Gebruikers

Prijs
Specificaties 6" • 1440x720 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Umidigi S2 Rood Review

haarbalpasta 22 november 2017, laatste update op 20 september 2018, 1.848 views Product gekocht

Umidigi S2 Rood

Toestel als preview in september besteld. In November eindelijk ontvangen. Wat een gaaf toestel! Monster batterij, lekker groot scherm en verder prima specs!

Pluspunten

• Groot scherm
  • Goed werkende fingerprintreader
  • Batterij!

Minpunten

• Geen fysieke knoppen
  • Headphones via usb-c
  • Battery Saving mode app. standaard aan (zie review)
  • Camera van lage kwaliteit
  • Connectiviteit schijnt problemen op te leveren (multiple BT apparaten)

Sinds begin november trotse eigenaar van een Umidigi S2. (rood).
Zeer prettig toestel. Gaat lekker lang mee (eindelijk geen zorgen als m'n accu 's ochtends maar 70% is). En het geluid is fantastisch. Ik gebruik 'm natuurlijk niet als speaker, maar zelfs in drukke omgevingen kan ik meer dan goed horen dat m'n toestel gaat.

Tot nu toe (2 weken in bezit) is me opgevallen dat het gebruik erg prettig is. De unlock knop zit aan de achterzijde, onder de camera's en ondanks dat het scherm niet de allerhoogste resolutie kent, heeft het mij nog geen één keer teleurgesteld.

* update 2-1-2018:

Het bleek dat de battery saving app (die standaard aan staat) een aantal apps met notificaties blokkeert. Onding.
Inmiddels is deze app uitgeschakeld en komen alle push berichten ook daadwerkelijk binnen. Ik snap die fabrikanten met al die bloatware echt niet....

Verder nog steeds prima toestel! De screenprotector is wel waardeloos. Vol krassen, die gaat er binnenkort van af.

* Update 20-9-2018
Toestel inmiddels bijna een jaar in bezit. Batterij is nog steeds perfect, alleen begin ik wel te balen dat de fotocamera echt van slechte kwaliteit is. Ook heb ik last van "drops" in het netwerk: Soms komen ineens veel berichten binnen, of worden telefoontjes direct doorverwezen naar de voicemail.. heel vreemd!

Scherm is nog in gave conditie (geen krasje te bekennen).

Heb jij ook een Umidigi S2 Rood?

Nu een aantal weken later, ben ik benieuwd naar je ervaringen en ook naar de kwaliteit van de foto's. Fotografeer je er ook fijn mee?
We zijn een aantal weken verder.
Batterij is echt fantastisch. Niet langer meer m'n telefoon elke avond op het nachtkastje opladen omdat ie wéér leeg is... 's Avonds een half uurtje en als ik opsta doe ik 'm nog even aan de stekker. Dan is ie weer vol (70-80%, daarmee red ik het makkelijk).

Wat betreft foto's:

Ik was de Oneplus 2 gewend. Nu handige features verstopt zoals fotomodus Bokeh (focus in het midden en de rest wat waziger). Toffe resultaten. (zie voorbeeld).
Foto 1
Foto 2

(Foto's zijn gemaakt in een kamer met nogal witte verlichting. Eventueel kan ik met de pro-modus de kleuren selecteren, zodat in dit geval rood meer tot z'n recht komt).

In het donker prima te fotograferen (as usual)

Ik moet wel wennen aan het toetsenbord. Doordat ik ben overgestapt lijkt mijn toetsenbord mijn woorden nog niet te herkennen.. Kwestie van tijd voordat autocorrect het weer naar behoren doet. Dit betekent dat m'n berichtjes ngll vrrrmd geschrrven zijn soms ;)
Wat vind je van de Front camera en bluetooth audio?

Ik heb ook een S2 en bij mij is de front camera erg "grainy". Weet niet of het nu slechte kwaliteit is of een defect. De rear camera is prima, los van 1 bright dot en 1 green dot.

Bluetooth Audio is om te huilen. Het klinkt een beetje alsof al m'n muziek is gecomprimeerd naar 64kbps. Erg triest voor een toestel zonder 3,5mm jack. (de USBC/3,5mm jack geluidskwaliteit is ovegens prima).

Ik heb beide issues maar afgeschreven aan de prijs/"kwaliteit" verhouding.

[Reactie gewijzigd door kid1988 op 8 december 2017 10:56]

Totaal oneens! Heb met regelmaat spotify bluetooth in de auto aan: perfect geluid!

Met mijn vorige telefoon (Oneplus Two) had ik continu gedonder met wegvallen van het geluid..

Front camera heb ik geen "grainy" beoordeling van..... Wellicht deffect of softwarefout?
Dank je wel voor je antwoord. Inmiddels heb ik de S2 Pro besteld.... Nu nog wachten tot het verzonden wordt...
Heb je de telefoon al en zo ja hoe bevalt ie? Nadeel van de pro lijkt me die resolutie, vreet weer meer batterij.
Bedankt voor je review. Kun je ook Nederlands selecteren in het menu en waar en voor hoeveel heb je hem gekocht? En kreeg je importkosten erbij?

Probleem met het toetsenbord ook opgelost inmiddels?

[Reactie gewijzigd door Da Queen op 29 november 2017 23:57]

Da Queen,

Natuurlijk. Toestel direct Nederlands geïnstalleerd. ik heb 'm in de presale gehaald voor € 150,-. €2 euro verzendkosten en geen importkosten.

Toetsenbord is niet zozeer een probleem, meer gewenning. Voorheen had m'n google account al m'n woorden al in de lijst staan, nu moet 'ie weer alles opnieuw leren.. Maar het vordert gestaag!

Zeer blij met m'n aankoop.
Oke, klinkt goed! Bij welke shop heb je hem gehaald?
Oh sorry nog even iets na wat onderzoek wat ik gedaan heb, als je tijd hebt om dit te beantwoorden graag ...

1. Als je een link copy/cut paste in de webbrowser dan schijnt dat bij sommige gebruikers de telefoon uit zichzelf reset eens in de zoveel tijd

2. Geen inkomende calls ontvangen wanneer op thuis wifi

3. Notificatie van whatsappberichten niet te zien door rare inbouw notificatieled, alleen als je boven de telefoon hangt zie je het.

Heb jij hier ook last van? Alvast bedankt!!
1 nog nooit meegemaakt
2 ik wordt veel gebeld en bel ook veel ivm werk. Werkelijk niks van gemerkt!
3 lampje is idd verder weg, dus kijkhoek voor led notificatie is beperkt. Maar ik kijk dan ook niet continu of lampje brandt. (Trilstand/ringtone doet ook wonderen ;) )
Top thanks!

Over punt 3: trilstand/ringtone doe ik altijd uit, meer voor snachts ... als ik dan half wakker wordt dat ik dan nog op de telefoon kan kijken of iemand wat heeft gestuurd ofzo.

[Reactie gewijzigd door Da Queen op 2 december 2017 19:01]

Mwa, het lampje kan ik wel zien vanaf het nachtkastje... Alleen ik kijk er 's nachts niet op. Komt 's ochtends weer. Als het echt zo belangrijk is, bellen ze wel :)

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren