Creative Zen X-Fi2 16GB Zwart Review

wadjinn
11 februari 2010, laatste update op 11 februari 2010, 1.503 views

Creative Zen X-Fi2 16GB Zwart

Het is een screen touch maar het zou beter een screen push kunnen heten. Het gaat niet lekker met de screen touch functie. De gevoeligheid is slecht waardoor je hard moet duwen en nogal eens de verkeerde functies inschakelen of dat het niet lukt om functies te gebruiken. De microfoon zit er op om de lijst met features leuk te maken maar niet voor het opnemen van kwaliteits recordings. Jammer. De contact personen kunnen alleen gesynchroniseerd worden wanneer je vCards (vcf) gebruikt. De mensen die al hun contacten in Gmail, Hotmail, Live etc. hebben staan moeten een conversie doen van CSV m.b.v. Essential PIM naar vcf. Veel succes! Onbruikbare functionaliteit maar wel leuk voor de lijst met features. Taken en agenda kan ook alleen via...

Pluspunten

• Geluid is goed (met de juiste koptelefoon)
  • Gewicht is prima.

Minpunten

• Onzinnige en onbruikbare features.
  • Verplicht tot gebruik van outlook
  • Slecht touch screen
  • Muziek ID weergave niet te configureren

3 van 5 sterren (Voldoende)

Taken en agenda kan ook alleen via Outlook. Bekrompenheid of zitten hier belangen achter? Taken invoeren en agenda beheren is niet mogelijk.

Het is niet mogelijk om de weergave van de muziek aan te passen. Het is of per album (geeft geen artiest weer), of artiest (lastig bij verzamel albums) of op genres (alles is rock of pop)
Een scherm met een simpele "explorer functionaliteit"zou geen overbodige luxe zijn voor dit geld. Er zit niet anders op dan de ID tags aan te passen.

Had ik toch nog wat positieve puntjes.
Het is leuk om foto's weer te geven en makkelijk dat het apparaat zich gedraagt als een USB stick waardoor het heel eenvoudig is om muziek aan te passen en er op te zetten. Het apparaat is licht en makkelijk mee te nemen. Het geluid is goed (met een Sennheiser MX55)

Waarom dat dit apparaat meer dan € 39,00 kost weet ik niet. :'(

Heb jij ook een Creative Zen X-Fi2 16GB Zwart?

"De microfoon zit er op om de lijst met features leuk te maken maar niet voor het opnemen van kwaliteits recordings. Jammer."

Tja meer moet je er ook niet van verwachten, als je draagbaar kwaliteits opname's wil maken zul je een apparaatje moeten kopen wat daar ook echt voor bedoelt is en geen mp3 speler.
En daarvan zijn de goedkoopste al even duur als deze creative :P

Verders klinkt het wel als een vrij slechte koop, van creative zou ik in ieder geval nog verwachten dat de bediening in orde is.
Dan kun je beter zo'n goedkoop kruidvat spelertje met touch screen dan is het in ieder geval nog goedkoop :P

Als de bediening slecht is dan is de mp3 speler niks waard naar mijn mening en vallen alle positieve punten in het niet.
Waarom kan ik niet meer verwachten? Iedere goedkope telefoon is uitgerust met een microfoon die beter is. Ik koop toch een product met deze feature? Kan ik van het klokje wat er op zit niet verwachten dat het goed loopt zodat ik maar een horloge moet kopen?

Het iss niet bepaald een goede koop geweest. Ik kan je touch screen niet aanraden. Als je knoppen hebt kun je veel sneller zijn. En vorst helpt ook niet mee met touchscreen omdat je vingers droger worden. Ben benieuwd wat het van de zomer wordt met zweet vingers.

Je stelling is correct. Het werkt als een auto zonder stuur.
Dus het scherm is niet zo goed? Ook niet na die firmware update? Het zou verbeterd moeten zijn. En knoppen zijn niet sneller als je door een ellenlange lijst moet scrollen. De Ipod Touch laat zien dat het wel kan als je een touch interface en een goed werkend muziek management systeem (ID tags sorteren) combineert, dat vind ik nog steeds de heerlijkste navigatie die er is, je kan supersnel iets vinden. Het hangt er dus vanaf wat voor touchscreen gebruikt wordt en hoe deze toegepast wordt.
Ook niet na de firmware update. Het is iets beter na de down grade echter blijft de bediening ver achter op de prijs.
Daar ben ik het dus absoluutniet mee eens want die kruidvatcrap is niet 10% zo goed als deze van Creative. Hij is boven de 100 euro maar daar is de kwaliteit en accuduur en ondersteuning ook naar. Goed hij is niet perfect maar dat is er geen 1 hoor!

En de positieve punten vallen echtniet in het niet bij deze want geluidstechnisch en daar koop je em toch vooral voor issie onverslaanbaar.

Mijn idee, als ik een MP3 speler koop verwacht ik in de eerste plaats goede geluidskwaliteit en op de tweede plaats gebruiksgemak (je zet immers in een paar seconden muziek aan, en gaat daarna daar minuten/uren naar luisteren)

Kalender functies e.d. zijn leuk en aardig, maar om daar een mp3 speler op af te rekenen?
Ik heb nu de firmware downgraded naar versie 1.10.4 en het begint op touch screen te lijken, maar het is er nog niet.

Hij weet goed met ID tags om te gaan maar je moet je ID tags dan wel inregelen zoals je dat uitkomt. Of je krijgt een album naam te zien en je weet niet van wie die is. Greatest hits of Greatest hits. Of je krijgt op artiest naam te zien en er zijn verzamel albums waar ik niet alle artiesten van ken. Per cd zijn dat vaak 14 artiesten. Ik ga nu mijn ID tags aanpassen op wat ik fijn vind. en dat zal bij album naam artiest + album worden en bij titelnaam ook artiest + titel
Tijdens het afspelen wordt wel alles getoond.
Ah ok, dus toch gewoon een lijst. Maar als je een artiest hebt met meerdere albums en je selecteert op artiest, krijg je dan eerst alle albums van die artiest en dan de nummers of gewoon een lijst met alle nummers van die artiest? En zit er ook een soort zoek/filter functie in? Bijv. dat aan de zijkant het alfabet uitschuift en dat je een letter kiest en dat ie album/artiest laat zien met die letter?

Sorry voor de vele vragen. :o
Als je een artiest hebt geselecteerd en je selecteert deze dan krijg je alle albums te zien bij de volgende stap. Is het nu een verzamel cd krijg je bij de volgende stap de cd te zien en de volgende stap alleen het nummer op deze cd. Komt deze artiest op meerdere verzamel albums voor dan krijg je bij de volgende stap al die albums te zien en als je een album selecteert krijg je dat specifieke nummer te zien. Dus geen totaal overzicht van één bepaalde artiest versnipperd over alle albums.

Wat je vraag over de zoekfunctie betreft: Aan de zijkant van het scherm kun je een alfabet uitklappen waarbij je direct naar de "S" kan gaan ofzo en dan hoef je niet alle albums langs. Dit kan onder hoofdgroep: Albums, Artiesten, Genres en Alle nummers.

Alle nummers betekent alles op je MP3 speler achter elkaar.
Bedankt voor de uitleg! Dus eigenlijk wel goed, dat is precies wat ik bedoel. Dat als je artiest kiest, je alle eerst alle albums van die artiest krijgt en dan pas de nummers. Bij chinese spelers (die totaal geen ID tags management hebben), als je artiest kiest, krijg je een lijst met alle nummers van die artiest. Dus stel ik heb twee albums van 1 artie4st en ik kies artiest, dan zie ik eerst twee albums? Kies ik vervolgens een album, zie ik 14 of 16 nummers (bijvoorbeeld)?
Dus voor elke groep apart? Dat is mooi!
Alle nummers betekent alles op je MP3 speler achter elkaar.
Logisch. Hoe worden deze gesorteerd trouwens? Alfabetisch of gewoon op volgorde van de mappen?
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Ik heb jarenlang een Creative Nomad Jukebox 3 gebruikt, maar die begint nu toch wel wat af te takelen, laat staan dat hij toch wel wat lomp is. Van de week een Philips GoGear Muse van 32GB gekocht, maar die breng ik terug omdat de afspeelfuncties simpelweg niet fijn zijn. Afspeellijsten kunnen maximaal 150 nummers bevatten, alle muziek afspelen wordt op alfabet van de bestandsnaam gesorteerd (wat in mijn geval resulteert in alle eerste nummers van ieder album, vervolgens alle tweede nummers enzovoorts) en andere onprettige dingetjes.

Als deze speler werkt zoals hierboven staat beschreven (Artiest -> Album -> Nummers) en alle muziek wordt gesorteerd op mappen, neem ik deze speler wel mee in mijn overwegingen.

In de andere review staat overigens iets over dat de muziek op de speler zelf en die van een SD-kaart zijn gescheiden. Betekent dit dat wanneer je bijvoorbeeld op alle muziek drukt dat 'ie dan alleen alle muziek op de speler of de kaart afspeelt, of alleen met playlists of iets dergelijks?
Nog een aanvulling:

Op Youtube staat een filmpje hoe makkelijk het gaat met de ZEN touchscreen. Dit is dus niet zo. Ik heb de laatste firmware er op gezet v1.11 en het is helaas niet zo als op dit filmpje.
Bedankt voor je review. Jammer dat je er niet tevreden over bent, zat er aan te denken om deze speler ook te kopen maar voor mij is het belangrijk dat er gesorteerd wordt op ID tags en dat je kunt zoeken. Bij de meeste spelers worden de ID tags wel weergegeven maar je hebt dan gewoon een lijst met alles en dat is niet handig als meer dan 2000 nummers hebt, als je dan terug gaat moet je weer door die hele lijst scrollen om naar het desbetreffende album te gaan of is dit hier anders? Gaat ie dan terug naar het album waarvan je een nummer speelt? Helaas is de ipod zowat de enige speler die weet hoe die om moet gaan met ID tags, weet niet hoe het met Cowon S9 is maar dit is mij de te duur en teveel widgets en features. Nogmaals dank!