Microsoft Universal Mobile Keyboard Review

Eefje91
14 december 2017, laatste update op 14 december 2017, 167 views Product gekocht

Microsoft Universal Mobile Keyboard

Erg fijn toestenbordje. Makkelijk in gebruik, mooi en typt fijn. Unit die ik kreeg is helaas kapot (kan niet opladen) wat een bekend probleem schijnt te zijn. Hopelijk te vervangen voor een goede...

Pluspunten

• typt prima
  • mooi design
  • handige deksel
  • makkelijk in gebruik

Minpunten

• blijkbaar een bekend probleem dat veel units niet kunnen opladen

Als je een goed exemplaar van dit toetenbord te pakken hebt, is het een hele fijne. Helaas deed de mijne het niet - hij kan niet opladen, dus hij werkt alleen zo lang hij aan de lader zit. Heb hem dus wel kunnen bekijken en uittesten, maar hij gaat weer terug naar de winkel.

Ik kwam hier: https://answers.microsoft...92-4074-99a0-9fc58e3aca48 nog veel meer mensen tegen met het probleem dat het toetsenbord niks doet zodra hij van de lader af is. Iemand heeft hem ook opgengemaakt, en blijkbaar is er iets slecht gesoldeerd waardoor het bord niet kan opladen. Dat maakt hem natuurlijk vrijwel onbruikbaar als mobiel apparaat, dus ik heb hem teruggestuurd.

Ik heb hem wel even gebruikt met lader er aan, en hij typt prima - als een iets verkleind laptoptoetsenbord. Als je grote handen hebt wellicht wat onhandig, en helemaal ergonomisch is het niet, maar prima te doen. Zeker geschikt voor een uurtje werken in de trein.
Het design vind ik ook erg mooi. Een vrij sleeke rechthoek, dun laagje rubber op de bovenkant en alleen de tekst "Microsoft". De klep zorgt ervoor dat je hem in je tas kan gooien zonder beschadiging, en verder is hij precies zo groot als hij moet zijn - net zo groot als de toetsen, geen overbodige ruimte. Handig ook dat je de klep los kan halen om hem als standaard voor je tablet te gebruiken terwijl je hem wat verder weg zet. Het is al met al erg stevig; ik heb de bouwkwaliteit een 3 sterren gegeven vanwege de soldeerproblemen.

Al met al; als je een goede unit krijgt is het echt een prima bord, maar zorg ervoor dat je hem terug kan sturen als hij niet goed is! Kopen in een fysieke winkel en direct uittesten is misschien nog beter.

Heb jij ook een Microsoft Universal Mobile Keyboard?