Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 5
2 reviews

Sharkoon Skiller SGS1 Zwart/Grijs

Prijs
Specificaties Gamingbureaustoel - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Sharkoon Skiller SGS1 Zwart/Grijs Review

+2
Consigliere 23 februari 2018, 1.113 views
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Consigliere schreef afgelopen jaar 8 reviews, waarvan 62% gesponsord.

Sharkoon Skiller SGS1 Zwart/Grijs

De Sharkoon SGS-1 ofwel het instap model van Sharkoon is met zijn 139 euro de goedkoopste gaming stoel die je kunt vinden van dit kaliber. Stevige bouw en netjes afgewerkt met een heerlijk zit comfort.

Pluspunten

  • De prijs is echt geweldig .
  • Afwerking en design is goed en prima kwaliteit
  • Licht gewicht stoel met prima zit comfort

Minpunten

  • Helaas tot 100kg. heb je wel de lengte maar ben je te zwaar.. kan de stoel op den duur tegen sputteren

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Sharkoon SGS-1 Instapper voor een super prijs !

Dat Sharkoon stoere instap kasten maakt weten wij natuurlijk al. Dat ze fans, toetsenborden, muizen, headsets en voedingen hebben ook. Wat ze ook tegenwoordig hebben zijn 4 Gaming stoelen. Elk een andere gradatie qua gewicht prijs en misschien wel iets kwaliteit.In deze review behandel ik de SGS-1 van Sharkoon. De Gamingstoel die het goedkoopst in zijn segment is. Oh als hij zo goedkoop is zal het wel een prul van een stoel zijn. Nou dat valt dan toch vies tegen!.

Uitpakken en bouwen:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_060956.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_193528-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_193709-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_193718-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_193740-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_193751-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_193952-600x339.jpg

Zoals verwacht goed verpakt. Doos niet al te zwaar. Vergeleken bij de P1 van Gamdias is dit een licht gewicht. Maar zeker niet minder aangezien dit een heel ander segment is.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194131-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194152-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194213-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194233-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194330-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194426-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194439-600x339.jpg

Wat je merkt is dat je praat over een goed stukje kwaliteit ookal is deze stoel zeker niet de beste maar helemaal niet de minste. Dikke kussens afgewerkt met PU/PVC bekleding en stevige sticksels.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194547-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194626-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194701-600x369.jpg

Alle benodigde bouten en dopjes netjes bij elkaar verpakt. Helaas een klein inbus sleuteltje waardoor je eigenlijk iets extra's moet hebben om goed te kunnen monteren.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_194757-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195101-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195331-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195356-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195358-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195422-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195537-600x363.jpg

Na de armsteunen wat los vastig gemonteerd te hebben is het dan tijd om de leuning ertussen te monteren.. ( wat een gestoei in je eentje ) maar goed uit eindelijk zit hij wel maar niet op de manier zoals er word beschreven.Wat weer opvalt is de nette strakke afwerking van de SGS-1 van Sharkoon. Een stoel bij een meubelzaak of grote gigant vandaan heeft mindere afwerking en uitstraling voor dat bedrag !

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195842-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_195922.jpg

Na de complete montage de dopjes erin en je bent ready to go !

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201233-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201252-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201332-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201428.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201613-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201646-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201710-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201715.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171214_201724.jpg

In gebruik:

Na de montage en bewonderingen krijg je natuurlijk het dagelijks gebruik. Hier loop je dan tegen de beperkingen van de stoel op. De armleuningen die niet verstelbaar zijn. of de leuning die niet verstelbaar is. Maar als je dan bekijkt dat dit ook niet bij deze stoel hoort. Het is namelijk het instap model van Sharkoon. Deze stoel heb ik wel aan mijn vrouw gegeven aangezien deze niet voor mij gebouwd is. In de gradatie van stoelen zitten ook terugkomende veranderingen. Zo is de SGS-1 voor max 100 kg. max 1,85m mensen en kun je niets instellen behalve de hoogte. Bij de SGS-2 en SGS-3 ga je omhoog qua max gewicht en lengte en krijg je ook meer aanpassingen zoals de arm leuningen en rugleuning. Dit natuurlijk ook tegenover een duurder prijskaartje. Denk niet van ik heb geen geld voor die SGS2 of 3 dus ik koop wel de 1.. Als je zwaarder bent dan of langer bent dan.. dan zit je ook niet echt comfy in die stoel en gaat het je alleen maar tegen werken. Zonde van het geld. Pijn in je rug. Niemand blij.

Specs SGS-1:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Specs-SGS1-600x716.jpg

Conclusie:

De Sharkoon SGS-1 ofwel het instap model van Sharkoon is met zijn 139 euro de goedkoopste gaming stoel die je kunt vinden van dit kaliber. Stevige bouw en netjes afgewerkt met een heerlijk zit comfort. Let wel op je lengte en gewicht of deze stoel voor jou geschikt is. Mocht je niet om RGB lichtjes , aanpasbare armleuningen en of rugleuning geven. Dan is de Sharkoon SGS-1 zeker een goede aankoop ! .

Heb jij ook een Sharkoon Skiller SGS1 Zwart/Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (19)

Wijzig sortering
Fijne review, bedankt!
De stoel ziet er mooi en degelijk uit. Staat ook mooi op de foto’s.
Dankzij jouw review ga ik wel even doorsparen voor een duurdere omdat ik wel graag de armsteunen en de leuning wil kunnen verzetten.
Dank je wel !. Dat is inderdaad wat je in acht moet nemen of je de armleuningen wilt kunnen verstellen inderdaad.
Mooie review inderdaad. Ikzelf ben de gelukkige bezitter van de Sharkoon H30 (headset) en K30 (keyboard). Ik zal te kijken naar de Sharkoon Shark Zone GS10, want geel/zwart.
Praten we over 300 euro, eerst maar eens kijken of ik de vrouw des huizes zover krijg ja te zeggen :')
Hahaha. De headset heb ik inderdaad ook in mijn bezit. Fijne headset. Wat betreft deze chair. Mooi product voor een super prijs. echter wel met beperkingen maar daarom is er ook de SGS2 en 3 en ook de GS10 inderdaad voor elk wat wils. Met het bijbehorende prijskaartje
Over die headset. De reden dat ik 'm kocht, was omdat ie zo mooi verschilt t.o.v. de mainstream headsets. Ik bedoel, hij ziet eruit als een hoofdtelefoon die ze op de bouw gebruiken. Geweldig toch ?
En zit ook nog lekker. Ik gebruik 'm naast het gamen ook in Ableton overigens, da's een zogeheten DAW; digital audio workstation, met andere woorden een muziekproductie programma. Ik heb vele headsets getest om tot het ultieme gehoor te komen, maar deze spant (als je 'm goed instelt met een goede geluidskaart) wel de kroon. Ik had hem voorheen aangesloten op een Native Instruments Audio 4. Tegenwoordig is daar een Denon DS1 voor in de plaats gekomen. Daarmee kan je hem naar hartenlust instellen. Voor het gamen plug ik 'm in de Creative Tactic 3D geluidskaart (naja, geluidskaart .. adapter).
Haha, dat is ook een beetje het probleem bij mij thuis. Ik heb mijn pc namelijk in de woonkamer staan en zo’n gamechair is wel een gevaarte waar rekening mee gehouden moet worden.
Dat zeker. Ik heb de sgs1 in de woonkamer en de p1 achillis van Gamdias in de woonkamer
Juist. Hier ook in de woonkamer. De vrouw zit een meter of 3 verderop met haar X-One voor de tv. Ook een gamer in hart en nieren. Daar heb ik het gelukkig wel mee getroffen :)
Ik zal ook even heel goed moeten kijken welke ik op den duur neem. Ik ben op de kop af twee meter kort en weeg, door spiermassa overigens en een bierbuikje, 104 kilo. Maar ja, 7jr geleden woog ik 200+ :P
104 zou wel moeten gaan. Echter 2mtr zal bij veel stoelen het struikel blok zijn.
Ja dat klopt. Heb nu een stoel van Leenbakker die het nog wel doet, maar wel aan het afbrokkelen is. Mag ook wel na 6jr intensief gebruik.
En 2mtr en 200kg gewogen. Te hebben.
Chapeau trouwens.
Trouwens, het verstellen van de armleuningen boeit mij persoonlijk vrij weinig. Dat kan ik met m'n huidige stoel ook niet. En de vorige 3 (over een periode van 15 jaar) ook niet.
Lol dan heb je aan deze stoel nog niet veel door ie lengte. .

Je voelt dan her bovenstuk en een holte achter je rug. Deze stoel is echt tot 185cm
Mja, soms is die lengte wel eens een probleem. Heb vroeger een Lancia Thema 8.32 gehad. Die was niet heel erg fijn als 2mtr lange boom hehe. Verkocht met winst overigens.
Ik heb een vraag betreft deze stoel..

Merk je na langere tijd gebruik dat de voering in het zit kussen `dunner` word..

Zo erg dat je met je kont echt op het harde van de base plate zit?? (al nog een beetje voering tussen zit natuurlijk) Maar dat je merkt dat je steeds meer onprettiger zit naar langere tijd gebruik.
De stoel is gemaakt voor mensen fot 100 kilo. Mijn vrouw heeft deze stoel da dagelijks in gebruik ( is stuk minder dan de 100kg max) en die hoor ik er niet over. ( ook niet te zien of vo3len dat hij "ingedeukt is )
De keren dat ik er op zit merk ik ook niets. En zelf ben ik zwaarder dan de 100kg.

Kort gezegd. Nee 😊


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True