkeerd bij het gamen en de camera heeft soms tijd nodig. De high-end onderdelen, vlotte software, groot AMOLED scherm en dubbele camera zorgen voor een positieve beleving.

Pluspunten

  • Snelle en redelijke kale software.
  • De nieuwste hardware voor een zeer concurrerende prijs.
  • Dubbele camera voor leuke portret foto's.
  • Dual sim en 3,5mm hoofdtelefoon ingang.
  • Voor de tegenstanders van de notch: deze is softwarematig uit te schakelen.
  • Mooi en groot AMOLED scherm die de gehele voorkant beslaat.

Minpunten

  • De accu valt tegen, over het algemeen zal je dagelijks moeten opladen.
  • Een toestel in deze prijsklasse hoort officieel waterdicht te zijn met een IP waarde.
  • Slechts 1 speaker en ook nog op een onhandige plek.
  • Camera reageert niet altijd snel.
  • De camera steekt uit aan de achterkant.
  • Achterkant van glas, maar draadloos laden ontbreekt.
  • Houd er rekening mee dat het een grote smartphone is om vast te houden.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 4
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Logo_OP6.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inleiding.png

Ruim 4 jaar geleden bracht OnePlus haar eerste smartphone uit. Het merk is opgericht door twee voormalige bestuurders van Oppo. OnePlus heeft nog steeds nauwe banden met Oppo en dat komt doordat OnePlus een dochterbedrijf is van Oppo. Het is dus niet vreemd dat de smartphones van OnePlus als 2 druppels water op de smartphones van Oppo lijken.

OnePlus staat bekend om haar high-end smartphones met zeer concurrerende prijzen. De laatste jaren worden ze gezien als een volwassen speler en dat is ook zichtbaar in de gebruikte componenten. Mede daardoor is het onvermijdelijk om de ook verkoopprijzen te laten stijgen. Als je naar de specificaties van de smartphones kijkt, dan zijn er weinig merken die hetzelfde kunnen bieden in hetzelfde prijssegment. Dankzij Social Media is OnePlus bekend geworden onder gadget liefhebbers. Door te focussen op online media, was er niet veel geld nodig voor marketing. Het laatste jaar timmeren ze hard aan de weg om bekender te worden en langzaam een mainstream merk te worden voor het grote publiek. De smartphones zijn in Nederland officieel te koop via Belsimpel.nl en de eigen officiële website: www.oneplus.com/nl.

Ik had zelf geen plannen om de OnePlus 6 aan te schaffen, maar ik volg het merk wel op de voet. Een half jaar geleden had ik een enquête aangemaakt, waarbij mensen de (meest) perfecte smartphone konden samenstellen. Door de gekozen componenten, schermdiagonaal en het meest populaire merk, heb ik het eindresultaat de naam: OnePlus 6 mini gegeven. Hier is het resultaat van die enquête terug te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/2018/02/OnePlus6-mini.png


Zoals gezegd, ik was niet van plan om de OnePlus 6 aan te schaffen en dat heeft vooral met het formaat te maken (ik ben fan van kleine smartphones). Helaas is er nog geen spoor gevonden van de OnePlus 6 mini en ik verwacht ook niet dat zo'n telefoon nog een keer uit China zal komen. In China kiest men namelijk vooral voor groot/groter/grootst.
De reden waarom ik hem wél heb getest kwam uit onverwachte hoek. Een gebruiker van Tweakers/Hardware.info had de telefoon aangeschaft en gaf mij de eer om die gloednieuwe telefoon uit te pakken en te reviewen.

De persoon die de smartphone uitleende wil liever anoniem blijven, maar ik wil die persoon bij deze wel graag bedanken:
Bedankt voor het vertrouwen, het was fijn om de telefoon in juni, een maand te mogen lenen voor de review!

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inhoud.pngOm de review sneller te laten laden, is er gebruik gemaakt van verkleinde foto's. De meeste foto's en plaatjes zijn te vergroten, door erop te klikken.

Laatst gebruikte firmware versie: ONEPLUS A6003_22_180614 / OxygenOS 5.1.7.
Product: OnePlus 6 Midnight Black (8GB/128GB). Prijs bij publicatie: ¤569,-.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Uitpakken.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


De witte verpakking is minimalistisch en heeft enkele mooie details. Aan de voorkant van de doos is de "6" gegraveerd en is het OnePlus logo bovenin aangebracht. Aan de achterkant is de doos rood uitgevoerd en is een sticker met serienummers en enkele details aangebracht.

Bij het openen van de doos ligt de smartphone stevig in een kunststof houder. De houder is bovenop een doosje aangebracht waarin de documentatie, pin voor de simkaart en een doorzichtige beschermhoes in liggen. De telefoon is vanuit de fabriek al direct voorzien van een flexibele kunststof screenprotector.
Onder het doosje liggen de EU adapter en rode USB-C kabel netjes in een eigen vak.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_103823-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_103836-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104049-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_103957-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104118-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104216-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104512-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_104442-Small.jpg


Inhoud van de doos:
  • 1 x OnePlus 6 Midnight Black smartphone, variant 8GB/128GB
  • 1 x USB-C kabel
  • 1 x Screenprotector (standaard aangebracht)
  • 1 x EU adapter
  • 1 x Tray pin
  • 1 x Beschermhoes
  • 4 x Documentatie (waaronder een sticker set)
Hieronder is een unboxing filmpje van een andere gebruiker te bekijken (in het filmpje wordt de Mirror black getoond):


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Ontwerp.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Dankzij het grote 6,28" scherm en een 19:9 verhouding, is bijna de gehele voorkant een werkbaar scherm. De telefoon ligt redelijk goed in de hand en dat komt mede door de gebogen achterkant. Door het grote formaat en gladde achterkant moet je goed oppassen dat je de telefoon niet uit je hand laat glijden. Bescherming door middel van de meegeleverde beschermhoes is dus geen overbodige luxe. Het scherm is aan alle zijden voorzien van 2,5D glas, zodat het goed overloopt naar het metalen frame.

Doordat de camera uit het frame steekt, is de achterkant helaas niet geheel vlak. Ik word wel vrolijk van de positie van de camera. Persoonlijk houd ik van symmetrische telefoons en de bouw van de telefoon voldoet daar goed aan. De camera ligt in het midden van de achterkant en daar onder is de vingerafdrukscanner te vinden.
In de video van iFixit, is goed te zien hoe de accu verwijderd wordt. De accu is standaard niet te verwijderen, maar met goedkope gereedschap is het goed mogelijk om de accu er zelf uit te halen en te vervangen voor een andere. Er zit een optische beeldstabilisator in de telefoon, maar bij het schudden heb ik niet gemerkt dat ik iets hoorde bewegen. Hij is dus vrij van kraakjes of andere bijgeluiden.

Teardown video van iFixit:


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Overzicht-Small.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_133746-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_145311-Small.jpg


Bovenin het scherm zijn de basis functies samengebracht in een zogenaamde "notch". In het midden van het scherm zitten de lichtsensor, RGB notificatie LED, (bel)luidspreker en 16MP camera dicht bij elkaar geplaatst.

De OnePlus 6 maakt gebruik van onscreen knoppen in het scherm. Deze virtuele knoppen zijn onder in beeld te vinden. Van links naar rechts zijn dat: een driehoekje voor de Terug knop, een rondje voor de Home knop en een vierkantje voor de Historie knop. De knoppen hebben een trillende feedback, kunnen van vorm veranderen en draaien tevens mee met als het scherm wordt gedraaid. Bij het openen van beeldvullende content is de kans groot dat de knoppen in beeld blijven staan. Bij elke applicatie kun je aangeven of de knoppen automatisch verdwijnen bij een full-screen applicatie.

De volgorde van de knoppen kunnen van positie worden gewisseld. Door de terug- en historie knop om te wisselen, kun je de originele instelling van Android terugbrengen naar OnePlus. Merken die deze knop volgorde nog gebruiken zijn onder andere: Samsung en Xiaomi. Als je vanaf die merken overstapt naar naar OnePlus, kun je dankzij die instelling eenvoudig switchen. Je hoeft namelijk net te wennen aan de indeling van de knoppen.
  • De rechterkant is voorzien van de aan/uit knop en een slider om de telefoon op bijvoorbeeld "stil" te zetten.
  • Aan de linkerkant zijn de dubbele simkaart tray en de volumeknop aangebracht.
  • De onderkant is voorzien van speaker, USB-C poort, microfoon en een 3,5mm hoofdtelefoon.
  • De bovenkant heeft slechts en een ingang voor de microfoon.
  • Aan de achterkant zijn de dubbele 12MP camera, dual-tone LED verlichting en de vingerafdrukscanner te vinden.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105007_HDR-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105016_HDR-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105026_HDR-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105035_HDR-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105329-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105449-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105207_HDR-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105254_HDR-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_150436-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105644_HDR-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Beeld.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_142958-Small.jpg


Het 6,28" AMOLED scherm heeft 2280x1080 pixels en komt hiermee uit op een PPI waarde van 402. Het beeldscherm is erg goed en ik kan geen individuele pixels waarnemen. De kleuren zien er goed uit en het scherm kan vanuit alle hoeken goed worden bekeken. De inhoud van het beeld is goed te zien, maar uiteraard kunnen bepaalde kleuren er anders uitzien vanaf de zijkant. Via een slider kan de lichtintensiteit hoger en lager worden gezet. Het is ook mogelijk om het scherm automatisch te laten dimmen of feller te maken. Ik heb geen problemen kunnen ontdekken met betrekking tot deze feature. Het scherm kan ook zonder problemen in direct zonlicht worden bekeken.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080335-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080343-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080409-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080418-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080441-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_150547-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_150557-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_080152-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180604_075953-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Hardware.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

De telefoon wordt aangedreven door een 10nm octa-core processor van Qualcomm. De Qualcomm Snapdragon 845 (SDM845) is een 64 bit processor met 8 cores en heeft een maximale kloksnelheid van 4x 2,8GHz (A75) en 4x 1,8GHz (A53) Kryo 385 cores. De processor kan dual-channel LPDDR4x geheugen aan, met een maximale snelheid van 1866MHz. Op het moment van schrijven is dit de krachtigste processor uit de stal van Qualcomm.
De grafische beelden komen van een Adreno 630 GPU op maximaal 710MHz.

Bij het berekenen van de score, zijn de benchmarks 12 keer uitgevoerd. De hoogste en laagste scores zijn uit het overzicht gehaald zodat er een gemiddelde van 10 runs overblijft.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_01-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_02-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_03-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_04-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_05-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_06-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_07-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_08-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_09-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_10-Small.png


Klik op het onderstaande overzicht om de specificaties van de geteste apparaten te zien.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Devices-Small.png

De resultaten.
Zoals verwacht, scoort de Qualcomm Snapdragon 845 processor erg goed en wellicht veel beter dan verwacht. Het verschil met de SD835 uit de Xiaomi Mi6 en Sony Xperia XZ1 Compact is soms erg groot. De benchmark Ice Storm Unlimited van 3D Mark, kan ik niet meer gebruiken in toekomstige reviews en dat komt doordat de processor te krachtig is. Hierdoor zal ik binnenkort overstappen naar 3D Mark - Vulkan waarbij de score voor de OP6, op 3708 uitkomt. De benchmarks waarbij de OP6 niet bovenaan staat, hebben te maken met de resolutie van de diverse smartphones. Smartphones met een lagere resolutie kunnen in die testen namelijk hoger zijn ondanks het gebruik van een oudere processor / grafische chip.

De smartphone is lekker snel en reageert goed op alle acties die ik uitvoer. In spellen draait alles soepel en het laden van applicaties laat niet lang op zich wachten. De telefoon bleef lekker koel tijdens het fotograferen en gamen. Qualcomm lijkt tegenwoordig geen problemen meer te hebben met oververhitting bij smartphones. Bij de Snapdragon 810 processoren, uit 2015, was dat namelijk nog een groot probleem voor veel smartphone fabrikanten.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-225938-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-100354-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-210305-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-124203-Small.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Software.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Van de aangegeven 8GB werkgeheugen kan 7,6GB worden gebruikt. Na het wissen van het werkgeheugen, neemt het os met applicaties ongeveer 2,2GB in beslag. In de praktijk zal je merken dat er 1GB - 3GB vrij is aan werkgeheugen (getest met Device Info HW) en dat zorgt voor een snelle en stabiele telefoon.
De telefoon is voorzien van 128GB intern opslaggeheugen en dat kan niet verder worden uitgebreid. De telefoon kan van de 128GB gebruik maken van 116GB aan opslaggeheugen. Hierbij wordt 2,17GB gebruikt door het systeem zoals standaard apps & data. De resterende 114GB kan door de gebruiker naar eigen inzicht worden gebruikt voor apps, games, documenten, foto's, filmpjes en muziek.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-091445-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050237-Small.png


Update software

De nieuwste software zal normaal gesproken via OTA (automatisch Over-The-Air) naar de telefoon worden gestuurd. Bij het in gebruik nemen van de smartphone (1 juni), stond er 1 update klaar voor installatie. Het logbestand gaf slechts aan dat er enkele bugfixes in de update zaten tevens was deze voorzien van een Security Patch van mei. Alle telefoons die worden geleverd met Android 8 (of hoger) zijn voorzien van Treble. Hierdoor is het bijna een peulenschil om een custom rom voor diverse telefoons uit te brengen, zie dit nieuwsbericht van Hardware.info. Daarnaast is de community van OnePlus sowieso veel bezig met het uitbrengen van diverse rom's voor de diverse smartphones.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180612-113946-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180612-115425-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180612-113955-Small.png


De telefoon is afgerond met firmware versie: OxygenOS 5.1.7

Hoofdscherm

De telefoon is voorzien van een appdrawer met apps achter een hoofdmenu. Bij het installeren van een nieuwe app, zal deze normaal gesproken op het hoofdscherm worden geplaatst. Zoals altijd, kun je het hoofdscherm netjes houden door gebruik te maken van widgets en mappen. Als er vanaf het hoofdscherm naar rechts wordt geveegd, dan kom je op de OnePlus launcher uit. Deze launcher werkt alleen als je rechten geeft tot je foto's, media, bestanden en contactenlijst. Je kunt deze feed uitschakelen door bij de instellingen ervoor te kiezen om "shelf" uit te schakelen.
Het notificatie menu kan tevoorschijn worden gehaald, door van boven naar beneden te schuiven. In eerste instantie zijn alleen de meldingen, tijd en enkele quick settings zichtbaar. Als het menu nog verder naar beneden wordt getrokken, dan zijn daar de overige icoontjes zichtbaar.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050051-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050037-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050100-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050114-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050122-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-090559-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-090535-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180603-091116-Small.png


Applicaties

De telefoon wordt redelijk kaal geleverd, zonder al teveel applicaties. Uiteraard zitten er bij dit Android toestel een hoop Google applicaties bij, maar daar ontkom je simpelweg niet aan. Er zijn ook enkele OnePlus applicaties en integraties meegeleverd zoals een app voor het forum en de eerder genoemde OnePlus Launcher (Shelf).
Vanuit Google worden 10 apps meegeleverd waaronder: Google Foto's, Play Muziek, Play Films, Drive en Duo. Helaas zijn dit soort standaard apps niet op een normale manier te de-installeren, maar moet je de apps uitschakelen om er (gedeeltelijk) vanaf te komen. Hierdoor starten die applicaties niet meer op en zal het een stuk minder ruimte innemen.

De smartphone is voorzien van een zogenaamde notch. Dat is een gedeelte van het scherm dat wordt onderbroken door bijvoorbeeld een speaker en een camera. Apple was een van de eerste merken die dit concept introduceerde, waardoor het scherm aan de zijkant verder doorloopt. Om diverse redenen vinden veel gebruikers zo'n notch maar niets. Het scherm loopt niet lekker door en je raakt ruimte voor notificaties kwijt. Voor deze mensen heeft OnePlus een optie ingebouwd om de notch onzichtbaar te maken en de balk geheel zwart te maken (zodat de notch niet opvalt). De notificaties blijven dan nog bovenin het scherm zichtbaar, maar de hoofdpagina en het werkbare deel van apps, lopen dan niet meer door aan weerszijde van de speaker.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050253-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050308-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050321-Small.png


Verbindingen

De telefoon ondersteunt de standaard verbindingen zoals wifi, GPS en Bluetooth.

Wifi
De telefoon kan gebruik maken van een wifi verbinding op het 2,4GHz en 5GHz netwerk. De verbinding met de router is goed en stabiel. Het is op diverse locaties geen probleem geweest om te verbinden met het netwerk. Ik heb wifi onder andere gebruikt om foto’s te uploaden en daarbij is de verbinding altijd goed gebleven. De telefoon kan zonder problemen met een router verbinden als deze 50-70 meter verderop staat. De telefoon schakelt automatisch over van 802.11AC (5GHz) naar 802.11N (2,4GHz netwerk) als het signaal onvoldoende wordt.

GPS
De onderstaande testen zijn uitgevoerd met een profiel waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de interne GPS, dus zonder het gebruik van telefoonpalen of Accesspoints.

GPS werkt binnenshuis prima en na ongeveer 10 seconden is het al mogelijk om te starten met navigeren. Buiten de deur werkt de GPS nog sneller en is het binnen enkele seconden al mogelijk om te navigeren. Met enkele navigatiesystemen is bekeken hoe accuraat de GPS is en waren de snelheden accuraat en waren geen vreemde snelheden te zien. Hierbij is gebruik gemaakt van onder andere Sygic en Google Maps. GPS test laat zien dat de foutmarge op ongeveer 3 meter ligt, bij veel telefoons ligt dat op ongeveer 5 meter.

Bluetooth
Bluetooth werkt zonder problemen, gewoon zoals het zou moeten. Ik heb de telefoon getest met een nieuwe autoradio en een smartwatch. De OP6 werd direct door de autoradio en smartwatch herkend en het afspelen van muziek gaat zonder problemen. De contacten van de telefoon worden zonder problemen herkend. Tijdens het rijden, ben ik goed verstaanbaar via de BT verbinding. Uiteraard kan er gebruik worden gemaakt van tethering via bluetooth. Dit kan interessant zijn voor apparaten waarbij een wifi hotspot onmogelijk is, zoals een autoradio.

Bellen

T-Mobile is de provider die tijdens deze review is gebruikt. Tijdens het testen is de verbinding van de telefoon goed gebleven, al leek het erop dat ik de persoon aan de andere kant niet altijd goed kon verstaan. Het is niet bekend of dit aan de ontvangers lag of aan de telefoon. De gesprekken die ik voerde was met name met bedrijven waarmee ik niet eerder had gebeld met andere smartphones. Ik verwacht dat het bellen over het algemeen goed moet blijven gaan. Tevens is de handsfree functie eenvoudig in te schakelen tijdens een telefoongesprek. Bij het handmatig activeren van de handsfree functie, ben ik luid en duidelijk te horen aan de andere kant. Net als alle courante telefoons is het mogelijk om gebruik te maken van "smartdialing", zodat je door middel van een naam of een gedeelte van het telefoonnummer, een contactpersoon snel kan opzoeken.

Internet

De internet snelheid is met 100-170Mbit enorm goed in de omgeving van Eindhoven. Doordat alle 4G banden van de Benelux gebruikt kunnen worden, moet het 4G ontvangst voor iedereen optimaal zijn. Als 4G niet beschikbaar is, dan kan er vaak nog van het tragere 3G netwerk gebruik worden gemaakt van het internet.

Luidspreker

De telefoon is slechts voorzien van 1 speaker en die zit aan de onderkant. Het geluid is voldoende en vol genoeg, echter zit de speaker links onderin waardoor je handpalm altijd de speaker zal blokkeren als je gaat gamen. Je kunt dit zelf oplossen door de telefoon om te draaien. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de telefoon anders op bewegingen kan reageren en dat de onscreen knoppen aan de andere kant zitten. Het zou veel beter (wellicht wenselijk) zijn geweest als OnePlus een 2e speaker in bijvoorbeeld de bel-luidspreker had geplaatst zodat je gebruik kunt maken van stereo geluid.

Vingerafdrukscanner

De locatie van de vingerafdrukscanner ligt aan de achterkant van de telefoon. Als de telefoon in de linker- of rechterhand ligt, is de scanner goed te bedienen. Voor de test heb ik een aantal vingers aan de linker- en rechterhand ingesteld. Het ontgrendelen van de telefoon gaat zonder problemen met zowel de rechter- als linkerhand. De scanner is zeer accuraat en de telefoon ontgrendeld eigenlijk direct. De scanner is altijd actief, hierdoor werkt het ook als het scherm nog niet aan staat. Een lichte druk op de scanner is voldoende om in het systeem te komen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_105438-Small.jpg


Het is ook mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met je gezicht. Dankzij het oplichtende scherm, kun je de telefoon zelfs ontgrendelen als het donker is. Deze functie werkt goed, maar het wel wat eenvoudiger te manipuleren dan een vingerafdruk.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144723-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144729-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144941-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144913-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-144936-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180606-221234-Small.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_224112-Small.jpg


Extra's

Bij Xiaomi zag ik het eerder en nu zie ik het ook bij OnePlus. Tijdens een van de updates van de telefoon, was daar ineens de mogelijkheid om lange schermafdrukken te maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een gehele pagina als screenshot op kunt slaan. Het is een feature die nuttig is, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit vanaf vandaag direct gaat gebruiken.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180622-195404-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180622-195417-Small.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Accu.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


De telefoon is voorzien van een niet-verwisselbare Li-Ion 3300 mAh accu. Tijdens het testen stond het volgende continu aan: Wifi, GPS en Bluetooth. De telefoon synchroniseerde met 2 Gmail accounts, 2 Hotmail accounts, Whatsapp, Skype, Facebook Lite, Instagram, Tapatalk, LinkedIn, Amazfit smartwatch en Buienalarm.
Met deze zaken ingeschakeld, had de telefoon aan het einde van de dag (van 07.00-23.00 uur) vaak zo'n 40% over, bij een schermgebruik van ongeveer 2-3 uur. Het resultaat hiervan vind ik slecht voor een accu met deze capaciteit bij een high-end smartphone. Bij normaal gebruik zou ik de volgende middag waarschijnlijk niet doorkomen bij een schermgebruik van zo'n 4 uur. Mocht je ervoor kiezen om niet elke nacht op te laden, dan is het zeer aan te raden om een powerbank mee te nemen.

Licht / normaal gebruik na bijna 16 uur.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180607-233529-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180607-233553-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180607-233542-Small.png

Gebruik na ongeveer 12 uur incl. 2 uur gamen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-233834-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-233838-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180617-233847-Small.png


(Statistische benchmarks voor accu's zijn interessant om de kracht te meten, maar het is voor mij geen richtlijn om de accuduur te bepalen. Werkelijke accuduur is namelijk onderhevig aan veel verschillende invloeden van buiten).

Accutest door middel van de GFX en Geekbench app
De Geekbench accu test is weer terug van weggeweest. De accutest was een tijd niet meer beschikbaar in de Geekbench app en daardoor zijn een aantal voorgaande smartphones daar niet mee getest. Hierdoor heb ik de testresultaten van oudere telefoons aan de vergelijking toegevoegd.
De benchmark van PC Mark Work 2.0 viel steeds uit waardoor ik daarvan geen testgegevens heb. Dit gebeurde gewoon als alle energiebesparende zaken waren uitgeschakeld. De test loopt normaal gesproken door, totdat de accu is gezakt tot 20% en dat komt neer op zo'n 10 uur benchmarken. Het proces mag niet worden onderbroken en de telefoon mag niet in stand-by springen. Na 3-4 pogingen heb ik het helaas moeten opgeven (is ongeveer 3 dagen) en ben ik verder gegaan met andere benchmarks / testen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_11-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Benchmark_12-Small.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Camera.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Foto's

De tweede camera heeft dezelfde lichtsterkte / aperture als de standaard lens, maar er wordt gebruik gemaakt van een andere Sony sensor. Om de tweede lens te activeren, moet je het beeld 2x inzoomen. Het kwaliteitsverschil tussen die lenzen is helaas goed te zien. Ik heb uiteraard mijn best gedaan om goede macro foto's te maken en gelukkig zat er vaak wel een mooie foto tussen.

De kwaliteit van de foto's is overdag prima. Bij het maken van een foto zat er echter vaak een vertraging van een seconde op de camera, voordat er iets gebeurde. Hierdoor kan het lastig zijn om goede foto's te maken. Dit probleem is bij standaard foto's merkbaar, waarbij (automatische) HDR was uitgeschakeld. Als je ergens op focust, dan gebeurde het ook regelmatig dat de camera nogmaals moest focussen voordat de foto werd gemaakt. Dit zorgde ook weer voor een extra vertraging. Ik hoop dat dit nog wordt opgelost met een update, want dit hoort niet bij een high-end smartphone.

Er zijn een aantal standaard opties beschikbaar om de best mogelijk foto's te maken. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een burstmodus (max 20 foto's), panorama, automatische HDR, filters en een portretmodus (hierover later meer). Fotograferen in het donker gaat wel goed. Om te focussen is echter ook veel tijd nodig, maar het resultaat is dan wel in orde. De nachtmodus is nog niet zo goed als bij Sony (en wellicht Samsung), maar het is over het algemeen acceptabel. Dankzij de dual-tone flitser zijn foto's wat warmer voor mooiere plaatjes, maar het bereik van de flitser is nog niet ver genoeg en dat is te zien in de onderstaande voorbeelden.

Tegenwoordig zie je bij (vooral Chinese) smartphones, een watermerk onder elke foto die met een smartphone is gemaakt. Ik gruwel van dat soort foto's en ik zie er geen meerwaarde in om het merk en type onder elke foto te hebben staan. Deze optie schakel ik dan ook graag direct uit voordat ik foto's ga maken. Bij deze telefoon kun je er zelfs voor zorgen dat jouw naam onder elke foto staat, zodat anderen niet met jouw foto aan de haal gaan (vandaar dat ik al mijn foto's een watermerk voorzie).

Ik denk dat OnePlus de concurrentie nog niet aan kan met de grotere jongen, maar ik ben wel van mening dat ze goed op weg zijn om het uiterste uit een smartphone (met deze prijs) te halen.

Hier zijn enkele screenshots van de camera instellingen:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-115738-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-115755-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-050413-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-144705-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-144810-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/Screenshot_20180602-144722-Small.png


Avondfoto's:
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_231922-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_222703_011-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_224357_010-Small.jpg


Avondfoto's, flitsertest:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_105953-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_010034-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_010015-Small.jpg


Frontcam

Net als bij de hoofdcamera, zijn de nachtfoto's van de portretten redelijk goed en zijn vormen goed te herkennen. OnePlus heeft de mogelijkheid om het scherm op te laten lichten om een flitser te simuleren. Voorheen zag je dit vooral bij Apple smartphones, maar gelukkig wordt dit steeds vaker toegepast bij Android toestellen zoals bij dit OnePlus model. Hierdoor kun je ook met weinig licht redelijke foto's maken. De zelfportretten die overdag worden gemaakt, zien er prima uit en je kunt er zelfs speciale portretfoto's mee maken!

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180612_122117-Small.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_144455-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_102928-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_231958-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180613_005858-Small.jpg


Dubbele camera

De smartphone maakt gebruik van een dubbele camera. Door de combinatie van een normale lens en telescooplens, kun je op een eenvoudige manier bokeh effect foto's maken. Hiermee wordt de achtergrond wazig gemaakt ten opzichte van de persoon of het object op de voorgrond. Dankzij de telescoop lens kun je tot 2x optisch inzoomen, zonder kwaliteitsverlies. Althans, dat is de theorie. De gebruikte F1.7 lensopening komt overeen met die van de hoofdcamera, echter is de gebruikte Sony sensor van een andere serie waardoor de kwaliteit minder goed is bij macro foto's. Bij het maken van portret foto's heb je daar wat minder last van en dat komt doordat het resultaat van de 2 camera's wordt samengevoegd in één foto met bokeh effect. Het algemene beeld van dit soort portret foto's vind ik er bij Xiaomi beter uitzien dan bij OnePlus, maar dit kan ook een persoonlijke voorkeur zijn. Hieronder zijn enkele voorbeelden terug te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_124136_Bokeh-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_164346_Bokeh-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_164413_Bokeh-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_143949_Bokeh-Small.png


Portret test. Links is met een Xiaomi Mi6 gemaakt en rechts met de OnePlus 6:
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_132609-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_132533_Bokeh-Small.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_142046-Small.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_141931_Bokeh-Small.png


Zoom test

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_192901-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_192954-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093517-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093526-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_105842-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_105854-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_075122-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_075127-Small.jpg


Filmen

De kwaliteit van de filmpjes is erg goed en alles is goed op te nemen. De camera kan in 4K opnemen en het is ook mogelijk om met een 480fps te filmen op maximaal 720P. Dankzij de optische en elektronische beeldstabilisator is het mogelijk om te filmen zonder kleine schokkende bewegingen / trillingen. Tijdens het filmen is het mogelijk om foto's maken en in te zoomen. Tijdens het filmen kun je ook weer opnieuw op een object focussen om alles strak te laten filmen. Filmen in het donker gaat goed en het is eerlijk gezegd beter dan ik had verwacht. Bij snelle acties, is een spoor achter bewegende beelden waar te nemen. Hiervan heb ik 1 voorbeeldfilm toegevoegd.
De kwaliteit van de frontcam is goed voor alle doeleinden. Films maken of videobellen met de frontcam kan zonder problemen.

Videotest 1: Auto wassen


Videotest 2: Rally, ingezoomd


Videotest 3: Rally in de avond


Slowmotion test:


Slowmotion 1: Bellen blazen


Slowmotion 2: Rally 1


Slowmotion 2: Rally 2


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Specificaties.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

OS:Android 8 (Android Oreo)
Scherm formaat:19:9 / 2280 x 1080 pixels, 6,28" (~402 ppi)
Scherm type:Optic AMOLED capacitieve touchscreen, 16M kleuren, 2,5D Corning Gorilla Glass 5
Multitouch:10 vingers
Chipset:Qualcomm Snapdragon 845 (MSM8998)
CPU:64 bits octa-core Kryo 385 4*2,8GHz + 4*1,7GHz
GPU:Adreno 630
SD card:Geen
Opslag geheugen (ROM):128 GB UFS 2.1
Werkgeheugen (RAM):8 GB
Waterdicht:Spatwaterdicht, geen certificering
Hoofdtelefoon aansluiting:Ja, 3,5mm
Luidspreker:Ja, Mono
Simkaart:2x Nano-sim
3G Netwerk:WCDMA 850/900/1900/2100 MHz
4G Netwerk:FDD-LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2300/2600MHz
WLAN:Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, 2,4GHz + 5GHz, Wifi Direct, DLNA, Wifi hotspot, 2x2 MIMO
Bluetooth:v5.0
NFC:Ja
Vingerafdrukscanner:Ja, aan de achterkant
USB:USB Type-C
Camera (achterkant):12+12 MP, normale en telescoop lens, F1.7 + F1.7 aperture, 2x optische zoom, Optische stabilisatie, dual-tone LED verlichting, PDAF
Opties:Geo-tagging, touch focus, autofocus, beeld stabilisatie, Portret modus, Automatische HDR, RAW ondersteuning
Video:3840 x 2160 4K@60fps, Slowmotion op 480fps (720p), filmen met LED verlichting
Camera (voorkant):Max 16MP, F2.0 aperture
Opties:Geo-tagging, touch focus, scherm flitser, HDR, Portretmodus, digitale stabilisatie, glimlach detectie
Video:1920 x 1080 Full-HD@30fps, video stabilisatie, gezichtsherkenning, filmen met LED verlichting
Sensoren:Snelheid, afstand, barometer, stappenteller, beweging, spel rotatie, gyroscoop, nabijheid, kompas, licht
Radio:Nee
GPS:GPS, A-GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo
Formaat:155,7 x 75,4 x 7,8 mm
Gewicht:177g
Accu:Niet verwisselbare Li-Ion 3300 mAh accu / Quick Charge
Kleuren leverbaar:Mirror Black, Midnight Black, Silk White, Red
Led kleuren:RGB LED (Rood, Groen, Blauw, Wit, Geel, Cyaan en Violet)


Hier is een selectie van de gemaakte foto's terug te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180616_095542-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180607_194810-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_114232-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_095402-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_155513-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180602_193543-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_090248-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093228-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_094717-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_093239-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_095048-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_094630-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_181154-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_181036-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_101205-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_130837-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180616_095524-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_130046-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_105758-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_103225-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180614_133603-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180603_124429-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180608_181342-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180606_104339-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122003-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Extra.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


LinksPromotie video's van de OnePlus 6:






Foto vergelijking met de Samsung Galaxy S8+ (of is het de s9+ :s)

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122757-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122733-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/OnePlus6/IMG_20180609_122741-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Slot.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Het heeft vier jaar geduurd, maar daar is die dan, mijn eerste OnePlus review. Het is een merk dat vooral bekend was onder ICT'ers, techneuten of wellicht simpelweg: nerds. Het afgelopen jaar heeft OnePlus een grotere naam opgebouwd waardoor het ook steeds bekender is geworden via mainstream media. De smartphones zijn completer dan ooit en met elke versie lijken ze steeds beter te worden.

De dubbele camera zorgt ervoor dat je leuke portret foto's kunt maken met bokeh effect. Doordat bijna de gehele voorkant is voorzien van een groot 6,28" scherm. Doordat de randen klein zijn gebleven, is de smartphone ongeveer even groot als een 5,5" smartphone van 2 jaar geleden. De software is redelijk schoon en over het algemeen lekker snel. Dankzij de up-to-date hardware kun je er nog jaren tegenaan, waardoor je nog lang de laatste spellen kunt spelen. De 3,5mm hoofdtelefoon is behouden en gelukkig is OnePlus daarmee niet de grote jongens achterna gegaan. Ik hoop dat OnePlus dit door kan zetten bij de opvolgers van dit toestel.

Helaas is niet alles optimaal. Het is prima dat de achterkant van glas is, maar dan zou er eigenlijk een mogelijkheid moeten zijn om de telefoon draadloos op te kunnen laden. De telefoon is waterdicht, echter ontbreekt het certificaat die dat kan aantonen. Hierdoor zal OnePlus je niet (gratis) helpen als er waterschade is. De enige luidspeaker voor muziek/media bevindt zich op een vervelende locatie. Bij het gamen zit je vaak met je hand voor de mono speaker, waardoor het geluid volledig wegvalt. De camera is goed, maar helaas is er vaak een vertraging als je een foto maakt. Hierdoor is de kans groot dat je het perfecte moment nèt mist. Tenslotte is de accu niet goed genoeg om zonder problemen 1,5 dag te overbruggen.

Overall was het prettig om een tijdje met een OnePlus rond te mogen lopen. Persoonlijk zou ik het erg mooi vinden als er een waardige en high-end opvolger van de OnePlus X zou komen (wellicht in de vorm van de OnePlus 6 mini :D).

Ik verwacht dat deze smartphone veel geïnteresseerden erg blij zal maken en de nadelen wegen nauwelijks op tegen de voordelen.
De OnePlus 6 krijgt van mij een dikke 8 oftewel 4 sterren. Om 4,5 sterren te verdienen moet de snelheid van de camera sneller worden en de accuduur flink worden verbeterd.

Eindscore
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/4-stars.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Minus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png De accu valt tegen, over het algemeen zal je dagelijks moeten opladen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Een toestel in deze prijsklasse hoort officieel waterdicht te zijn met een IP waarde.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Slechts 1 speaker en ook nog op een onhandige plek.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Camera reageert niet altijd snel.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png De camera steekt uit aan de achterkant.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Achterkant van glas, maar draadloos laden ontbreekt.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Houd er rekening mee dat het een grote smartphone is om vast te houden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Plus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Snelle en redelijke kale software.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png De nieuwste hardware voor een zeer concurrerende prijs.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Dubbele camera voor leuke portret foto's.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Dual sim en 3,5mm hoofdtelefoon ingang.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Voor de tegenstanders van de notch: deze is softwarematig uit te schakelen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Mooi en groot AMOLED scherm die de gehele voorkant beslaat.

Heb je een vraag, zie je spelfouten of heb je andere opmerkingen? Stuur me een bericht of plaats een reactie.
Naar_boven

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/dot.png

Klik hier om meer van mijn uitgebreide reviews te bekijken of klik op een van de onderstaande foto's om mijn recente reviews te zien:

Roborock S5

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Roborock_S5/IMG_20180217_115330_HDR-Small.jpg
Cooler Master MasterBox K500L

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/CM_MB_K500L/IMG_20180426_185441-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Banner.pngtweakers - nomineer voor review van de maand

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een OnePlus 6 Midnight Black (128GB opslag)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (48)

Wijzig sortering
Goede review! Eigenlijk kan ik je alleen maar gelijk geven (ik heb mijn OP6 met exact dezelfde specs al een behoorlijke tijd). Twee opmerkingen:
- bij mij werkt de camera razendsnel. Zeker via de shortcut 2 x powerbutton waarbij hij meteen een foto neemt.
- de accu is wat mij betreft ruim voldoende. Ja, ik laadt hem dagelijks op, maar ik ben wel een power-user.

Ter info: ik zit op 5.1.9.
Dank je wel!
Dus als jij 2x op de powerbutton druk, dan maakt de telefoon direct een foto? Ik heb dat niet getest om slechte foto's te voorkomen. Er moet namelijk ook nog op iets worden gefocused en dat heb ik liever zelf in de hand, dan wanneer de camera dat gaat bepalen.
Kijk je die foto's daarna ook terug en wat vind je van het resultaat? Is dat nog steeds scherp en komt het juiste object daarmee goed in beeld?

Toen ik gisteren de screenshots van de accu erbij pakte, viel me op dat de telefoon niet veel leidt tijdens het gamen. Dus of je de telefoon redelijk bassaal gebruikt of vooral games speelt, lijkt niet veel impact te hebben. Ik kan me dus voorstellen dat een normale user en een power user ongeveer net zo lang met de accu kunnen doen op 1 dag. In beide situaties zit de accu onder de 50% aan het einde van de dag, waardoor je geneigd bent om hem 's nachts aan de lader te hangen.

Voor velen maakt het niet uit om een smartphone dagelijks op te laden. Dit is vaak routine, echter heb ik in de afgelopen 2 jaar smartphones gehad waarbij 1x in de 2 dagen opladen gewoon mogelijk is met de dingen die ik doe. Door die ervaring weet ik wat er mogelijk is en vind ik het jammer dat de accu vaak een ondergeschoven kindje is bij veel smartphonefabrikanten. In plaats van investeren in accu's, investeert men liever in het sneller opladen van een telefoon.
's nachts aan de lader te hangen
Een beetje tweaker weet toch beter dan een telefoon aan de lader te hangen de hele nacht lijkt mij.

Ik zet mijn telefoon op vliegtuigstand bv. of je kunt hem op de 'sleep standby optimization' zetten, waardoor hij 's nachts misschien 1 à 2 % daalt. Je hebt vervolgens al een hele dag ermee gedaan dus kun je met ~50% nog vrijwel de hele werkdag doorkomen, hang je hem vervolgens een uurtje aan de dash en je kunt weer 2 dagen vooruit..

[Reactie gewijzigd door LucvdM op 3 augustus 2018 10:02]

Er is niets mis met je telefoon de hele nacht aan de lader hangen.
Het kan zijn dat @LucvdM dit artikel in gedachten heeft. Echter geeft een Accu expert in dat artikel aan dat 's nachts opladen niet het risico is, maar het gebruik van niet-originele of slechte laders/kabels.

Het kan ook zijn dat straling een gevaar vormt, maar de risico's daarover zijn nog te pril waardoor verslagen van onderzoeken elkaar steeds tegenspreken. Ik denk het risico daarvan pas over enkele generaties echt duidelijk zijn.
Nee hoor niet het brandgevaar maar meerdere artikels gebruiken de term 'trickle-charging' voor het volgende fenomeen:
Het continue wisselen van volgeladen en nét niet volgeladen. Kwaliteit van de accu gaat daarmee sneller achteruit: "These trickle charges can lead to higher ambient temperatures for your phone, which can reduce capacity over time." (bron)
3 dagen je telefoon niet opladen, terwijl je aan het einde van de dag al op 40% (of 50%) zit? Dat gaat dus niet, tenzij je de telefoon overdag al nauwelijks gebruikt en daardoor de 2-3 dagen wel zou halen. In dat geval vervalt 's nachts opladen sowieso.
In dat geval zou je inderdaad overdag kunnen opladen/bijladen. Om Dash Charge te kunnen gebruiken, dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je op alle oplaadlocaties de originele oplader + kabel hebt zodat je inderdaad Dash Charge kan gebruiken.

Bij een ideale smartphone met ideale accu, hoef je overdag niet bij te laden of in de auto. Tevens hoef je geen gebruik te maken van een powerbank, doordat je weet dat je zonder zorgen de dag doorkomt. Ik zou alleen een powerbank meenemen als ik naar een beurs ga en ik vooraf weet dat ik die dag veel foto's zal maken. Ik besef dat veel mensen niet zijn zoals ik en dat het hen niet uitmaakt of ze overdag of onderweg opladen.

(het bovenstaande is niet alleen van toepassing op de OP6, maar voor 90% van de huidige smartphones op de NL markt).

Een beetje Tweaker weet ook dat de telefoon 's nachts opladen over het algemeen niet veel problemen geeft en dat Sony de telefoon 1 uur voor het wakker worden langzaam door zal laden. De kans dat je telefoon gedurende dag leeg is, is groter dan dat er 's nachts iets met je telefoon gebeurd of dat je accu binnen 2 jaar echt is afgeschreven door het 's nachts opladen.
En daar heb je dus fast charge voor, na het werk gooi ik hem in de auto aan de lader. 30 minuten later is hij weer 80-90%, goed voor de volgende dag. Nooit meer s'nachts aan de lader :).
Just ter info. Met mijn OP6 kan ik -als lichte gebruiker- makkelijk twee dagen doen. Wel gebruik ik de originele kabel. Net als hullie72 heb ik ook geen vertragingen met de camera. Thans 5.1.11, maar had met eerdere versies ook geen issues.
Bedankt voor je reactie en voor je persoonlijke input. Het is altijd fijn om meer informatie vanuit de gebruikers te krijgen.
Ik heb een andere ervaring met mijn oneplus 6 met betrekking tot de accu. Ik kan met iets van 7 uur SOT bijna tot 3 dagen accuduur komen. Dus, voor mij is elke dag laden echt niet nodig.

Het is inderdaad wel een grote smartphone, maar ik vond de grootte toch meevallen. Zelfs nu ik er een Otterbox omheen heb. Ik kwam van een Nexus 5 af.

Met alle positieve punten ben ik het zeker eens. :)
Bedankt voor je reactie. 7 uur SOT is wel erg veel incl. 2,5 - 3 dagen! Ik heb geen idee hoe je dat doet, want bij de meeste waarbij ik hoorde dat ze het langer volhielden, bleek de telefoon vooral idle te staan.

Kan het zijn dat er veel is getweaked aan de telefoon? Ik laat alle telefoons redelijk standaard staan en ik schakel alleen wat Google applicaties uit die ik niet gebruik. Tevens verwijder ik virusscanners zoals die van McAfee.

Het is goed dat je op deze manier een tegengeluid hebt laten horen.
[img=234,176,,,"OnePlus 6 drie dagen"]https://tweakers.net/ext/f/tLKRgraSutdkf6Wh3ieO1dch/medium.jpg[/img]

Zie hierboven een screenshot van het verbruik. 6,5 uur SOT op drie dagen is ook niet heel veel. Ik gebruik mijn telefoon voornamelijk voor social media, nieuws, whatsapp en het kijken van YouTube filmpjes. Op die drie dagen bevond ik me voornamelijk op 2 locaties. Dat zal ook schelen omdat de telefoon niet veel hoefde te zoeken naar antennes die binnen bereik zijn. Ik heb verder eigenlijk niks getweakt. Ja, mijn Bluetooth staat uit, want die gebruik ik niet. Verder pas ik mijn schermhelderheid zelf aan (dit laat ik dus niet automatisch doen). Voor de rest gebruik ik de browser ipv een dedicated app als dit mogelijk is. Maar locatie heb ik ik bijvoorbeeld wel altijd aan staan op mode "nauwkeurig".

Het punt dat ik probeer te maken is dat je best om de dag kan laden met de OnePlus 6. Zolang je de telefoon niet extreem veel gebruikt iig.

[Reactie gewijzigd door AMD1800 op 2 augustus 2018 12:42]

Dat ziet er goed uit! Wat mooi dat je de verlengde screenshots gebruikt :)
Je hebt inderdaad geen vreemde dingen aangepast om dit te kunnen krijgen.
Veel apps gebruiken onnodig veel data. Over het algemeen let ik wel op wat voor apps ik op mijn telefoons zet. Het scheelt al dat ik in apps de notificaties vaak uit heb staan en dat ik Facebook Lite gebruik i.p.v. de normale Facebook app + messenger.
Bedankt! het maken van verlengde screenshots is een erg handige functie.

Wat betreft notificaties: die heb ik ook voor veel apps uitstaan, want ze leiden alleen maar af. Ik gebruik de led-notificatie voornamelijk voor whatsapp, sms-berichten en gemiste telefoontjes. E-mail notificaties staan nog wel aan, maar dan zonder led-notificatie. Voor een aantal apps moet ik de notificaties nog uitzetten.
Goede review! Overigens vraag ik mij wel af of je waterdichtheid mag verwachten in een telefoon in deze prijsklasse. Hij is immers een stuk goedkoper dan zijn directe concurrenten.
Ik vraag me ook erg af of je dit nodig hebt. Ik heb nog nooit gedacht: Was mijn telefoon maar waterdicht.
Waterdichtheid is niet voor iedereen belangrijk. In een wereld waarin de meeste smartphones vanaf ¤500,- waterdicht zijn, mag je het wat mij betreft wel verwachten.

Mocht het geen eis zijn voor de nieuwe koper, dan kan hij/zij dat minpuntje gewoon negeren. Het zou echter wel vreemd zijn om dat punt niet te benoemen in een volledige review.

Doordat de smartphone voornamelijk online verkocht zal worden, heb ik tevens aangeven dat men een grote telefoon moet verwachten om teleurstellingen te voorkomen. Groter is niet voor iedereen altijd beter.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik probeer zo compleet mogelijk aan te geven wat men kan verwachten van een smartphone/product. Een online bestelling kan een drempel zijn voor consumenten en met de info die ik geef is (als het goed is) alles bekend voordat men de online bestelling plaatst.
Het was ook geen commentaar op je review hoor! Die was zeer netjes ;) +3
De meeste telefoons rond de ¤500,- zijn tegenwoordig waterdicht. Zowel mid-range als High-end.

Filter van smartphones vanaf dit jaar: categorie: Smartphones

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 4 augustus 2018 14:37]

Geen enkele Huawei smartphone is waterdicht. Met uitzonderingen als de Mate 10 Pro, P20 en P20 Pro.
Huawei is toch het op twee na beste verkochte telefoon merk, niet iedereen hoeft waterdichtheid of vind het minder belangrijk dan de features die de telefoons wel hebben.
Mag ik zeggen dat de accu als minpunt niet helemaal valide meer is? Het dagelijks moeten opladen is nu wel zo'n beetje de standaard. De OnePlus 6 is juist een van de betere telefoons. reviews: OnePlus 6 - Blinkt uit in zijn eenvoud

Je ziet hier dat het bovengemiddeld is en het dagelijks opladen nu gewoon de standaard is en niet echt meer als uitblinkend minpunt gezien kan worden.
Je mag het gerust zeggen hoor en velen hebben zich er bij neergelegd/geaccepteerd.
Dagelijks laden was een korte periode vrij normaal bij bepaalde iPhone series (rond 2010-2013 was dit volgens mij). Daarna was de accutijd van die iPhones verbeterd en kwam het rond de de 2 dagen waar Android rond de 2-3 dagen zaten. Inmiddels gaan veel smartphones richting de 1,5 - 2 dagen en enkele high-end modellen blijven rond de 1,5 dag steken. Onder andere de Samsung S-serie valt daaronder. De laatste 2 jaar heb ik een aantal telefoons getest die met mijn gebruik/verbruik rond de 1,5 - 2 dagen zitten (Xperia compact-serie en Xiaomi Redmi modellen) en dat haal ik niet met deze OPO 6.

Wat ik uit de diverse berichten hierboven haal is dat het lijkt alsof de kracht van de OP6 vooral naar voren komt als de telefoon overmatig wordt gebruikt, dus bij het gamen of als er veel wordt gefotografeerd. Hierbij lijkt het erop dat het net zo lang mee kan gaan als bij mijn gemiddelde gebruik. Het lijkt dus niet uit te maken of je een halve dag aan het gamen bent of dat je een halve dag op Facebook rondhangt. Mede hierdoor geeft Tweakers het volgende aan:
Ook in de praktijk hadden we vaak, na een intensieve dag met een uur navigatie en podcast luisteren, veel artikelen lezen en WhatsAppen, nog altijd zo'n dertig procent over en dat is meer dan prima.
Ik vind dat de OP6 echt helemaal niet hapert bij het switchen tussen apps en het laden van webpaginas als dat de S8 of zelfs de S9 doet.

Het ligt echt aan de optimizalizatie in de kernel en ook de gebruikte CPU governor. Je zou heel gemakkelijk de OP6 zijn batterijduur verbeteren door bijv. franco kernel(https://forum.xda-develop...nel-r1-18th-june-t3806062) erop te zetten, maar je gaat bij het normaal browsen wel een klein beetje achteruit op performance.

Als je dezelfde SoC gebruikt en dezelfde grootte accu dan is het bijna altijd de software dat voor goede of slechte batterijduur zorgt. Daarom vind ik het altijd belangrijk dat je bij het testen de batterijduur vergelijkt met de responsiviteit van het device de dat op zijn beurt weer vergelijkt met andere telefoons met dezelfde SoC.

[Reactie gewijzigd door NotCYF op 6 augustus 2018 10:24]

Ik vind dat de OP6 echt helemaal niet hapert bij het switchen tussen apps en het laden van webpaginas als dat de S8 of zelfs de S9 doet.
Volgens mij geef ik niet aan dat het systeem ergens hapert. Slechts de camera app reageert niet altijd even snel.
Als je dezelfde SoC gebruikt en dezelfde grootte accu dan is het bijna altijd de software dat voor goede of slechte batterijduur zorgt. Daarom vind ik het altijd belangrijk dat je bij het testen de batterijduur vergelijkt met de responsiviteit van het device de dat op zijn beurt weer vergelijkt met andere telefoons met dezelfde SoC.
Hoe zou jij dit in de praktijk doen?
Over het algemeen heb ik geen lade vol met SD845 smartphones ;) Daarnaast test ik alle telefoons, ongeacht de processor, op een manier waarop een consument het ook zou doen. Helaas is het nagenoeg niet mogelijk om 2 telefoons te vinden die identiek zijn aan elkaar, waardoor je van 2 verschillende merken niet dezelfde configuratie hebt. Een accutest is dus altijd onderhevig aan de soc, schermresolutie, schermtype, accu, werkgeheugen en software. Ik zie zelf geen verband met responsetijd en accutijd.

Een goede response zou niet mogen leiden tot een slechtere accu. Het is de eerdere genoemde hardware + software combinatie, die ervoor zorgen dat de belevenis van de accu in orde /acceptabel is.
Mooie review weer, +3! :D

Toch vraag ik me af waarom jij 'maar' 6 uur aan Screen-on-Time haalt. De meeste mensen uit de Discord van /r/oneplus krijgen minimaal 7 uur. Sommigen krijgen gemiddeld 8 uur en zo nu en dan wel eens 9 uur met normaal gebruik. Heb je nog andere grafieken voor me van andere dagen die het batterijgebruik laten zien?

Ik zit te denken: je hebt 5.1.7 gebruikt. Heb je toevallig ook nog 5.1.8 gebruikt voor de review? Of 5.1.9? 5.1.8 zorgde namelijk voor een lichte batterydrain voor sommige toestellen.

En heh... 3080mAh??? De 6 heeft een 3300mAh accu hoor: https://www.oneplus.com/nl/6/specs

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 1 augustus 2018 20:45]

Bedankt voor je reactie en score!

3300 mAh is het inderdaad, bij de specs staat het goed, maar niet bij het accugedeelte, dat zal ik zometeen aanpassen.
Als ik een benchmark laat lopen, dan kom ik ook op 6 uur on-screen time. Weet jij hoe de gebruikers de telefoon hebben gebruikt? Zit men altijd op dezelfde plek, speelt men aan een stuk games, doet men vanalles met de mobiel of gebruiken ze slechts spotify met het scherm aan?

Ik heb eventueel wel andere grafieken en die geven ongeveer hetzelfde aan. De dag dat ik 2 uur lang spellen aan het testen was, zakte de accu niet veel meer dan met licht gebruik. Dat valt wel op. Ik zal de screenshots opzoeken en uploaden.

De laatste versie die ik als laatste heb gebruikt was: 5.1.8. Die heb ik op 20 juni op de telefoon gezet.. Toen had ik de telefoon niet meer als standaard telefoon niet meer continu in gebruik, maar probeerde ik bijvoorbeeld 3D Mark Work 2.0 nog aan de slag te krijgen. In die periode had ik de telefoon aan staan en daarbij zag je dat de accu met ongeveer 5% in een nacht leegliep.

Update:
Bij deze screenshots van de accu resultaten:

Test 1:
Licht/normaal gebruik, 1:58 en 37% over, 15u32 geleden opgeladen
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180608-231341.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180608-231408.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180608-231415.png

Test 2:
Licht/normaal gebruik, 2:32 en 49% over, 12u45 geleden opgeladen
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180610-231205.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180610-231217.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180610-231209.png


Test 3:
Licht/normaal gebruik, 2:23 en 33% over, 15u32 geleden opgeladen

https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180611-231542.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180611-231547.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180611-231558.png

Test 4:
Halve dag rondlopen op een beurs, middel - zwaar gebruik, 3:42 en 15% over, 15u10 geleden opgeladen
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180609-232138.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180609-232155.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180609-232143.png

Test 5:
2 uur gamen, 3:09 en 47% over, middel - zwaar gebruik, 19u45 geleden opgeladen (incl. nacht)
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180618-070723.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180617-233857.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180617-233901.png
https://www.kiswum.com/wp...nshot_20180618-070729.png

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 1 augustus 2018 21:38]

Bedankt voor je zeer uitgebreide reactie!

Ik denk niet dat het representatief is om constant benchmarks te runnen en daaruit een Screen-on-Time uit op te maken :P. Vind ik dan, want dat is niet het gebruikersscenario van de gemiddelde gebruiker.

Hmm, dat ziet er niet al te best uit nee. Welke acties heb je ondernomen? Android-Systeem en Android Besturingssysteem staan vaak hoog in het rijtje na een update. Dit kan een paar dagen duren om het te 'settlen', maar heb je al geprobeerd je system cache en app cache te legen na een update (of überhaupt)? Ook zie ik dat Google Play Services in het rijtje staat. Je zou eventueel de data van Google Play Services kunnen verwijderen; dat helpt vaak ook.

Ik heb zojuist wat data verzameld van wat andere users:

https://tweakers.net/ext/f/kgmWnslLUrPsNMk55qGykzOW/full.jpg

https://tweakers.net/ext/f/PhMKCxdTxoWavvxannK4L2dn/full.jpg

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 3 augustus 2018 20:49]

Haha, dank je wel! Ik hoop dat je hebt genoten van de review.
Top review!

Ik ben zelf nog in het bezit van een 5T maar zit er over te denken die door te schuiven naar mijn vriendin en zelf voor de 6 te gaan.

[Reactie gewijzigd door Kraz op 1 augustus 2018 22:29]

De 5T is nog steeds een krachtige smartphone, maar ik kan me voorstellen dat je voor het design van de OP6 valt. Daarnaast zijn de hardware verschillen niet extreem, maar wel wat beter geworden.
Snellere processor en GPU, groter scherm in nagenoeg dezelfde behuizing, betere camera incl. bokeh effect en de optische stabilisatie van de camera.
Zeer gave en uitgebreide review met mooie pics :)
Bedankt Vector! Altijd fijn om een reactie van jouw voorbij te zien komen!
Jouw ervaring met de accu komt niet overeen met mijn ervaringen. Met mijn oneplus zing ik lachend de dag uit zoals jij ook zegt 40% over. Bij menig ander toestel s7,S8,s9 haal je dezelfde resultaten of minder.

Uit de meeste accutesten op YouTube waarbij ze verschillende telefoons vergelijken komt de oneplus 6 met de beste accu uit de test.

Verder zeker een goede review!

[Reactie gewijzigd door Blekkienl op 2 augustus 2018 11:15]

Bedankt voor je reactie en compliment!

40% over aan het einde van de dag vind ik geen vetpot en bij zwaar gebruik red je het de dag niet. Ik weet dat het ook anders kan, maar dan kijk ik wel naar kleinere telefoons met een kleinere accu zoals de Sony Xperia Compact serie (2-3 dagen) en de Redmi 4 serie met de 4000mAh accu's en een 5" LCD scherm.
De accu van de Samsung S6 Edge is waarschijnlijk hetgeen wat veel gewend zijn en die ervaring komt redelijk overeen met de S7, S8 en S9 gebruikers. Daarmee redt je het 1 dag, maar een 2e dag zit er niet meer in.

Ik ben van mening dat een accu aan het einde van de dag 50-60% moet overhouden en een perfecte accu zit soms zelfs rond de 60-70%.

Ik snap dat velen er anders over denken, maar dan kun je dat minpuntje weglaten (net als de notch, waterdichtheid en het formaat).

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 2 augustus 2018 11:32]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True