Er staan al zoveel goede reviews op Tweakers, dat me een uitgebreide review overbodig lijkt.
Aan deze uitstekende reviews wil ik echter een paar dingen toevoegen die ik onderbelicht vind:
- De Chinese Windows is zeer eenvoudig te vervangen. Je kunt bij Microsoft een andere versie downloaden en op een USB stick zetten. Hiervoor heb je geen key of iets dergelijks nodig. Na de installatie herkent Windows de computer en zal zichzelf activeren. Belangrijk is dat je Windows 10 Home installeert.
- Normaliter gebruik ik een externe muis op een notebook. Dit is het eerste notebook waar ik het touchpad zo goed vind werken, dat een externe muis niet nodig is.
- Het uit China laten komen van kleinere zaken heb ik vaker gedaan. Een computer uit China laten komen vond ik aanzienlijk spannender. Uiteindelijk heb het notebook bij Geekbuying gekocht. Zij hebben Europese magazijnen van waaruit bezorgd wordt. Je betaald ongeveer hetzelfde de prijs in China + invoerrechten (= BTW). De levering gaat echter in verhouding snel. Deze duurde bij mij vier werkdagen.
- Zonder veel moeite kun je een tweede M.2 SSD bijplaatsen. Dit kan een SATA of een PCI-e zijn. Vooral een tweede PCI-e/NVMe is natuurlijk heel interessant
Dagelijks ben ik nog blij dat ik dit notebookje heb gekozen. Het is echt een plezier om het te gebruiken voor alles wat ik maar wil, ik speel echter geen spelletjes. Ik kan dan ook de Xiaomi Notebook Pro van harte aanbevelen.