AMD Athlon XP 2500+ Boxed Review
7 maart 2006, laatste update op 7 maart 2006, 6.264 views
Rapporteer
inleiding: Ik heb deze processor voor ongeveer 2 jaar gekocht toen ik mijn eerste echte gamepc wilde samenstellen. Ik ben er zeer tevreden mee. Ik werk er nog steeds mee en ik heb er nog nooit! problemen mee gehad. De prijs toen 83 euro. Voor die tijd best goedkoop, aangezien het een nieuw model was. (daarmee richt ik me vooral op de hele Athlon XP productenlijn) specs, features & facts: Specs: (standaard waarden) * AMD Athlon XP 2500+ * socket A * 1,83 Ghz * 333 Mhz * 512 Kb cache * boxed Inhoud van de verpakking: * mooie doos * AMD Athlon XP 2500+ * handleiding, met veel duidelijke afbeeldingen * technical support De Athlon XP series zijn sneller dan de Sempron versies, vreemd genoeg hebben ze de...
Pluspunten
- Overklokbaarheid
- Stabiliteit
- Prijs
Minpunten
- Socket A, vernieuwing betekent tegelijkertijd een nieuw moederbord (andere socket)
inleiding:
* boxed
Inhoud van de verpakking:
* mooie doos
* AMD Athlon XP 2500+
* handleiding, met veel duidelijke afbeeldingen
* technical support
De Athlon XP series zijn sneller dan de Sempron versies, vreemd genoeg hebben ze de Athlon XP's uit de productie gehaald, waarschijnlijk werden ze opgevolgd door de Athlon 64 bits versies, en dan als low-budget/mid range de Semprons. De toenmalige Athlon XP processoren waren:
* 2400+
* 2500+
* 2600+
* 2800+
* 3000+
* 3200+
AMD Athlon XP 2500+, de kracht:
Werkelijk een wonderCPU. Om te beginnen, heeft deze processor 3 moederborden doorstaan:
- de ASROCK K7S8X
- de Abit NF7-S2G
- de ASUS A7N8X-XE (nu in gebruik)
In combinatie met de Abit NF7-S2G heeft deze processor een kloksnelheid van 2,4GHz bereikt! Dit is sneller dan een (standaard) Athlon 64 3700+. Het had toen tijdelijk de modelnaam 3400+. Dus in vergelijking tot Intel processoren 3,4 GHz. Met dit ASUS moederbord heb ik deze snelheid nooit kunnen bereiken, het moederbord had een AMI bios met weinig overklokmogelijkheden (slechts de standaard FSB snelheid). Toch loopt alles nu aardig snel. Ik heb nog nooit het idee gehad dat een bepaalde hapering in frames per seconde aan de processor lag, vaak alleen de videokaart of het werkgeheugen, dit bewijst dat deze processor werkelijk een toppertje is voor zijn klasse, mede door zijn hoge overklokprestaties, afgezien van het mobo.
Vooral de overklokprestaties steken uit. Op een snelheid van 2.3 GHz loopt de CPU nog steeds zeer stabiel en wordt het ook niet eens zo gek warm, +/- 30* C idle, 40* C gestressed. Ik heb een hele tijd gewerkt met een snelheid van 2.3 Ghz, daar ben ik best trots op, ik ben nog niet van plan de CPU te vernieuwen (Op dit moment), maar volgend jaar (2006) stap ik waarschijnlijk over op Dual Core.
UPDATE!: ------------------------------------------------------------------------ ×
Ik ben nu wel van plan de processor te vernieuwen, daar ben ik nu voor aan het sparen want met het moederbord wat ik nu gebruik (Asus A7N8X-XE) lukt het me niet om ook maar iets over te klokken, dat vind ik jammer, aangezien (zoals eerder verteld in de review) deze processor veel meer aan kan dan alleen standaard.
Nu is het voor mij bijna onmogelijk gemaakt om bijvoorbeeld Battlefield 2 te spelen. Ik zit alleen te denken wat ik ga doen, aangezien een nieuwe processor ook een nieuw moederbord met zich meeneemt, en dan is dit nog afgezien van de videokaart die ik waarschijnlijk ook moet vernieuwen, omdat mijne met AGP werkt, en een moederbord met 939 socket met PCI-Express. Jammer is dat.
--------------------------------------------------------------------------------------- ×
prestaties:
Met een 3dmark05 test voor cpu's haalt deze maar ongeveer 1 à 2 frames per seconde, dat is niet zo veel. In 3Dmark05 moet je een goede high-end processor hebben, wil je een fatsoenlijke score halen. Toch draaien de meeste games heel soepel. En als er stotterende haperingen waren (weinig FPS), lag dat eigenlijk alleen aan het werkgeheugen. Ik beschik nu over 768 mb, binnenkort wordt dat 1 GB en ik ben van plan het begin 2006 op te voeren naar 1,5GB of zelfs 2,5 (hangt van de prijzen af).
Voor een Socket A processor is dit werkelijk een van de sterkste.
betrouwbaarheid:
Zoals ik al eerder heb vermeld heb ik de CPU lange tijd op 2,3 GHz laten lopen, nu is dat voor mij geen optie aangezien ik een ander MOBO heb met zeer weinig overklokmogelijkheden.
Er is nog nooit wat mis gegaan met mijn processor, hij blijft altijd goed op temperatuur, het is een zeer stabiele en betrouwbare CPU, afgezien van de kloksnelheid.
conclusie:
Dit is een van de weinige producten waar ik het gevoel heb dat ik 'waar heb gekregen voor mijn geld'. Met de meeste games draait het nog makkelijk mee. Dat is maar goed ook, want als ik deze processor wil vernieuwen, moet ik een ander moederbord aanschaffen, een nieuwe (dure) processor natuurlijk en waarschijnlijk komt er dan ook nog meer DDR geheugen bij kijken. Dat kost mij aardig wat geld. Het grote nadeel van deze processor is dat het een socket A CPU is, als ik wil vernieuwen moet ik dus eerst een nieuw moederbord aanschaffen met (waarschijnlijk) socket 939. Een dure grap dus.