Niet alle draadloze oortjes zijn geschikt om mee te sporten. We hebben de
Meizu EP51 gezien welke, net als de Siroflo BH-01, echt gemaakt zijn om te sporten. De Siroflo BH-01 is wel goedkoper dan de
Meizu EP51.
De Siroflo BH-01 is bij
GearBest voor nog geen €15 te verkrijgen.
Introductie & Specificaties
De specificaties worden door Siroflo niet volledig weergegeven op de website. Zo missen we bijvoorbeeld de frequentie, wat toch wel handig is om te weten. Laten we hopen dat het gebruik een beter beeld geeft dan de weinig zeggende specificaties.
Specificaties- Bluetooth Version: 4.1
- Playback Time: 5 - 7H
- Standby Time: 180H
- Cable Length: 50cm / 19.69inches
Unboxing
De doos een zwart met een plaatje van de Siroflo BH-01 op de voorkant. De specificaties die bekend zijn, staan op de achterkant van de doos, zoals we wel vaker zien.
[img]FtYk8qO6[/img][img]7tJEf2yz[/img][img]tghQzLoa[/img][img]wSA50lkE[/img]
In de doos vinden we een handleiding en een beschermhoes. Verder zit er niks meer in de doos. De rest van de benodigdheden, zoals de koptelefoon zelf, zitten in de beschermhoes. Daarnaast vinden we daar een kleine Micro-USB kabel in en wat extra ear-tips. Eigenlijk alles wat je nodig hebt in het kleine doosje.
Hardware & Design
De Sirofle BH-01 weegt niks! Ze hebben veel gebruik gemaakt van plastic waardoor de oortjes echt niks wegen. Het geeft wel een goedkoop gevoel, maar dat zijn ze natuurlijk ook. De knop is gemakkelijk te gebruiken en in te drukken en hetzelfde geldt voor de knoppen aan de bovenkant van het rechter oortje. Door het design van de oortjes en de positie van die knop krijg je gelukkig geen extra druk op je oorkanaal als je de knop indrukt.
[img]4jB0FSyr[/img][img]6bPYV39F[/img][img]ob1zNeV5[/img]
Passen Ze?
The Siroflo BH-01 passen erg goed en zitten comfortable. Ze doen niet pijn of geven geen onprettig gevoel tijdens het dragen. Gelukkig vallen ze ook niet uit en komen ze niet los te zitten. Eigenlijk alles wat je nodig hebt in sport oordopjes.
Als ze toch niet passen, zitten er extra setjes ear tips in de doos om ze passend te maken.
Verbinding Maken
Als je de Siroflo BH-01 aan zet voor de eerste keer, gaat hij automatisch zoeken naar een Bluetooth device om mee te connecten. Het enige wat je moet doen is naar de Bluetooth instellingen gaan op je telefoon en connectie maken met "Siroflo-BH01". Het kan zijn dat het even duurt voor hij verschijnt, houdt rekening met +- 5 seconden.
Het kan zijn dat je de Siroflo een of meerdere keren moet herstarten voor de naam verschijnt. Ik heb hem drie keer moeten herstarten namelijk.
Functies
Er zitten geen uitgebreide features op de Siroflo BH-01, maar gelukkig wel de basis features. We kunnen ook niet verwachten dat alles erop zit voor de prijs van de Siroflo BH-01.
[img]ob1zNeV5[/img]
Telefoongesprek Bedienen
Je kan een telefoongesprek aannemen door éénmalig op de ronde knop aan je rechter oortje te drukken.
Dezelfde actie is nodig om het telefoongesprek weer op te hangen. Éénmalig op de ronde knop aan de rechterkant drukken.
Muziek Bedienen
Je hebt een + en een - knop zitten op je rechter oortje. Hiermee kan je het volume hoger of lager zetten.
Als je lang op de + knop drukt, ga je naar het begin van het nummer. Als je dat doet aan het begin van het nummer, ga je naar het vorige nummer.
Als je lang op de - knop drukt, ga je naar het volgende nummer.
Power On/Off
De grote ronde knop aan de rechterkant is klikbaar, links doet namelijk niks. Als je 3 tot 5 seconden de knop aan de rechterkant in drukt, gaat de Siroflo BH-01 aan of uit.
[img]XhLm7UvP[/img]
Geluidskwaliteit
Je merkt echt dat de Siroflo BH-01 gemaakt is om te sporten. Het geluidskwaliteit is niet super goed, maar goeg genoeg om ermee te sporten. De bass is niet super goed en eigenlijk klinkt alles een beetje plat en eigenlijk net niet goed genoeg.
Nu moeten we wel in gedachte houden dat de Siroflo BH-01 super goedkoop zijn en we kunnen niet het beste geluid krijgen van een paar oortjes welke nog geen €15.
Het geluid mag dan niet heel goed zijn, gelukkig part hij wel goed en hoor je bijna niks meer van de omgeving. Het klinkt bijna alsof je een paar oordopjes hebt met noise cancelling. Natuurlijk heeft de Siroflo BH-01 dat niet voor die prijs, maar hij sluit goed af.
Bel Kwaliteit
Dit is totaal niet goed. Als je een telefoontje pleegt, klink je heel erg ver weg en de andere persoon is bijna niet in staat om je te horen. Dit is niet alleen erg irritant, maar maakt het ook bijna onmogelijk om een goed telefoongesprek te voeren met de Siroflo BH-01. Als je vaak belt tijdens het sporten, zou ik deze niet kopen. Als je nooit belt tijdens het sporten (zoals ik), is dit een prima paar voor weinig geld.
Opladen/Batterij Duur
Als de Siroflo BH-01 volledig leeg is, duurt het ongeveer 1.5 tot 2 uur voor hij volledig opgeladen is. Vervolgens kan je de Siroflo BH-01 ongeveer 6 uur gebruiken. Dat is meer dan ik had verwacht voor zo een goedkoop paar semi-draadloze oordopjes.
Het opladen duurt misschien wat langer, maar je krijgt er veel speeltijd voor terug. Een batterij case had misschien handig geweest, maar niet praktisch gezien het formaat en design van de oortjes.
[img]fZKp1OE2[/img]
Over het algemeen ben ik tevreden met de Siroflo BH-01, ondanks het goedkope gevoel en de kwaliteit van het geluid. Nu is dit een goedkoop paar oordopjes, voor minder dan €15 heb je al een paar voor jezelf.
De kwalite van het geluid is niet goed, maar voor een goedkoop paar sport oordopjes is het zeker niet verkeerd. Daarnaast krijg je er een IP rating van IP67 bij, waardoor je nog eens beschermt betn ook. De controls zijn erg gemakkelijk en voor iedereen makkelijk te onthouden en uit te voeren. Alles zit aan de rechterkant, daar kan dus in ieder geval geen verwarring over ontstaan.
Alle features zitten erop en zelfs de IP67 rating is aanwezig. Wat verwacht je nog meer van een goedkoop paar sport oordopjes? Niks!