Google Home Mini Wit

Prijs
€ 37,50
Specificaties Mono met Bluetooth/WiFi - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Google Home Mini Wit Review

tweakers65 10 november 2017, 6.528 views Product gekocht

Google Home Mini Wit

De mini versie van de Google Home die zich laat kenmerken door dezelfde functies als de normale versie, maar met een lagere prijs komt ook een iets slechtere geluidskwaliteit. Hierdoor is deze goed als 2e device, maar niet aan te raden als jouw main hub voor je eigen Google home.

Pluspunten

• Prijs
  • Mogelijkheden Google assistant
  • Design

Minpunten

• Geluidskwaliteit

Inleiding

Zelf heb ik op het moment van schrijven een Google home (Review) voor ongeveer 8 maanden en ikzelf ben er uitermate tevreden van! De prijs ervan hield me echter een beetje tegen om er nog extra te kopen om zo de rest van mijn huis te voorzien van de gemakken van de Google home, die zich vooral van nut maakt als muziekspeler, bediener van de lichten en zaken streamen naar de TV. De introductie van de Google home mini op 19 oktober 2017 zorgde echter voor een goedkoper alternatief (50$-60€) dat ervoor zorgde dat ik toch overstag ging en 2 extra Google mini’s kocht. In deze review zal ik het verschil met de normale Google home toelichten, samen met de algemene functionaliteit van het toestel.

Unboxing en in gebruik name

Google geeft vaak aandacht aan een degelijke verpakking, en deze keer is het niet anders. De vierkante doos open je door een zip te verbreken aan de onderzijde waardoor de zijkant opent en je zo de mini tevoorschijn tovert. Afhankelijk van je keuze is deze dan lichtgrijs (chalk), donkergrijs (charcoal) of roze (choral). Hieronder zit het installatieboekje (wat zich eigenlijk laten vertalen door: “installeer de app en ga van daar verder”), het instructieboekje met de uitleg van de knoppen en het garantieboekje. Hieronder volgt enkel nog de oplader.
[img]rFIVvttP[/img][img]XxKHEBYU[/img][img]0EqOEt13[/img][img]ROzAkRf1[/img]

Als we de mini verder in detail bekijken zien we een grote slider-knop op de achterzijde om de microfoon uit te zetten (wat volgt door een gesproken melding en de leds die op oranje springen), een resetbutton op de onderzijde en 2 verborgen knoppen op de zijkant om het volume te verhogen/verlagen. Een 5e knop, die centraal zit, is uitgeschakeld aangezien deze bij de eerste testmodellen false-positives gaf en de mini dus wachtte op een commando terwijl je niets had gedaan.
Het in gebruik nemen van de mini is kinderspel; inpluggen in het lichtnet en vervolgens naar de home-app gaan om het toestel toe te voegen volstaat. De mini moet vervolgens toegewezen worden aan een kamer en na enkele schermen ben je klaar om je mini te gebruiken.

Dagelijks gebruik

De mini doet eigenlijk hetzelfde als de gewone Google home, wat bij mij vooral neer komt op het afspelen van muziek, bedienen van de lichten, etc. Een feature die ik bij de mini wel vaker gebruik is het zetten van een wekker (aangezien de mini in mijn slaapkamer staat). Voor de rest is het gebruik ervan eerder beperkt doordat ik geen TV in dezelfde kamer als de mini heb, waardoor ik geen gebruik kan maken van de Netflix- of stream functionaliteit van de mini. Het enige nadeel van de mini is de geluidskwaliteit; ondanks dat hij (zij?) wel luid kan qua volume en de stem duidelijk over komt heb ik last van iets te weinig bas. Dit verbaast niet aangezien het volume ervan veel kleiner is in vergelijking met de normale Google home, waardoor de lage tonen niet geproduceerd kunnen worden. De geluidskwaliteit is voldoende voor mij indien de mini in een kleine ruimte staat en je bijgevolg het volume ook laag kan houden. Indien je op zoek bent naar een volwaardige speaker ben je veel beter af met de volwaardige versie (of de max versie indien je echt een grote ruimte hebt). Je kan wel meerdere mini’s of gewone Google home’s samen muziek laten afspelen, maar daar zie ik het nut niet echt van in.

De mini is exact wat de naam zegt; een mini versie van de normale Google home met een mini prijs en een mini geluidskwaliteit. Als primaire Google home zou ik het dus niet aanraden door de slechtere geluidskwaliteit, maar als 2e apparaat kan het zeker handig zijn, zeker door de lagere prijs.
[img]jGSDOKMk[/img]

Heb jij ook een Google Home Mini Wit?

Vraag & Aanbod

Leuke review! Lukt het trouwens ook om dubbele commando's te geven? Zoals 'play chill mix on soundcloud through chromecast audio' ?
Dubbele commando's zoals "turn the lights on and play some music" werken niet, maar muziek laten afspelen op een chromecast audio met bovenstaande zin lukt wel :) Ik weet echter niet of er al ondersteuning is voor Soundcloud...
Dank je wel! Bedankt ook voor je voorbeeld. Als google dat nou eens voor elkaar weet te krijgen vind ik het de aanschaf waard :)
Werkt deze echt alleen met de Chromecast Audio voor muziek? Of kan ik er ook mijn telefoon mee aansturen?

En weet u toevallig of de Philips Hue lampen met deze Google Mini werken?
De chromecast audio heb je nodig als je muziek wilt streamen op een andere speaker (of je kan een chromecast supported speaker hebben -bv een Bose- en dan kan je rechtstreeks streamen). Anders speelt die muziek af op zijn eigen speaker.

En voor de rest werken de Hue lampen natuurlijk ook, net alsof u een gewone Google home zou hebben. Je moet enkel de Hue hub koppelen aan je mini in de google Home app en de lampen koppelen aan bepaalde ruimtes en dan kan je de lichten bedienen met je stem.
Kun je de Chromecast audio configureren als standaard output voor de Home Mini, zodat je de ingebouwde speakers niet meer nodig hebt?
Voor zover ik weet niet, dus dan moet je altijd "on chromecast audio" zeggen, wat een beetje vervelend is als je dit zou willen doen...
Je kan toch een default player kiezen tegenwoordig? Lost dat het probleem niet op?

ja, dit kan (default player benoemen, bij mij is dat sony soundbar met ingebouwde chromecast)
Ik ben het niet helemaal eens met je standpunt over geluidskwaliteit. Uiteraard is dit een subjectief punt en afhankelijk van het gebruik maar wil het vanuit mijn perspectief even nuanceren.

In jouw geval gebruik je hem dus veel voor het afspelen van muziek en ja, dan kan de geluidskwaliteit tegenvallen. Ik speel muziek dan ook af via mijn stereoset en luidsprekers in de woonkamer.

Voor het overige gebruik (weer opvragen, nieuwsberichten afspelen, podcasts afspelen, etc...) vind ik de geluidskwaliteit meer dan goed. De stem is duidelijk te horen, ook op hoog volume, en klinkt 100 keer beter dan de gemiddelde telefoonluidspreker.

Nogmaals, hangt natuurlijk van het beoogde gebruik af. :)
Zodra de Sonos deftig aanstuurbaar is via Google Assistant en we niet via omwegen moeten gaan om dat voor mekaar te krijgen, dan vervalt het argument van de geluidskwaliteit. Voor een commando en feedback op een commando heb je geen top geluid nodig. Daar volstaat de mini. En die mini's kan je ook beter spreiden in je huis. Plus ze zijn verkrijgbaar net over de grens voor 34 euro bij de mediamarkt met een EU stekker. Voor 100 euro heb je één Google Home, maar wel 3 Google Home mini's. De rekening is snel gemaakt.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren