Compact met een lange accuduur!
Pluspunten
- Accuduur
- Beschikbare aansluitingen
Minpunten
- Geen verlicht toetsenbord
- Helderheid in fel zonlicht onvoldoende
- Kan hem niet met 1 hand openen
- Knoppen touchpad blijft af en toe hangen
Uiteindelijk bij deze laptop uitgekomen na een aantal andere soortgelijke laptops gehad te hebben.
Wilde graag een 14' laptop vanwege de mobiliteit maar ook een allround laptop omdat ik thuis verder geen andere laptop of PC heb.
Eerder een HP gehad, maar deze had een glanzend scherm en dit was echt een afknapper. Deze heeft een mooi mat scherm, echter buiten in de zon is de helderheid niet voldoende.
Laptop voelt stevig ondanks dat deze voornamelijk van plastic is voelt het relief fijn aan en ziet die er goed uit. Helaas door de gewichtsverdeling niet met 1 hand te openen. Daarentegen is de laptop wel licht dus makkelijk mee te nemen.
Laptop is snel en is meestal stil, soms springt de ventilator aan maar dit stoort niet. Daarbij moet gezegd worden dat ik hem nog niet voor zware taken heb gebruikt. Voornamelijk internet / mail / tekstverwerken etc.
Momenteel ruim 2 maanden in gebruik en is wel 2x volledig vastgelopen.
Accu gaat lang mee, denk zo rond de 7 uur op middelbare helderheid, nog langer op laagste helderheid. Accu laad ook snel op voor mijn gevoel, binnen twee uur is die helemaal opgeladen tijdens het gebruik.
Toetsenbord typt fijn en touchpad werkt goed en intuïtief.
Aanwezige poorten is voldoende, zeker voor dit formaat laptop.
- 2x USB 3.0
- 1x USB C
- HDMI
- SD kaart lezer
- 3.5mm audio
- Ethernet
Had zelf graag gezien dat het opladen ook via USB C zou gebeuren, maar dit is helaas niet het geval.
Zelf via Ibood aangeschaft voor iets meer dan €600 euro, dan is de laptop het zeker waard.