EnGenius ECB-9500 Review

14 februari 2010, laatste update op 14 februari 2010, 15.322 views Rapporteer

Een korte review over deze fantastische accespoint. Voordat ik dit apparaatje had, was het draadloze bereik dramatisch in huis. (ondanks dat we een goede router hebbe, asus wl500g). Op de begane grond was het internet al niet super, laat staan op de 1e etage, daar werd mijn asus al niet meer gevonden. Toen heb ik besloten om een goede accespoint aan te schaffen waarmee ik in het hele huis en tuin goed bereik heb. Ik heb veel positieve verhalen gelezen over de Engenius ECB 9500. De ECB9500 ondersteund B/G/N netwerken, dat is makkelijk. Mijn macbook pro gebruikt het snelle N netwerk en mijn andere draadloze apparaten kunnen op het G netwerk (iphone,wii, xbox360, ps3). Over de snelheids verschillen kan ik niet zeggen, ik gebruik het puur voor...

Pluspunten

• Stabiele verbinding
  • enorm groot bereik
  • overzichtelijke interface
  • veel mogelijkheden

Minpunten

• meegeleverde UTP kabel is kort
  • geen usb voor ext. apparatuur

Een korte review over deze fantastische accespoint.
Over de snelheids verschillen kan ik niet zeggen, ik gebruik het puur voor internet en niet om een netwerk te maken.
Het bereik is heel goed. De ECB9500 staat nu op zolder (2e etage) en ik heb beneden 4 v/d 5 streepjes bereik (we hebben betonnen muren en vloeren). Rond het huis heb ook nog zeker 30 meter bereik.
De interface ziet er overzichtelijk uit, het is erg eenvoudig. Na 5 minuten had ik de accespoint werkend en goed beveiligd.
Het apparaat heeft veel opties, maar die gebruik ik niet. Het ging mij om een stabiele draadloze verbinding in het hele huis.

In eerste instantie was ik van plan om een ander merk te kopen, Engenius is wel aan de dure kant.
Ik had op de pricewatch gekeken en daar was de prijs gemiddeld 170 euro...
totdat ik na lang zoeken terecht ben gekomen bij
Hier verkopen ze alles van Engenius, en het is stukken goedkoper dan op andere websites/winkels.
Ik heb hem aangeschaft voor maar(!) 105 euro incl. btw.

Heb jij ook een EnGenius ECB-9500?

sorry van de echte late reactie maar heb een MKVtje van 15.3 gig verstuurd naar me pa zijn laptop en dat duurde van af mijn pc naar zijn laptop 45min

maar dat moet denk wel sneller kunnen toch ??

alles jullie willen dat ik een test uitvoer met een programma of zo mail me dan maar
Probeer hem al een tijdje te bestellen bij Central Point., maar steeds niet op voorraad.

Wat zijn de ervaringen met deze winkel?
neem eens contact op met de TCshop. Zij hebben hem wel op voorraad
Zou je misschien is kunnen testen hoe snel dit product bijvoorbeeld een groot bestand over Wifi N kopieert, de reden dat ik een acces point van dit caliber wil kopen is de gigabit aansuilting waar deze over beschikt.
Enig meer nieuws over de snelheid van de transfer?
Shit zeg, had ik die link naar centralpoint maar eerder gehad, heb er een tijd geleden twee gekocht voor 315 euro
Is hij nu nog steeds niet op voorraad bij Central Point, of hebben ze hem ondertussen wel weer gehad?
ik heb denk (hopelijk) morgen in huis het zou zaterdag zijn maar ja TNT is niet meer wat het was :(

maar als ik genoeg tijd heb morgen avond zal ik een paar mkv bestanden overgooien
van me vaste pc naar een laptop zal het hier nog wel vermelden als ik dat gedaan heb
en hoe snel dat ging
Als ik het omreken dat kom ik uit aan +/- 5,6 MB/sec, dat is helemaal niet slecht maar ik had inderdaad ook veel meer verwacht van dergelijk AP.
Om een iets preciezere de snelheid te meten kan je gebruik maken van Terracopy of Unstoppable Copier (Beide te vinden via Google).
Hoe ver was de afstand van het toestel naar de laptop?
oke zal die test van de week wel even echt gaan doen

afstand was zo meter of 6 met een muur er tussen, pc verbonden met gig switch van 3com en dan die router ook op de 3com switch er op aan gesloten natuurlijk