Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Synology DiskStation DS718+

Bekijk alle reviews

Synology DiskStation DS718+ Review

+3
Dutchiee 21 maart 2018, laatste update op 22 maart 2018, 8.076 views Product geleend

Synology DiskStation DS718+

Synology bracht een paar maanden geleden een aantal nassen uit, de twee die ik vandaag ga reviewen behoren tot de nieuwe nassen! De DS718+ en DS418. Een 2 en 4-bay nas! Wat kan je er mee? Wij zoeken het uit! :)

Pluspunten

  • De DS718+ is best een sterke NAS. Zelfs met het wegschrijven van data naar de NAS kunnen er gemakkelijk 2 HD films worden gestreamd
  • De DS718+ kan bijv. d.m.v. een app als Plex films streamen, echter kunnen er maximaal maar twee schijven in de NAS
  • De DS718+ is uit te breiden door een expansion bay (kost helaas wel extra)
  • Software is stabiel en gemakkelijk in gebruik
  • De DS418 met 4-bays zorgt wel voor genoeg ruimte
  • Compleet instelbaar en aanpasbaar
  • Extra USB poorten

Minpunten

  • Apps zoals Plex werkt niet op de DS418, hiervoor dient men de DS418play aan te schaffen
  • Helaas heeft de DS718+ ‘maar’ twee bays
  • Prijs voor de DS418 voelt wat hoog
  • Wel weer dezelfde uitstraling als vrijwel elke andere DS NAS
  • De standaard 2GB van de DS418 lijkt af en toe wat weinig

Eindoordeel

Score: 4
Synology DS718+ & DS418

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-1.jpg

Inleiding

Synology bracht een paar maanden geleden een aantal nassen uit, de twee die ik vandaag ga reviewen behoren tot de nieuwe nassen! De DS718+ en DS418. Een 2 en 4-bay nas! Wat kan je er mee? Wij zoeken het uit! :)

Specificaties

Om deze review niet gigantisch groot te maken, zal ik een kleine lijst laten zien.
De uitgebreide specificaties van de DS418 staan HIER en van de DS718+ staan deze HIER!
Synology DiskStation DS418
CPU
CPU-model
Realtek RTD1296

CPU-architectuur
64-bit

CPU-frequentie
Quad Core 1.4 GHz

Hardware Encryption Engine
Aanwezig

Hardware Transcoderen-engine
10-bits H.265 (HEVC), MPEG-4 Part 2, MPEG-2, VC-1;
maximale resolutie: 4K (4096 x 2160);
maximale framesnelheid per seconde (FPS): 60

Geheugen
Systeemgeheugen
2 GB DDR4

Opslagruimte
Stationssleuf(en)
4

Compatibel schijftype* (Alle ondersteunde HDD raadplegen)
3.5" SATA HDD
2.5" SATA HDD
2.5" SATA SSD

Maximale interne ruwe capaciteit
48 TB (12 TB drive x 4) (Capaciteit kan verschillen volgens RAID-types)

Maximaal formaat één volume
108 TB
Synology DiskStation DS718+
CPU
CPU-model
Intel Celeron J3455

CPU-architectuur
64-bit

CPU-frequentie
Quad Core 1.5 burst up to 2.3 GHz

Hardware Encryption Engine (AES-NI)
Aanwezig

Hardware Transcoderen-engine
H.264 (AVC), H.265 (HEVC), MPEG-2 en VC-1;
maximale resolutie: 4K (4096 x 2160);
maximale framesnelheid per seconde (FPS): 30

Geheugen
Systeemgeheugen
2 GB DDR3L

Geheugenmodule vooraf geïnstalleerd
2GB (1 x 2GB)

Totaal aantal geheugenslots
2

Geheugen uitbreidbaar tot
6 GB (2 GB + 4 GB)

Opslagruimte
Stationssleuf(en)
2

Max. aantal stationsleuven met expansie-eenheid
7

Compatibel schijftype* (Alle ondersteunde HDD raadplegen)
3.5" SATA HDD
2.5" SATA HDD
2.5" SATA SSD

Maximale interne ruwe capaciteit
24 TB (12 TB drive x 2) (Capaciteit kan verschillen volgens RAID-types)

Maximale ruwe capaciteit met expansion units
84 TB (24 TB + 12 TB drive x 5) (Capaciteit kan verschillen volgens RAID-types)

Maximaal formaat één volume
108 TB

Uitpakken!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-1.jpg
Synology DS418
Laten we beginnen om de DS418 uit te pakken!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-1.jpg

Synology levert naast de handleidingen ook schroeven en sleutels mee. D.m.v. de schroeven kunnen de schijven stevig in de bays worden bevestigd. Met de sleutel kunnen de bays op slot worden gezet in de NAS, zodat de schijven niet uit de NAS kunnen worden gehaald.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-9.jpg

Uiteraard levert Synology ook een aantal kabels mee, twee UTP kabels en een kabel + connector om de NAS te voeden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-12.jpg

Zoals we van Synology wel gewend zijn, is de NAS afgewerkt met een zwarte matte plastic laag. De powerknop, USB poort en statusverlichting (led’s) zitten aan de voorkant.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-13.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-15.jpg

De achterkant van de NAS heeft plaats voor twee ‘kleine’ fannetjes.
Linksonderin zitten twee ethernetpoorten, links daarvan zit de resetknop. Onder de ethernetpoorten zitten de USB poort en aansluiting om de NAS te voeden d.m.v. de adapter. Rechts in het midden zit het Kensington slot.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-16.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-22.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-23.jpg

Tsja, ik kon het niet laten! :)

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-28.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-24.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-30.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/1-32.jpg
Synology DS718+
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-1.jpg

Synology levert naast de handleidingen ook schroeven en sleutels mee. D.m.v. de schroeven kunnen de schijven stevig in de bays worden bevestigd. Met de sleutel kunnen de bays op slot worden gezet in de NAS, zodat de schijven niet uit de NAS kunnen worden gehaald.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-6.jpg

Uiteraard levert Synology ook een aantal kabels mee, twee UTP kabels en een kabel + connector om de NAS te voeden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-12.jpg

De voorkant van de DS718+ heeft een USB3.0 connectie, powerbutton, statusleds en niet te vergeten een knop (C) om een USB device direct te kopiëren naar de schijven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-16.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-21.jpg

De achterkant van de DS718+ is uitgerust met één fan. Onder de fan links zitten twee 1Gbps ethernetpoorten, linksonder daarvan zit de aansluiting voor de adapter en rechts daarvan de reset button. In het midden onderin zitten de twee USB 3.0 poorten en rechts daarvan een eSata poort om een expansion bay aan de NAS te hangen.
Rechts bovenin zit het Kensington slot.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-23.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-29.jpg

Op het moederbord zitten twee geheugensleuven, deze kunnen beide tot maximaal 6GB worden ingezet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-34.jpg

Standaard wordt er 2GB meegeleverd in de NAS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-36.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-38.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/2-44.jpg

Mediastreamers?

De Synology DS718+ kan mede door zijn sterke CPU gemakkelijk media afspelen/transcoden. De DS418 heeft hier toch wel wat problemen mee. Op het plex forum https://forums.plex.tv/di...odel-advisory-realtek-cpu wordt ook beschreven dat er op dit moment nog ‘geen’ support is voor Plex op de 418 en soortgelijke devices. Kortom, wil je juist deze of soortgelijke NAS kopen om media te streamen, kijk dan toch ook even naar de DS418play of dergelijke! :)

Software

In mijn vorige reviews (waardonder de volgende: klik) heb ik aantal keren de software van Synology uitgebreid laten zien. Om de review niet al te lang te maken (alweer) pak ik een aantal afbeeldingen uit de andere review, waar Synology uniforme OS/software gebruikt die over alle nassen het zelfde is. Erg fijn! :D

Laten wij zoals aangegeven met de software - DSM (DiskStation Manager) - beginnen!

Via de browser is de DSM software/interface te besturen. Een erg fijne optie al zeg ik zelf. Dit kan dus centraal in het netwerk worden gedaan, of zelfs extern via het internet (uiteraard zitten daar extra beveiligingsmogelijkheden op zoals een firewall).

Uiteraard biedt Synology ook de nodige uitleg d.m.v. DSM Help.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-22.jpg

Lezen van manuals… daar doen wij niet aan, doorklikken naar de ‘package center’. Ik ben vooral benieuwd naar alle software voor DS718+ en de DS418 (de 418 heeft issues met Plex, zie hoofdstuk ‘Mediastreamers?’!) dit systeem kan draaien. En dat lijstje liegt er niet om.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-23.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-24.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-25.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-26.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-27.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-28.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-29.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-30.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-32.jpg

Voor de downloaders van ‘Linux ISO’s’ is er ook Download Station. Via deze app kan er d.m.v. BitTorrent of NZB of dergelijke worden gedownload. Ook is het dusdanig in te stellen dat wanneer er een NZB of Torrent naar een bepaalde map wordt geplaatst, deze direct wordt gedownload en verwerkt op de NAS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-33.jpg
Settings
In de DSM software zitten genoeg opties, en jawel… ook deze ga ik ga ik voor jullie doorlopen! Even een kleine toevoeging; de taal kan worden aangepast naar Nederlands. Dit had ik tijdens het maken van deze screenshots nog niet gedaan!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-36.jpg

Laten wij beginnen met de gedeelde mappen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-37.jpg

Via de bestandsservice zijn de SMB/AFP/NFS, FTP, TFTP, rsync e.d. in te stellen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-44.jpg

In de configuratie van de gebruikers zijn gebruikers te beheren (aanmaken, verwijderen, rechten toekennen e.d.).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-52.jpg

Het aanpassen van groepen geschiedt ook via het menu, zo kunnen er groepen aan worden gemaakt, verwijderd of dusdanig worden ingesteld dat deze permissies hebben om bepaalde apps te gebruiken.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-58.jpg

Ook is de NAS in een domein/LDAP te plaatsen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-64.jpg

Tijdens de installatie van de Synology DS is een QuickConnect aangemaakt. Via deze pagina is deze te beheren. Zo kan het ID worden aangepast, of uitgezet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-67.jpg

Via de externe toegang is in te stellen dat de DS416play beschikbaar is via een domeinnaam. Bijvoorbeeld dutchiee.nl

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-69.jpg

Via netwerk is uiteraard het netwerk aan te passen. Zo kan de naam van de NAS worden aangepast (zodat deze op een andere manier aanspreekbaar is via het netwerk (nu is het bijvoorbeeld \\nas)). Ook kan er een proxy worden ingesteld.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-72.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-79.jpg

Synology heeft in mijn optiek voldoende opties om de security van een systeem te waarborgen, en dat is met een NAS en software die naast persoonlijk ook zakelijk kan worden gebruikt maar goed ook.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-84.jpg

Via de infocenter is zoals verwacht alle informatie omtrent de NAS, performance van de schijven, netwerk en dergelijke te vinden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-92.jpg

Via de thema optie is de thema van de software van de NAS aan te passen. Zo kan er een titel worden toegevoegd of zelfs welkomstbericht om toch mogelijke potentiële ongewenste gebruikers tegen te gaan. In het geval dat de NAS als bedrijfsmiddel wordt gebruikt, kan dit afschrikwekkend werken (bijvoorbeeld; er vindt monitoring op deze server plaats, ongewenste activiteiten worden gemeld aan de autoriteiten!).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-99.jpg

Via de regionale opties zijn de tijdzone, taal en NTP-service in te stellen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-103.jpg

Via de indexatie service worden mediabestanden automatisch geïndexeerd, zodat deze snel terug kunnen worden gezocht.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-106.jpg

Via de notificatie settings is in te stellen dat er mails, SMS berichten of dergelijke worden verstuurd in geval van issues die zich afspelen op de Synology. Zo ben je altijd up-to-date!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-108.jpg

Via de taskmanager zijn taken te creëren die periodiek weer worden uitgevoerd. Zo kan er bijvoorbeeld dagelijks een snapshot worden gemaakt van een specifieke map welke weer naar een externe NAS worden weggeschreven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-117.jpg

De DS416play biedt ook de mogelijkheid de ‘beeps’ aan te passen van de NAS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-120.jpg

Via de externe apparaten optie is het mogelijk alle aangesloten devices te beheren. Uiteraard zijn er door middel van permissies ook rechtenbeheer mogelijk op wie de externe devices mag benaderen. Zo kan bijvoorbeeld user1 geen USB openen via de NAS maar user2 wel.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-125.jpg

Via de update and restore is de NAS zowel manueel als automatisch te updaten. Ook wordt hier aangegeven als er een nieuwe update is. Vervolgens kan daar worden geklikt op download/update, waardoor de NAS direct de update uitvoert.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-129.jpg

Via de configuratiescherm is het ook mogelijk de permissies per user aan te passen omtrent het gebruik van applicaties. Eveneens is er een overzicht beschikbaar waarin er per groep/gebruiker wordt aangegeven wat hij/zij kan.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-131.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-136.jpg

Wat erg handig/gaaf is, is de sync function. Deze optie zorgt ervoor dat mappen gesynct blijven zoals Dropbox dit eigenlijk doet. Zo heb je je eigen persoonlijke cloud.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-138.jpg

De Diskstation is ook via SSH of Telnet te benaderen. Daarnaast is er een mogelijkheid de server te monitoren met netwerk management software via SNMP.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-143.jpg

Tot dusver de standaard instellingen en standaard programma’s van DSM. Zoals eerder in de review aangetoond zijn er echt nog talloze softwarepakketten te downloaden (40+), die vervolgens ook weer genoeg instellingen hebben. Daarnaast zijn ook nog onofficiële softwarepakketten van bijvoorbeeld SabNZBd of SickBeard etc. die ook nog kunnen worden geïnstalleerd op deze zeer uitgebreide nassen.
Windows/Mac software
Via de website van Synology is ook de benodigde software te downloaden voor Windows en Mac.
Apps
Synology heeft een flink aantal apps beschikbaar in de iTunes en Android store die het mogelijk maken films te kijken, muziek te luisteren en bestanden te beheren. Ook is er een cloud app beschikbaar, en nog aantal anderen…
In de iTunes store staan er 13 apps van Synology die voor de DS416play bijvoorbeeld helpen met muziek of films streamen, te beheren of muziek/films te streamen.

Onderstaand zijn de standaard apps van Synology - met de informatie die op de App Store staat beschreven. Dit komt ook overeen met Google Play.

DS file
DS file is ideaal voor het beheer van op uw DiskStation opgeslagen bestanden, bestanden tussen de NAS en het iDevice te up- of te downloaden, of basisbewerkingstaken uit te voeren. En altijd beveiligd met HTTPS-ondersteuning. Naast bestandsbeheer, is DS file ook een handige tool om onderweg afbeeldingen te doorbladeren, video's af te spelen of werkdocumenten te controleren.

DS photo
Met DS photo kunt u onderweg de fotocollectie op uw Synology NAS-server doorbladeren en met vrienden interageren met realtime opmerkingen. Het organiseren van uw foto's is gemakkelijk: met traditionele albums, met tags virtuele albums maken of met een tik op de tijdlijnmodus! U kunt albums downloaden naar iDevice om ze te bekijken, ook als er geen netwerkverbinding is, en Photo Backup gebruiken om moeiteloos de met uw iDevice gemaakte video's te uploaden naar uw persoonlijke cloud.

DS audio
Met DS audio kunt u muziek op uw DiskStation streamen met een iPhone/iPad als er een internetverbinding is. Met de offlinemodus kunt u zelfs songs die zijn opgeslagen in het lokaal geheugen van uw apparaat afspelen wanneer u geen netwerkverbinding hebt. U kunt muziek doorbladeren op albums, artiest, mappen of genres, uw eigen afspeellijst maken of delen met uw vrienden en zelfs een rating aan uw muziek geven! Hebt u toegewijde stereoluidsprekers, dan kan DS audio ook fungeren als een afstandsbediening om muziek te streamen.

DS Video
Gebruik DS video om uw videocollectie op DiskStation te streamen naar uw iOS-mobiele apparaat. Bladeren is eenvoudig omdat uw video's worden gesorteerd in verschillende bibliotheken en de informatie van elke video automatisch online wordt opgehaald. Hebt u een DTV-dongle aangesloten op uw DiskStation, dan kunt u ook tv-programma's opnemen en onderweg het tv-programma bekijken om het opnameschema te beheren.

DS cloud
DS cloud is de mobiele tegenhanger van Cloud Station voor iOS-apparaten. Kies de mappen op uw DiskStation die uw wilt synchroniseren met uw mobiel apparaat en beschikbaar wilt maken voor offlineweergave.

DS finder
Met DS finder kunt u onderweg gemakkelijk de status van uw DiskStation bewaken en DiskStation op afstand opstarten. IT-professionals kunnen direct belangrijke systeemmeldingen van hun DiskStation ontvangen of gebruiken om met de ingebouwde zoemer de DiskStation in grote serverkamers te vinden. Moet u een probleem oplossen, dan kunt u een e-mail van de DiskStation-netwerk-/opslaginformatie verzenden met de iPhone/iPad.

DS cam
Met DS cam kunt u waarschuwingsmeldingen van alle in uw Synology DiskStation ingestelde bewakingscamera's controleren. Met intelligente functies zoals PTZ, patrouilles of lensbediening hebt u in real-time perfecte controle over uw camera's. Met de geavanceerde filters is het bovendien gemakkelijk om een specifieke gebeurtenis op te halen uit grote lijsten met opnames. U kunt zelfs alle essentiële beheertaken uitvoeren, van uitschakeling van een camera tot ontgrendeling en verwijdering van een snapshot.

DS get
With DS get, you can monitor download progress on your Synology NAS, view individual task information, and manage the tasks on your Synology NAS just with your iDevice.

DS note
Of u nu een wekelijkse to-do-lijst wilt maken, informatie van projecten met uw collega’s of uw vakantiememoires wilt schrijven, met de bewerkingsfuncties van DS note kunt u eenvoudig en op aangename wijze een notitie maken, waar u ook bent en zelfs zonder netwerk. Gebruik tags, notitieblokken en snelkoppelingen om al uw notities te organiseren en rechtstreeks met anderen te delen. Altijd veilig want DS note houdt uw gegevens gesynchroniseerd met uw notitiebibliotheek op uw Synology NAS.

DS router
DS router is ontwikkeld als uw Personal Network Control Center op uw iOS-apparaat. Van de eerste instelling van uw Synology Router, het toepassen van de Ouderlijke toezicht-instellingen om uw kinderen te beschermen tegen ongeschikte websites tot het fijn afstellen van de firewallinstellingen van uw netwerk, met DS router is netwerkbeheer daadwerkelijk eenvoudig, intuïtief en mobiel.

Synology mailplus
Composing emails or replying to messages on mobile devices can be a hassle. With the intuitive design of MailPlus, you can accomplish more with less effort. Organize your emails right in the palm of your hand. The swipe gestures allow you to quickly apply desired actions to your emails. Quick-reply templates save repeated keystrokes and make your reply even more efficient. With MailPlus, managing emails is only a few taps or swipes away.

Synology VPN Plus
VPN Plus biedt eenvoudige toegang tot internet en lokale netwerkbronnen via de Synology SSL VPN-service van de Synology Router. Deze mobiele toepassing biedt snelle verbindingsnelheden, verbeterde beveiliging en betere compatibiliteit met firewalls.

Synology chat
Gebruik de Synology NAS om met uw collega's chatten. Synology Chat is een webgebaseerde toepassing waarmee u een veilige opslaglocatie voor uw gesprekken kunt maken en in real-time gesprekken kunt voeren. Thuis, op kantoor of onderweg op uw mobiele apparaten aan gesprekken deelnemen. Ontvang pushberichten van nieuw berichten of meldingen, zo mist u geen belangrijke updates.

Benchmarks

Beide nassen zijn vrij snel met dataoverdracht. De 718+ stond op Raid0 en de DS418 op Raid5. Zowel de DS718+ als de DS418 zorgden voor een erg snelle dataoverdracht over het netwerk. Zoals gewoonlijk liep ik tegen het maximale van mijn netwerk aan. In hoeverre de mogelijkheden zijn om de 2x 1Gbps poorten te verbinden, dat heb ik verder niet (door tijdgebrek) niet kunnen testen.

Beide nassen halen gemakkelijk de maximale snelheden van het netwerk. Een film over het netwerk pompen ging via de DS418 als de DS718+ dus op volle snelheid!
Wanneer op de DS418 gelijk gegevensverwerking werd toegepast (indexeren etc.) was er overigens wel een dip te merken, waar de overdracht uitkwam op 80 MB/s.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds418/3-0.jpg

Conclusie

Zoals verwacht van Synology kan je best vooruit met de apparatuur, de 718+ is voor zijn formaat best een sterke nas. Het overschrijven van films/series ging continue tegen het maximale van mijn netwerk (1Gbps). Ook het streamen van films ging zonder problemen.

De DS418 is daarnaast ook een prima nas, alleen ben ik wel iets minder tevreden over de CPU. Ik vind de Realtek voor mijn gevoel net iets te traag. Tijdens het spelen in de OS en het installeren van de software moest ik aantal keren wel iets langer wachten dan ik initieel had gehoopt. Maar dat is voor een budget NAS overigens ook niet zo gek. Wil je ruwe power hebben, zou ik toch even verder kijken naar een duurdere versie, of zelfs de play versie van de DS418.

Support van Synology is erg goed en je kan vrijwel dagelijks/wekelijks een update voor de software of het OS verwachten.
Wat eveneens een groot voordeel van DSM is, is dat de gebruiker niet elke keer opnieuw het wiel dient uit te vinden, het gebruik van DSM is universeel, en dat is echt heel erg fijn.

Beide kastjes doen wat ze moeten doen, ik had toch een wat sterkere CPU in de DS418 gehoopt, maar daarvoor moet men toch echt naar de DS418play, wat ergens te begrijpen is. Desondanks is de CPU wat sneller dan degene in de DS416 - en van duo naar quadcore. Niet iedereen heeft behoefte aan het streamen e.d. Het gros zal gewoon data weg willen schrijven naar een NAS met een goede RAID opstelling, daarvoor zijn beide nasjes meer dan goed! Voor degene die toch liever speelt met wat ‘zwaardere’ apps/databases (en die 2 bays niet genoeg vindt) e.d. zou ik toch aanraden naar een sterkere NAS met meer bays te kijken.

Kortom, de stabiliteit, uitbreidbaarheid, support en softwarematige mogelijkheden zorgen voor een best fijne dataopslag. Zowel de DS418 als de DS718+ krijgen 4 sterren.

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Synology DiskStation DS718+?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (38)

Wijzig sortering
heb zelf ook de 718+ , geheugen eruit gehaald en geupgrade naar 2*4GB , werkt prima
Verder mooie uitgebreide review
Heb zelf ook een 718+ met het standaard geheugen erin. Merk je een echte performance winst met de grotere geheugen capaciteit?
Ik zeker wel , nas blijft look rustiger qua load
Ik heb zelf twee DS1817+ machines, eentje met 2GB geheugen en de andere met 8GB geheugen, en ik merk helemaal niets qua performance tussen de 2 verschillende modellen. Beide hebben een 10GbE kaart in de PCI-E slot zitten en halen ongeveer die snelheid met een hogere MTU (jumbo frames).

Ik denk dat je het vooral merkt als je allerlei applicaties uitvoert op je NAS. Ik gebruik enkel NFS om de storage op mijn netwerk beschikbaar te krijgen en Hyper Backup om backups te draaien, zie het geheugen eigenlijk nooit een bottleneck zijn.

Met andere woorden, als je 'm gebruikt als server voor allerlei zaken en niet alleen als netwerk storage dan wordt meer geheugen interessant, anders - waarschijnlijk - niet.

[Reactie gewijzigd door Mmore op 24 maart 2018 06:01]

Kijk, dat is goed nieuws. Het systeem pakt niet max 6?
De specificaties geeft aan 6GB max.

Dank je wel! :)
er zijn mensen die 8+ 4 / 8+ 2 gebruikt hebben , de vraag is de resouce het aan kan ( Intel Celeron J3455) maar 8 is i.i.g prima :-)
Lijkt prima te werken, heb hier 2 + 8 :-D
Ook ik kan bevestigen dat een 8GB RAM stick gewoon werkt als uitbreiding op de DS718+, wat de Intel specs ook aangeven. Heb een Corsair gehaald en kom totaal op 10GB :)
welk geheugen heb je gebruikt?:)
Ddr3l 1833mhz van Corsair
Geheugen is zelfs tot 16Gb uit te breiden. Ikzelf heb 4Gb uitgebreid met 6Gb tot 10Gb.
Hi, leuk te lezen. Maar praktijk lees ik nog weinig van, wel leuk dat jij wel de moeite neemt een print te maken van al die schermpjes. Ik liep tegen grote shizzle aan mbt kopieren van bestanden via Filestation en die synctool die er op zit. (Op een 418Play).

Wat gebeurde bij mij (ik heb er ook een review over geschhreven hier):
bepaalde bestanden werden helemaal niet gekopieerd, zonder melding er van te krijgen. Best veel ook nog wat op deze manier verdwenen zou zijn....
Hij kan nie tmet bestandsnamen overweg groter dan .... aantal tekens. Al tegen aangelopen?

Wat vind je van het geluid? Ik word tuut van het geratel van dit ding en ben blij dat 'ie weggewerkt is in een kast.... Was niet de bedoeling maar moest maar.

PS Synology heeft me al gecontact over deze fouten en wil graag met me praten om het product te verbeteren, dat waardeer ik en ga ik ook nog wel doen ;-)
Hi Puffino,
Dank je wel! :)

Nee, eerlijk gezegd nog niet tegengekomen, ook niet waar ik best veel bestanden heb verplaatst met vrij lange tekens ook (albums in folders bijv.).
En via de backup device van de NAS zelf? Dus wegschrijven naar een andere NAS? Is dat dan eveneens zo?

Ik vond het geluid best wel meevallen eigenlijk. Ligt er aan hoe dicht je er natuurlijk bij staat :). Maar zelf had ik er weinig last van.

Dat is goed om te horen! Ja, zou ik inderdaad doen! Scheelt voor jezelf eveneens een hoop gehannes ;), ook bij toekomstige problemen. Wel fijn dat Synology daar zelf ook op let - en daar hun best voor doen.
Bij mij was de NAS vervanger van de schijven die in mijn (Ubuntu) pc zaten, dus wel zo prettig dat bij de eerste vulling AL deze bestanden mee zouden komen ;-) Dat kwamen ze niet, toen ik een actuele backup via USB aansloot op de NAS en via de NAS software (SYNC) dit probeerde. OOK niet via FileStation. Was ongeveer 3TB aan data.

Verbaasd. Maar goed, ik vertel nog wel hoe dit verder afloopt, misschien kan ie in speciale gevallen iets net effe niet, moet je ook maar net tegen aanlopen, of is er iets anders aan de hand.

Uiteindelijk opgelost met grsync vanaf mijn pc, dat werkte vlekkeloos.

Have fun.
Hij kan niet met bestandsnamen overweg groter dan .... aantal tekens. Al tegen aangelopen?
Dat ligt (o.a.) ook aan Windows. Totaal 255 tekens. Connect je met een unc pad als \\mijnhelelangenasnaam\share dan gaat dat maximum snel omlaag.
Bepaalde tools, bv. Beyond Compare, werken er enigszins omheen.
Betrof bij mij een Ubuntu systeem.
Voor Ubuntu (met EXT4) ook 255.

Volgens dit artikel.

Woeps te snel gelezen. Wellicht dat het filing system van je nas de beperking oplegt.
Toch maar een echte linux expert vragen :-)

[Reactie gewijzigd door zaadstra op 28 maart 2018 23:58]

Mooie review...

Alleen zou ik persoonlijk niet voor één van deze 2 NASsen gaan. De 418 valt voor mij af omwille van de zwakke CPU en het niet uitbreidbare geheugen, de DS718+ door de 2 bays.

Een interessant alternatief voor beide is de DS918+, die vrij vergelijkbaar is met de 718+, maar dan voor een honderdtal euro extra komt met 2 extra drive bays en standaard 4GB RAM. De DS918+ is officieel uitbreidbaar tot 8GB, maar ik heb het 8GB latje dat ik uit mijn DS216+II gehaald heb (officieel niet upgradeable, maar werkte wel vlotjes met 8GB RAM) in mijn DS918+ gestoken en die heeft nu 12GB RAM tot zijn beschikking. De 4GB kan in principe ook (niet officieel weliswaar) vervangen worden door 8GB voor een totaal van 16GB.

De 12GB (en dus ook de 16 eventueel) kan ook effectief gebruikt worden, want ik heb hem al tot 11GB laten gebruiken door middel van een paar VMs. Ook andere gebruikers melden dat die 16GB geen probleem is.

Plex draait lekker vlotjes, naast enkele docker containers en een paar Linux VMs voor pihole, unifi controller en nog een paar dingen. Voor de grap ook eens een Win10Pro VM opgezet, en zelfs dat werkt redelijk :)
Hi GORby,
Bedankt! :)
Goede toevoeging! Inderdaad, wil je echt de power zorg dan voor een nas met een sterke CPU, waar je lekker mee uit de voeten kan. Wanneer een puur behoefte is aan een opslag, dan is zoiets toch wel al afdoende! ;)
Inderdaad, mijn 2-bay NAS was eigenlijk krachtig genoeg wat de processor betreft, en met de 8GB RAM upgrade ook rijkelijk bedeeld (draaide ook Plex, Logitech Media Server, surveillance station, een dockerized minecraft server voor de kinderen en mezelf, unifi controller en nog wat andere zooi), maar de nieuwe heeft door de mogelijkheid om VMs te draaien toch nog net dat beetje meer.
2 bays werd ook wat krap icm de Plex server en de videobewaking die 24/7 hoge resolutie beelden opslaat voor 4 weken.

Door de leuke dingen die je allemaal met zo'n NAS kan doen, raad ik mensen die misschien niet enkel opslag willen toch aan om eerder voor een plus model te gaan, als dat binnen hun budget past.
Heey Dutchiee.

Erg uitvoerig weer,
2 bays zou ik zoie zo nooit nemen tenzij je net met een nieuwe nas begin.
4 bays kan er relatief gezien goedkoper uitbreiden met minder kostbare harddisk .

wel moet ik als punt meegeven dat cpu misschien niet snel is in vergelijking. Maar je bent natuurlijk wel verwend met snelheid om het even in contests te houden.

[Reactie gewijzigd door patrickede19 op 21 maart 2018 15:27]

Hi Patrick,
Dank je wel!
Klopt, 2 is voor mij ook niet echt handig. En om een NAS te nemen voor RAID1 is ook zonde. Waar gaat dan je extra winst naartoe? :D -behalve in redundantie..

Je laatste punt klopt trouwens ook! Maar voor een NAS zou dit afdoende moeten zijn, het is geen werkstation namelijk :D
Mooie review. Ik kan alleen de tekst: "Wat opvallend is, is dat vrijwel alle nassen passief zijn gekoeld." niet plaatsen. De NAS-en die ik ken van Synology hebben allemaal ventilatoren en zijn dus actief gekoeld.
Dank je wel!
Ja, dat ga ik direct aanpassen! :) Ik doel hier op de CPU's :). Ondanks dat er aan de achterkant een fan zit, is de CPU niet direct gekoeld d.m.v. een fan wat vrij slim is - om stofophoping te voorkomen! :)
Hallo Dutchiee,

Mooie review! Ben zelf ook al een tijdje aan het kijken voor een 718+. :)

Een ding waar ik over twijfel is het streamen. Weet jij of er met films steamen al het surround geluid 1:1 wordt doorstuurt? Ik kan dit namelijk nergens goed terug vinden.
Dank je wel! :)
Ik heb eigenlijk geen idee. Sorry!
Allicht dat iemand anders van de Tweakers community dit weet?
Prima review. Goeie timing ook want ik ga zeer binnenkort de DS718+ bestellen en ik ga 'm gewoon upgraden naar 16GB RAM. Al word dat om een 1 of vage reden door Synology niet ondersteund...


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



OnePlus 7 Pro (8GB intern) Microsoft Xbox One S All-Digital Edition LG OLED C9 Google Pixel 3a XL FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True