SPECS
Noise-isolation: Passive
Impedance: 16 Ohm
Speaker sensitivity: 96 +-3dB At 1KHz
Output 5mW nominal, 10mW max
Total Harmonic Distortion <3% (1KHz, 1mW)
Audio Format: 16-bit Stereo
Number of Paired Devices: 8
Pairing passkey: 0000
INTEGRATED MICROPHONE
Type: MEMS, Omni directional, ultra low power
Sensitivity: -38dB +-3dB (Test conditions: 1KHz, 0dB = 1V/Pa)
COMPATIBLE PRODUCTS
Any A2DP Bluetooth stereo device
OPERATION
Operating: 32º F - 113º F (0º C - 45º C )
Storage: 14º F - 122º F (-10º C - 50º C)
WEIGHT & DIMENSIONS
Width: 0.92" (23.4 mm)
Height: 0.88" (22.4 mm)
Depth: 0.24" (6.2 mm)
Weight (With Fins and Tips): 0.57 oz (16.15 g)
Cord Length: 14.17" (360 mm)
BATTERY
Play Time: 8 Hrs* (4 hrs plus an additional 4 hrs with included charging clip)
Standby Time: 110 Hrs*
Charging Time: 2.5 Hrs
Quick Charge: 20 min = 1 hour Play Time Plus 1 hour of playtime via the charging clip
Charging: Charging Clip with USB connector and internal battery, Charger clip and USB cable included
AC power: DC 5V 500mA
Type: 60 mAh Lithium Ion in the device
*May vary dependent on usage, device & aging
Battery Voltage: 3.7V
Energy Voltage in Watt hours: 0.41Wh
Lithium Content: 0.033g
Bron van https://www.jaybirdsport....phones/details-specs.html
Inleiding:
Ik gebruik de earbuds eigenlijk overal voor. Als ik fiets, als ik op school ben, als ik in de bus of trein zit, als ik huiswerk maak, tijdens fitness en als ik aan rust toe ben. Ik luister zelf voornamelijk naar rap en hiphop. Ik heb voor bluetooth gekozen omdat mijn bedrade oortjes altijd in de knoop raken en ik er geen nummer terug mee kan spoelen, een feature die ik heel vaak gebruik en dus erg handig vindt. Maar wat ik van de jaybirds vindt..
Geluid:
Ik ben zeer te spreken over het geluid van deze earbuds. Na wat aanpassingen met de equalizer vond ik het geluid geweldig klinken. Persoonlijk denk ik dat de meesten het geluid prima zullen vinden klinken.
De passive geluidsisolatie bevalt me prima. Tijdens het fietsen kan ik nog wel de wind horen maar zelf heb ik het niet door dat er wind langs mijn oren suist tijdens het fietsen. Ook kan ik in een drukker gebied de mensenmassa horen, maar ook hier krijg ik weinig van mee als ik muziek luister. Edit: de equalizer app wordt bij mij niet altijd toegepast als ik mijn oortjes koppel.
Comfort:
Zoals hierboven staand, vond ik het comfort pas beter na wat aanpassingen. Je krijgt bij je eartips en earclips verschillende maten meegeleverd. Voor je eartips een S en een M en voor je earclips een S, M en een L. Zelf had ik toen nog nooit earclips gebruikt, en dus toen ik ze voor het eerst gebruikte, vond ik ze onhandig en niet lekker zitten. Als ik de earclips wegliet zaten de earbuds goed in mijn oren, maar niet stevig genoeg en dus heb ik toen besloten om aan de earclips gewend te raken. Dit had goed uitgepakt en zowel van (na ook alle maten te hebben geprobeerd) de eartips als de earclips had ik geen last meer van na een paar dagen.
De mini powerbank zorgt voor extra gewicht aan de rechterkant van je earbuds. Als je fietst of zit is dit geen probleem, maar als je ermee wilt rennen of hardlopen zou het echter kunnen zijn dat je rechter earbud uit je oor valt of losser gaat zitten. Zonder mini powerbank komt het bij mij niet voor dat mijn rechter earbud uit mijn oor valt, en het zit minder snel los.
Bouwkwaliteit:
De bouwkwaliteit bevalt me maar toch naarmate ik het ze langer in gebruik heb, ben ik er wel steeds voorzichtiger mee geworden. Mijn siliconen meegeleverde eartips vallen sneller van mijn earbuds af dan voorheen (het is niet zo dat ze er vanaf glijden). Misschien hoort dit maar dit zorgt er wel voor dat je extra voorzichtig moet zijn. Verder is het zo dat je je mini powerbank aan je earbuds kan verbinden, waardoor je 4 uur langer muziek kan luisteren. Als je geen mini powerbank aan je earbuds verbind heb je 4 uur playtime (dus in totaal met mini powerbank 4+4=8 uur).
Accuduur:
Zoals al gezegt, in totaal heb je 8 uur playtime. Voor de meesten is dit voldoende. Ik heb het niet gemeten, maar wat ik zelf heb meegemaakt komt het genoemde getal redelijk overeen. Edit: na verloop van tijd merk ik dat mijn oortjes minder lang mee gaan dan voorheen.
Jaybird app:
Met de jaybird app kan je je batterij percentage van je earbuds zien en kan je het één en ander aanpassen kwa geluid. Zelf vind ik de jaybird app zeer handig en raad het je ook aan. Maar zoals al gezegd wordt de door jou toegepaste equalizer niet altijd toegepast als je ze verbind.
Bluetooth en bluetooth bereik:
Ik heb geen last van haperingen tijdens het luisteren van muziek als mijn telefoon in mijn broekzak of tas zit. Maar als ik op ~6 meter van mijn telefoon sta met 1 (redelijk dikke) muur of deur ertussen komen er wel haperingen voor.
Geïntregeerde microfoon:
Ik heb de microfoon al een aantal keer gebruikt. Het werkt prima, ik kan nog gehoord worden tijdens het fietsen met volle tegenwind. Maar je moet wel wat harder praten willen ze je goed horen. Al het geluid wordt in het gesprek opgenomen, dus ook de wind
Conclusie:
Dit zijn goed klinkende earbuds die na misschien wat aanpassingen zullen bevallen. Het enige wat ik vind dat beter kon was met name het bluetooth bereik en de manier om je earbuds op te laden. Zelf vind ik ze wel een aanrader! Edit: laat die aanrader maar zitten, na wat ik heb meegemaakt in enkele maanden kan ik ze toch niet meer aanraden.
Edit:
Ik heb mijn review naar 2 sterren aangepast. Dit komt omdat hij voor de tweede keer defect is binnen een jaar. De eerste keer hielden mijn earbuds op met geluid produceren. Nu wordt de equalizer die ik toegepast heb niet altijd toegepast en moet ik mijn oortjes op een bepaalde manier neerleggen anders laden ze niet op. De oplaadkabel is heel klein, dus dit gaat tamelijk lastig. Het geluid is voor mij nog steeds uitstekend, maar het gebruiksgemak is flink verminderd. Volgende keer geen jaybirds meer voor mij. Ook de accuduur lijkt voor mij minder te zijn geworden.
Tips zijn altijd welkom, aangezien ik niet vaak review.
Note: Ik heb zelf de special edition, aangezien ik die hier niet bij zag staan heb ik voor (zwart) gekozen. Het verschil tussen zwart en de special edition is dat de special edition zwart met zilver is i.p.v. alleen zwart