Xiaomi Mi Notebook Pro Review

hancs
10 maart 2018, laatste update op 10 maart 2018, 2.124 views Product gekocht

Xiaomi Mi Notebook Pro

Fantastische computer die voor veel doeleinden geschikt is. Als je het aandurft om deze notebook uit het buitenland te laten komen, heb je zeker een computer met een uitstekende prijs/prestatie verhouding. Absolute aanrader!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit en Design
  • Goede componenten
  • Tweede M.2 SSD bij te plaatsen (PCI-e of SATA)
  • Zeer bruikbaar touchpad
  • Voor een notebook erg goed geluid
  • Meestal volledig stil

Minpunten

• Iets aan de zware kant
  • Niet officieel in Nederland verkrijgbaar
  • Lijkt op een Apple ;-)

Er staan al zoveel goede reviews op Tweakers, dat me een uitgebreide review overbodig lijkt.

Aan deze uitstekende reviews wil ik echter een paar dingen toevoegen die ik onderbelicht vind:
  • De Chinese Windows is zeer eenvoudig te vervangen. Je kunt bij Microsoft een andere versie downloaden en op een USB stick zetten. Hiervoor heb je geen key of iets dergelijks nodig. Na de installatie herkent Windows de computer en zal zichzelf activeren. Belangrijk is dat je Windows 10 Home installeert.
  • Normaliter gebruik ik een externe muis op een notebook. Dit is het eerste notebook waar ik het touchpad zo goed vind werken, dat een externe muis niet nodig is.
  • Het uit China laten komen van kleinere zaken heb ik vaker gedaan. Een computer uit China laten komen vond ik aanzienlijk spannender. Uiteindelijk heb het notebook bij Geekbuying gekocht. Zij hebben Europese magazijnen van waaruit bezorgd wordt. Je betaald ongeveer hetzelfde de prijs in China + invoerrechten (= BTW). De levering gaat echter in verhouding snel. Deze duurde bij mij vier werkdagen.
  • Zonder veel moeite kun je een tweede M.2 SSD bijplaatsen. Dit kan een SATA of een PCI-e zijn. Vooral een tweede PCI-e/NVMe is natuurlijk heel interessant
Dagelijks ben ik nog blij dat ik dit notebookje heb gekozen. Het is echt een plezier om het te gebruiken voor alles wat ik maar wil, ik speel echter geen spelletjes. Ik kan dan ook de Xiaomi Notebook Pro van harte aanbevelen.

Heb jij ook een Xiaomi Mi Notebook Pro?

Heb je nog getwijfeld over andere laptops? ca. €800 voor een i5-8250 in een dunne behuizing met FullHD 15,6" scherm is aan de goedkope kant, maar niet heel goedkoop, en garantie blijft natuurlijk lastig met Chinaware.

Sta zelf voor dezelfde keuze, vind het een mooie laptop, maar zit er ook aan te denken of ik niet beter een Europees model kan nemen, iets duurder maar dan mét garantie.
Inderdaad wel getwijfeld. Op mijn shortlist stonden de Asus VivoBook S15 S510UA, Dell Inspiron 15 7000, HP Pavilion 15-ck025nd en HP ENVY x360 15-bq100nd. Allemaal goede specs en de Asus op Tweakers ook erg goed gereviewd. Maar als je verder naar reviews gaat kijken, dan wordt de Xiaomi vaak vergeleken met een klasse hogere machines (bijv. Apple Macbook Pro en Dell XPS) en komt daar nog steeds erg goed uit. Dus de prijs/prestatie klopt absoluut en in mijn beeld kunnen de genoemde laptops daar niet aan tippen.

Bleef het punt van het bestellen en de garantie. Bij Geekbuying heb ik de laptop uit het Duitse magazijn laten komen. Snel bezorgd en geen problemen met invoeren. Daarnaast biedt Geekbuying garantie van een jaar waarbij de verzendkosten in het begin volledig voor hun kosten zijn en naar verloop van tijd steeds meer voor rekening van de klant komen. Ik heb niet veel problemen gekend met aankopen en als ze er waren, dan was dat veelal in het begin. Ik heb niet nagevraagd of in het geval van garantie er naar een Europees magazijn verzonden kon worden, maar de verzendkosten naar China vielen me ook nog mee. Al met al vond ik dit een acceptabele vorm van garantie.

Hoe andere bedrijven dit doen en welke voorwaarden hierbij horen weet ik niet. Er zijn bedrijven die een betere naam hebben dan Geekbuying, maar die hebben dan weer geen Europese magazijnen.
Zou je voor mij wat willen testen aub? :)

Als je de laptop aanzet, hem aan de lader hangt en met je vinger naast (dus niet op) het trackpad wrijft. Voel je het dan tintelen?
Toch even reageren: ik heb 'm ook en ja er staat wat spanning op de behuizing (wat al mijn laptops hiervoor overigens ook hadden). Niet storend, maar het is er wel.
Ik voel niets bijzonders. Als je licht over het metaal gaat misschien een beetje, maar dan is er geen verschil tussen of de stroom erop staat of niet.