24 januari 2010, laatste update op 24 januari 2010, 1.095 views
Rapporteer
Dit is mijn eerste review ooit, dus hij is mischien niet zo goed als de gemiddelde die je tegen komt op tweakers. Omdat ik zelf altijd mijn keuze's bepaal op review's die ik lees, en op gebruikers ervaringen van anderen, hier toch een poging van mij. Helaas had ik geen review's bekeken van de E63, Omdat ik per direct een nieuwe telefoon nodig had, en ik elke dag " onderweg" zeer veel emails ontvang, en beantwoord wou ik een telefoon met qwerty toetsenbord. Ik was eigenlijk van plan een HTC snap te kopen, maar omdat die op dat moment slecht leverbaar was " 3 weken wachten" ben ik voor de E63 gegaan. In de doos De verpaking van nokia is altijd goed, een stevige doos met daar in : Nokia E63 ( Blauw ) Oplader ( de kleine nieuwe variant )...
Pluspunten
- Toetsenbord
- zaklamp
- email intergratie
- S60
- wifi
- zeer compleet software pakket.
Minpunten
- bouwkwaliteit
- batterij
- lag in de OS
- geluid
- belkwaliteit
3 van 5 sterren (Voldoende)
Helaas had ik geen review's bekeken van de E63,
In de doos
De verpaking van nokia is altijd goed, een stevige doos met daar in :
Nokia E63 ( Blauw )
Oplader ( de kleine nieuwe variant )
Headsetje ( gemiddelde kwaliteit )
Ovi software cd
1GB microSD kaartje
Batterij 1500Mah
Usb Datakabel
Uitgebreide handleiding ( zie je niet vaak meer )
Dus dat ziet er ruimvoldoende uit.
uit de doos
Het in elkaar bouwen van de telefoon bleek niet vlekkeloos,
Het lijkt of de batterij iets te dik is voor de cover, dit omdat ik aan bijde kanten 2 "kieren" heb, de cover sluit dus niet mooi aan met de telefoon, Ik ben terrug gegaan naar de winkel, en kreeg direct een nieuw toestel mee.
Wat blijkt .........
Zelfde probleem. wederom terrug geweest, wederom een nieuw toestel mee, en ..................
wederom een niet passend cover.
Ik ben een beetje gaan googlen, en ben er achter gekomen dat ik niet de enige hier mee ben.
( Erg slecht Nokia !! )
Heb het toestel wel gehouden, maar erg netjes staat het niet.
Gebruik
Ontvangst
goed, ik heb vrijwel altijd berijk, dus hier weinig over te zeggen.
Wifi
werkt goed, stabiele verbinding
3G
werkt zoals het zou moeten.
Os
zit nogal wat lag op, vaak duurt het een aantal seconden voor je response krijgt.
batterij
Erg slecht, ik doe gemiddeld 15 uur met een volle lading, en dan doe ik geen gekke dingen,
Heb de 3G verbinding alleen aan waneer ik het gebruik, wifi alleen waneer ik het gebruik en dat is bijde een kleine 5 minuuten per 2 uur.
Een kleine 20 minuuten bellen, en smsjes
Een nieuwe " originele" batterij aangeschaft van nokia. maar blijf het niet langer uithouden.
Scherm op low staan, en ook geen achtergrond aplicaties draaien.
Geluid
Erg slecht, ik ben vaak niet te verstaan aan de andere kant, geluid is te zacht, en ik heb vaak moeite met het kunnen horen wat de ander nu zegt.
bouwkwaliteit
Van het type "Goedkoop" plastic, krasjes zijn er erg snel, en het kraakt en piept aan alle kanten.
Qwerty
Dit is wel een erg positief punt van de telefoon, het keyboard werkt lekker, de indeling is goed, en mistypen komt zelden voor, een dikke + voor dit.
Software
Ook hier voor een dikke +
Het software pakket is erg compleet, zo is er quick office aanwezig, een erg goede agenda, youtube, facebook, myspace apps, realplayer,woordenboek, zipmanager,adobe reader,intranet functie,google maps. etc etc.
Camera
Van het type "en leuk dat die er is maar het was niet nodig geweest Camera"
Verwacht van de camera geen wonderen, leuk voor snapshots, maar daar blijft het bij.
Video
Ook op dit gebied, geen wonderen, het is leuk dat het kan, maar de kwaliteit is erg slecht.
Video player
Dit werkt niet lekker en een film kijken is geen plezier, 1 door het kleine scherm, 2 door de lag die er optreed, video's bekijken is een stotter avontuur.
Music player
Deze werkt aardig, en als je zelf een setje earphones hebt, dan is het goed te pruimen.
Ik ben zelf nu opzoek naar een nieuwe telefoon, helaas voor mij geen nokia meer.
Verder hoop ik dat mensen er wat aan hebben, die net zoals ik altijd een review lezen voor er tot aanschaf over gegaan word.