Om 4u 's nachts de kranen horen open gaan en dan zien dat de ingestelde temperatuur op 21,5 graden staat is niet prettig.
De instellingen sprongen ook willekeurig op manueel op een niet gevraagde temperatuur.
Helaas is dit produkt daarom letterlijk waardeloos.
Verder wordt het verbruik elke 3de dag bijgewerkt voor de vorige 2 dagen. Of je moest de app herinstalleren om het verbruik onmiddellijk te zien. (Android)
Update 30/04/2018
Produkt geretourneerd binnen de 14 dagen bedenktijd. Ik vermoed dat de problemen die ik ondervind enkel wat kinderziektes zijn die via software aanpassingen verholpen kunnen worden.
Het produkt heeft zeker potentieel!
Update 04/04/2018
Nadat ik via Bosch in België enkel wat parameters moest doorgeven en veranderen ben ik dankzij deze review gecontacteerd door een medewerker van Nefit. Hij heeft me een contactpersoon doorgegeven.
Nefit lijkt me nauwer betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het produkt. Ze zouden de logging aanzetten en me later weer contacteren.
Installatie kamerthermostaat
De installatie is vrij eenvoudig. De ketel (Junkers met Heatronic 3) even uit het stopcontact. De oude thermostaat (Junkers FR100) afkoppelen en demonteren. Van deze wist ik dat hij op de bus aansluitingen aangesloten was op de ketel. Ik had van tevoren ook even de spanning op de 2 kabels gemeten. Dat was in orde.
De montage van de CT 200 gaat via 2 schroeven. Ik heb 1 gaatje hergebruikt van de vorige thermostaat en een nieuw gaatje geboord. De backplate heeft nog een uitsparing voor een extra schroefje maar dat bleek niet nodig te zijn volgens de handleiding. De CT 200 klikt heel eenvoudig op de backplate.
De stekker kon nu weer in het stopcontact. Even het wifi wachtwoord ingeven (Let op: Enkel 2.4Ghz!) en de installatie van de thermostaat was vlot verlopen.
Verder heb ik nog geen verbindingsproblemen gehad wat betreft wifi. De router is een Asus RT-AC66U met Asuswrt-Merlin firmware.
De thermostaat dien je toe te voegen in de app
De app had ik reeds geïnstalleerd. Er zit hierin een demo modus. Altijd leuk voordat je beslist om over te gaan tot aankoop.
Het toevoeging van de thermostaat kan via de QR code die je terugvind op de achterkant of op het papiertje in de doos. De instructies in de app zijn goed en helemaal niet moeilijk.
Installatie radiatorthermostaten
De Smart Radiator Thermostat hebben standaard een m30 schroefkop. Er worden wat adapters meegeleverd maar geen van deze pastte op mijn afsluitingen. Dit had ik op voorhand al achterhaald en had me reeds voorzien van deze
Comap adapter.
De oude radiatorthermostaten waren eenvoudig los te schroeven. Er ontsnap hierbij geen water.
Voordat je de batterijen in de radiatorthermostaten steekt voeg je deze best ook al toe in de app. De QR code staat immers in het batterijcompartiment onder 1 van de batterijen. Het dekseltje van het batterijcompartiment voelt een beetje goedkoop aan en bij het terug erop klikken denkt je soms dat er ieder moment iets kan afbreken.
Het opschroeven van de thermostaatknoppen verliep verder zonder problemen. Nadat de batterijen erin steken moet je even wachten totdat de knop geïnitialiseerd is. De eerste keer moet je deze kalibreren. Dat is eenvoudig door gewoon op een knopje te drukken. Hij begint dan te zoemen. Dit duurt soms eventjes maar van zodra de temperatuur wordt weergegeven is het in orde. Bij de 8 knoppen die ik geïnstalleerd was ook dit geen probleem.
Verder kan je in de app kamers toevoegen waaraan je de knoppen toewijst. Deze kamers kan je dan weer toewijzen aan verwarmingsprogramma's.
Over de overige instellingen van de app kom ik mss later nog terug.