×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Prijs
Specificaties 8-bay NAS behuizing - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Synology DiskStation DS1817+ (8GB) Review

+3
Dutchiee 30 september 2017, laatste update op 2 oktober 2017, 3.678 views

Synology DiskStation DS1817+ (8GB) (Product deels gesponsord)

Na de vorige review van de DS416play was ik nieuwsgierig hoe de grotere broeren van de DS416 presteren en werken. In deze review ga ik daar met een 8-bay NAS (de DS1817+ 8GB) dieper op in! Wat is er anders? Wat voor meerwaarde heeft de software? Ik zoek het uit!

Pluspunten

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Compleet instelbaar en aanpasbaar
  • Zeer uitgebreide software
  • Sterke CPU
  • Genoeg RAM
  • Extra USB poorten
  • Snelle performance
  • Synology richt zich met DSM erg op security

Minpunten

  • Prijs
  • Kan luid klinken als alle harde schijven spinnen/bezig zijn
  • ‘Maar’ twee meegeleverde ethernet kabels

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Kwaliteit voeding Score: 4
Modbaarheid Score: 3
Installatiegemak Score: 5
Vormgeving Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Prijs Score: 4
Synology Diskstation DS1817+ 8GB

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-107.jpg

Inleiding

Na de vorige review van de DS416play was ik nieuwsgierig hoe de grotere broeren van de DS416 presteren en werken. In deze review ga ik daar met een 8-bay NAS (de DS1817+ 8GB) dieper op in! Wat is er anders? Wat voor meerwaarde heeft de software? Ik zoek het uit!

Deze review is gecombineerd met screenshots vanuit de vorige review, waar de software namelijk niet veranderd is! :)

Specificaties

Als vanouds begin ik weer met de specificaties, en dat is een vrij groot lijstje.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-111.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-112.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-113.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-114.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-115.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-116.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-117.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-118.JPG

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-119.JPG

Uitpakken

De tijd om uit te pakken is aldaar, laten wij snel beginnen!

De DS1817+ komt in een vrij grote doos. De NAS zelf is gelukkig niet zo groot!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-2.jpg

Op de Synology doos staan het volgende aangegeven:
- Mobile Management
- Surveillance
- Backup
- Data Security

En aan de andere kant staat het volgende:
- File Sharing
- Anywhere Access
- Cloud Synchronisation
- Virtualization Ready

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-3.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-4.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-5.jpg

Ik loop zo door de opties heen, wees gerust!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-7.jpg

De langwerpige doos zit vol met de benodigde kabels, schroeven en dergelijke.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-23.jpg

Zoals te zien is, is de NAS voor transport in iedere geval voldoende ingepakt!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-16.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-60.jpg

Bij de DS1817+ zijn de volgende dingen meegeleverd:
- Powercable
- Schoeven voor de harde schijven
- Sleutels om de HDD-bays op slot te kunnen draaien
- 2x RJ45 kabel.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-62.jpg

De bays kunnen op slot worden gedraaid, waardoor de harde schijven niet zomaar uit de bay kunnen worden gehaald.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-63.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-64.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-65.jpg

Zoals eerder aangegeven zijn er schroeven bij de NAS geleverd om de harde schijven/SSD’s vast te kunnen draaien in de bays.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-66.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-67.jpg

Uiteraard ontbreekt de Quick Installation Guide niet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-15.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-24.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-28.jpg

Aan de onderkant van de NAS bevindt zich de mogelijkheid de memory te upgraden/vervangen. De DS1817+ kan tot maximaal 16GB aan geheugen bedienen. .

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-30.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-33.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-34.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-35.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-36.jpg

Aan de onderkant bevindt zich ook de aansluiting voor de console.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-32.jpg

De DS1817+ heeft in mijn optiek een best net/mooi design.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-39.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-40.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-41.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-42.jpg

Linksboven zit de sticker met nodige info over serienummers e.d., daaronder bevindt zich de powerconnector, daaronder zit een kingston slot.
Linksonderin zit de eSata1, rechts daarvan zitten vier 1GbE ethernetpoorten.
In het midden zit een resetbutton die met een klein pinnetje dient te worden ingedrukt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-43.jpg

De drie blauwe poorten zijn uiteraard de USB 3.0 poorten. Rechts daarvan zit de eSata2 aansluiting en helemaal rechts zit de PCI-e Expansion slot.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-44.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-47.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-48.jpg

Voor deze NAS wordt er gebruik gemaakt van twee setjes met schijven, namelijk de volgende:
- 4x Seagate IronWolf Pro 10TB
- 4x Western Digital Red 6TB

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-49.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-53.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/1-53.jpg

De harde schijven zijn overigens makkelijk in de bays te zetten - of kunnen wanneer gewenst met de meegeleverde schroefjes worden bevestigd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/1-55.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-56.jpg

Een harde schijf in de bay stoppen is erg gemakkelijk. Trek aan de zijkanten de twee plastic gedeelten uit de bay, stop de harde schijf erin, en duw deze weer terug. De pinnetjes op het plastic gedeelte vallen precies in de schroefgaten van de harde schijf.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-58.jpg

De bays worden netjes in de banen richting de aansluitingen geschoven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-59.jpg

Hardware

Aangezien ik nieuwsgierig was hoe de DS1817+ 8GB in elkaar zit, ben ik deze uit elkaar gaan schroeven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-69.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-70.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-71.jpg

De kleine PSU zorgt voor maximaal 250 watt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-72.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-73.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-74.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-75.jpg

Zoals eerder genoemd zit er in de DS1817+ 8GB een PCI-e slot om een 10GbE netwerkkaart te kunnen gebruiken, of M.2. SSD voor cashing (read/write).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-76.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-78.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-79.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-82.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-83.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-84.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-85.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-86.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-87.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-88.jpg

Bij het lostrekken van het moederbord komen de PCI-e sloten tevoorschijn waarmee de 8 Sata-sloten door verbonden zijn.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-89.jpg

Wat opvalt is dat de Intel CPU passief wordt gekoeld!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-90.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-91.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-92.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-94.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-95.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-96.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-97.jpg

Tijd om alle schijven er weer in te stoppen!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-98.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-99.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-102.jpg

De powerknop zit bovenin - in het midden!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-104.jpg

Installatie

Nadat de harde schijven in de Synology DS1817+ zijn geplaatst kan deze worden opgestart.
Via find.synology.com kan er intern via de browser naar de NAS worden gezocht. Een handige optie!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-1.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-3.jpg

Er zijn meerdere opties mogelijk, het installeren van de NAS via een manuele update file of deze automatisch laten downloaden vanaf de Synology servers. Dit kan verstandig zijn als mensen echt zeker willen zijn dat ze de bestanden van Synology gebruiken qua installatie. Of een enigszins aangepaste DSM hebben.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-4.jpg

In geval van deze installatie had ik nog maar vier schijven in de NAS zitten. Zodoende dat ook de melding aangeeft dat de data wordt verwijderd van HDD 1-4!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-5.jpg

Het installeren was in deze instantie vrij snel. Onder twee minuten was de DS1817+ al klaar!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-6.jpg

Tijd om een admin-account aan te maken! Het is i.v.m. beveiliging aan te raden een sterk wachtwoord op het admin account te zetten. Daarnaast is het raadzaam meerdere gebruikersaccounts aan te maken en deze te gebruiken i.p.v. een admin account.
Het admin account dient over het algemeen alleen gebruikt te worden bij noodzakelijke software upgrades. Anders users kunnen bijvoorbeeld ook alleen maar rechten hebben tot bepaalde mappen of groepen/apps. Dit zorgt er ook voor dat wanneer er een ongewenste derde toegang verkrijgt tot de NAS ook beperkt is in zijn doen en laten. Hoe dit in te stellen is, laat ik verderop zien.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-7.jpg

Uiteraard lezen wij ook even de End User License Agreement!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-9.jpg

Next!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-8.jpg

Er zijn meerdere keuzes mogelijk omtrent het installeren van de updates:
- De Synology DS181+ kan dit automatisch doen.
- Er kan worden gekozen om alleen de belangrijke updates te installeren.
- Of als laatste optie is er een mogelijkheid de updates geautomatiseerd te downloaden, en deze vervolgens manueel te installeren.

De Synology geeft een optie dat er periodiek een S.M.A.R.T. analyse wordt gedaan, dit checkt de kwaliteit van de schijven.

Als laatst is de optie om geÔnformeerd te worden wanneer er minimaal 50 (is vrij in te stellen) slechte sectoren op de harde schijf worden gesignaleerd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-9.jpg

Om de NAS niet elk moment te laten checken op updates zijn er dagen en tijden in te stellen om de updates te downloaden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-13.jpg

Via QuickConnect is het mogelijk de NAS te bereiken zonder port-forwarding toe te passen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-10.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-15.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-16.jpg

De QuickConnect link is werkend en bruikbaar!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-17.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-18.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-19.jpg

De installatie van DSM is afgerond!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-20.jpg

Software

In dit stuk behandel ik de software van DSM zelf en de apps!
DSM softwarepakketten
Laten wij zoals aangegeven met de software - DSM 6.1 (DiskStation Manager) - beginnen!

Via de browser is de DSM software/interface te besturen. Een erg fijne optie al zeg ik zelf. Dit kan dus centraal in het netwerk worden gedaan, of zelfs extern via het internet (uiteraard zitten daar extra beveiligingsmogelijkheden op zoals een firewall).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-21.jpg

Uiteraard biedt Synology ook de nodige uitleg d.m.v. DSM Help.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-22.jpg

Lezen van manuals… daar doen wij niet aan, doorklikken naar de ‘package center’. Ik ben vooral benieuwd naar alle software die dit systeem kan draaien. En dat lijstje liegt er niet om.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-23.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-24.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-25.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-26.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-27.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-28.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-29.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-30.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-32.jpg

Voor de downloaders van ‘Linux ISO’s’ is er ook Download Station. Via deze app kan er d.m.v. BitTorrent of NZB of dergelijke worden gedownload. Ook is het dusdanig in te stellen dat wanneer er een NZB of Torrent naar een bepaalde map wordt geplaatst, deze direct wordt gedownload en verwerkt op de NAS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-33.jpg

Uiteraard ontbreekt er de zoekfunctie niet op de NAS. Rechts bovenin in het menu zit er een vergrootglas, waarbij alle bestanden e.d. kan worden opgezocht.
Er dient wel allereerst een indexering van de bestanden plaats te vinden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-153.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-34.jpg

Er kan ook concreter op bepaalde bestanden zoals video of muziek e.d. worden gezocht.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-35.jpg
Settings
In de DSM software zitten genoeg opties, en jawel… ook deze ga ik ga ik voor jullie doorlopen! Even een kleine toevoeging; de taal kan worden aangepast naar Nederlands. Dit had ik tijdens het maken van deze screenshots later aangepast. Hierdoor is het soms Engels, en soms Nederlands. Excuses voor het ongemak!

Laten wij allereerst beginnen met het creŽren van een volume.
ga linksbovenin naar Opslagbeheer!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-25.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-24.jpg

Via Diskgroep kan er een groep worden aangemaakt aan harde schijven (op dit moment zaten alleen de 4x 10TB Seagate Pro IronWolf erin. De WD Red 6TB volgt later!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-26.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-27.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-28.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-29.jpg

Via de site van Synology kan er worden gekeken wat voor impact een SHR/SHR2 t.o.v. een Raid 5 of Raid 6 heeft. Voor deze vier schijven kies ik voor SHR1, kortom ťťn schijf fouttolerantie.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-30.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-32.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-33.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-34.jpg

Na het maken van een diskgroep, gaat de NAS een pariteitsconsistentiecontrole uitvoeren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-35.jpg

Via de HDD/SSD kan naar de algemene gezondheid van een harde schijf/SSD worden gekeken.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-36.jpg

Tijd om een volume aan te maken!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-37.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-38.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-39.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-40.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-41.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-42.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-43.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-44.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-45.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-47.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-36.jpg

Tijd om gedeelde mappen aan te maken.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-37.jpg

Via DSM kunnen gemakkelijk mappen worden beheerd, aan worden gemaakt of zelfs worden verwijderd. Zo kunnen er via een wizard mappen worden aangemaakt, waarop vervolgens users of zelfs groepen kunnen worden ingesteld die permissie hebben op deze folders. Eveneens kan worden ingesteld dat de folders encrypt worden d.m.v. encryption keys.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-38.jpg

Via de advanced settings zijn er ook quota’s in te stellen. Dit is vooral erg handig als er een vriend/vriendin/familielid etc. wat ruimte op de NAS wilt hebben om wat data op te slaan. Zo staat op ten duur niet zomaar de NAS vol met data van anderen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-39.jpg

Via de permissies zijn er mogelijkheden de gebruikers/groepen aan te passen op ‘geen access’, ‘lees/schrijf’, ‘alleen lezen’ of zelfs ‘aangepast’.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-40.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-41.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-42.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-43.jpg

Via de bestandsservice zijn de SMB/AFP/NFS, FTP, TFTP, rsync e.d. in te stellen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-44.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-45.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-46.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-47.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-48.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-49.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-50.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-51.jpg

In de configuratie van de gebruikers zijn gebruikers te beheren (aanmaken, verwijderen, rechten toekennen e.d.).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-52.jpg

Het aanmaken van een nieuwe user geschiedt via een wizard.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-53.jpg

Onder advanced zijn de geavanceerdere instellingen omtrent gebruikersaccounts te vinden. Zo kan er bijvoorbeeld worden ingesteld dat een user na 90 dagen zijn wachtwoord moet aanpassen. Daarnaast zijn ook extra opties aan te vinken waardoor deze direct worden afgedwongen bij de user, zoals het gebruik van nummers, speciale characters of zelfs een maximale password history. Password history houdt in dat een user bij bijvoorbeeld een setting van 3 niet gebruik kan en mag maken van de drie laatste wachtwoorden. Dit dwingt DSM dan vervolgens af.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-54.jpg

Ook 2-factor authentication ontbreekt niet, dit gaat via de Google Authenticator - een fijne app voor elk mobiele device.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-55.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-56.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-57.jpg

Het aanpassen van groepen geschiedt ook via het menu, zo kunnen er groepen aan worden gemaakt, verwijderd of dusdanig worden ingesteld dat deze permissies hebben om bepaalde apps te gebruiken.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-58.jpg

Ook het aanmaken van een groep gaat via een wizard, net zoals dat een user wordt aangemaakt. Dit is een handig en overzichtelijk proces!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-59.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-60.jpg

Ook het instellen van quota’s is hier al direct mogelijk. Zo kunnen er uiteraard eerder in het proces mappen zijn aangemaakt voor opslag van anderen, hierop kan via dit menu een quota worden ingesteld waardoor een gebruiker niet meer dan het maximum aan data kan uploaden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-61.jpg

Zoals eerder aangegeven is er ook een mogelijkheid de gebruikers toegang tot apps of diensten te geven, of zelfs te weigeren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-62.jpg

Aangezien het ook vervelend kan zijn dat iemand zijn upload elke dag flink open gooit terwijl jij je film probeert te kijken, is er een upload/download limiet in te stellen. Hiervoor zorg je ervoor dat alleen jij de volledige snelheid kan benutten :P.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-63.jpg

Ook is de NAS in een domein/LDAP te plaatsen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-64.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-65.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-66.jpg

Tijdens de installatie van de Synology DS1817+ is een QuickConnect aangemaakt. Via deze pagina is deze te beheren. Zo kan het ID worden aangepast, of worden uitgezet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-67.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-68.jpg

Via de externe toegang is in te stellen dat de DS1817+ beschikbaar is via een domeinnaam. Bijvoorbeeld dutchiee.nl

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-69.jpg

Via de router configuratie is een upnp router in te stellen op port-forwarding. Via maken/create is er ook een mogelijkheid alleen specifieke apps toegang te geven tot het internet. Dit is vooral handig als de NAS verder internet ontsloten dient te zijn behalve via poort 80 voor een eigen gehoste webpagina.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-70.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-71.jpg

Via netwerk is uiteraard het netwerk aan te passen. Zo kan de naam van de NAS worden aangepast (zodat deze op een andere manier aanspreekbaar is via het netwerk (nu is het bijvoorbeeld \\nas)). Ook kan er een proxy worden ingesteld.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-72.jpg

Via de netwerk interface kan een bonding worden ingesteld tussen Lan 1 en Lan 2. Dit zorgt ervoor dat er een load balacing wordt gecreŽerd. Daarnaast is er ook een mogelijkheid een active/passive configuratie toe te passen als er gebruik wordt gemaakt van meerdere netwerken. Mocht het ene netwerk bijvoorbeeld niet meer werken, dan gaat deze automatisch over naar het volgende netwerk. Dit is vooral handig als er backups/snapshots of dergelijke van andere systemen naar de NAS worden weggeschreven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-56.jpg

Er kan eveneens gebruik worden gemaakt van een VPN profiel zoals OpenVPN.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-74.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-75.jpg

Via de DHCP server instellingen zijn, jawel!, de DHCP instellingen aan te passen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-76.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-77.jpg

De poorten voor het gebruik van de interface van DSM kunnen ook worden aangepast.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-78.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-79.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-80.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-81.jpg

Wat in mijn optiek een pluspunt is, is dat er een mogelijkheid is om van een USB Wi-Fi adapter gebruik te maken! Zo kan de NAS ook netjes weg worden gezet zonder dat deze centraal naast de telefoon dient te staan.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-82.jpg

Ook bluetooth ontbreekt niet!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-83.jpg

Synology heeft in mijn optiek voldoende opties om de security van een systeem te waarborgen, en dat is met een NAS en software die naast persoonlijk ook zakelijk kan worden gebruikt maar goed ook.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-84.jpg

Op de NAS is ook een firewall in te stellen met default of eigen gemaakte regels.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-85.jpg

Op de Synology DS1817+ is er ook een mogelijkheid een website te hosten. Er is niets vervelenders dan dat externen de site offline proberen te halen d.m.v. een DoS protection. De NAS beveiligt in dit geval tegen bijvoorbeeld Syn-Floods.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-86.jpg

Ook brute-forcing is met deze NAS niet mogelijk, waar men automatisch bij bijvoorbeeld 10 pogingen binnen 5 minuten probeert in te loggen, wordt deze automatisch geblokt. Dit is uiteraard naar eigen kennen en kunnen aan te passen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-87.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-88.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-89.jpg

Via de certificate instelling zijn de certificaten in te stellen. Dit kunnen bijvoorbeeld zelf signeerde certificaten zijn om de NAS te benaderen via HTTPS of certificaten voor download bronnen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-90.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-91.jpg

Via de infocenter is zoals verwacht alle informatie omtrent de NAS, performance van de schijven, netwerk en dergelijke te vinden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-53.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-54.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-55.jpg

Bij de services is te testen welke diensten/services/programma’s toegang hebben tot het internet. Eveneens kan worden aangegeven welke programma's gebruik dienen te maken van de port-forwarding optie.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-95.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-96.jpg

Mocht tijdens de installatie per ongeluk de optie ‘informatie sharing met Synology’ aan blijven staan, dan is dat ook hier aan te passen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-97.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-98.jpg

Via de thema optie is de thema van de software van de NAS aan te passen. Zo kan er een titel worden toegevoegd of zelfs welkomstbericht om toch mogelijke potentiŽle ongewenste gebruikers tegen te gaan. In het geval dat de NAS als bedrijfsmiddel wordt gebruikt, kan dit afschrikwekkend werken (bijvoorbeeld; er vindt monitoring op deze server plaats, ongewenste activiteiten worden gemeld aan de autoriteiten!).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-99.jpg

De wallpaper valt aan te passen, de wallpaper kan ook manueel worden ingesteld als er iets leuks in de privť mappen staat.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-100.jpg

Het thema heeft twee opties; licht of donker.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-101.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-102.jpg

Via de regionale opties zijn de tijdzone, taal en NTP-service in te stellen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-103.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-103.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-104.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-105.jpg

Via de indexatie service worden mediabestanden automatisch geÔndexeerd, zodat deze snel terug kunnen worden gezocht.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-106.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-107.jpg

Via de notificatie settings is in te stellen dat er mails, SMS berichten of dergelijke worden verstuurd in geval van issues die zich afspelen op de Synology. Zo ben je altijd up-to-date!
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-108.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-109.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-110.jpg

Er is echt een flinke waslijst aan opties omtrent alerts. En dat is maar goed ook! Zo kan een beheerder instellen welke informatie per SMS/mobiel of e-mail wordt gestuurd. Een CPU overhitting wil je daarom direct weten en kan bijvoorbeeld via SMS, waar een ‘join’ van een host allicht minder direct interessant is.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-111.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-112.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-113.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-114.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-115.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-116.jpg

Via de taskmanager zijn taken te creŽren die periodiek weer worden uitgevoerd. Zo kan er bijvoorbeeld dagelijks een snapshot worden gemaakt van een specifieke map welke weer naar een externe NAS worden weggeschreven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-117.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-118.jpg

De DS1817+ biedt ook de mogelijkheid de ‘beeps’ aan te passen van de NAS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-120.jpg

Ook is de fan en led aan te passen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-121.jpg

In geval dat de DS1817+ niet 24/7 aan hoeft te staan is er ook een schedule in te stellen. Zo kan bijvoorbeeld de NAS alleen aangaan op werkdagen tussen 8:00 en 18:00. Dit is vrij in te stellen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-122.jpg

De HDD hibernation zorgt ervoor dat de schijven niet 24/7 blijven draaien. In dit geval is de optie dusdanig ingesteld dat de WD Red’s na 20 minuten op hibernate staan.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-123.jpg

Vaak last van stroomuitval? Ook de Synology DS1817+ ondersteunt het gebruik van een UPS!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-124.jpg

Via de externe apparaten optie is het mogelijk alle aangesloten devices te beheren. Uiteraard zijn er door middel van permissies ook rechtenbeheer mogelijk op wie de externe devices mag benaderen. Zo kan bijvoorbeeld user1 geen USB openen via de NAS maar user2 wel.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-125.jpg

DSM heeft ook een optie om een netwerkprinter toe te voegen via de instellingen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-126.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-127.jpg

Ook kan er gebruik worden gemaakt van Google Cloud Print voor het beheren van printers en print jobs.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-128.jpg

Via de update and restore is de NAS zowel manueel als automatisch te updaten. Ook wordt hier aangegeven als er een nieuwe update is. Vervolgens kan daar worden geklikt op download/update, waardoor de NAS direct de update uitvoert.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-20.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-21.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/2-22.jpg

Via de configuratiescherm is het ook mogelijk de permissies per user aan te passen omtrent het gebruik van applicaties. Eveneens is er een overzicht beschikbaar waarin er per groep/gebruiker wordt aangegeven wat hij/zij kan.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-131.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-132.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-133.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-134.jpg

Zoals aangegeven is via de permission viewer te zien welke gebruiker rechten heeft tot welke applicatie of map.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-135.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-136.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-137.jpg

Wat erg handig/gaaf is, is de sync function. Deze optie zorgt ervoor dat mappen gesynct blijven zoals Dropbox dit eigenlijk doet. Zo heb je je eigen persoonlijke cloud.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-138.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-139.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-140.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-141.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-142.jpg

De DS1817+ is ook via SSH of Telnet te benaderen. Daarnaast is er een mogelijkheid de server te monitoren met netwerk management software via SNMP.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-143.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-144.jpg

Vanuit de rechterbovenhoek is rechts van de notifications de optie om de eigen gebruiker te beheren. Via deze optie zijn de eigen instellingen aan te passen zoals het emailadres, wachtwoord en gebruik van 2-factor authentication.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-153.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-145.jpg

Ook is er voor de admins een optie om accountactiviteit in de gaten te houden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-146.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-147.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-148.jpg

In geval van quota’s kan een user hier de info terugvinden omtrent hoeveel deze al heeft gebruikt e.d.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-149.jpg

Ook zijn de wallpapers en kleuren natuurlijk te customizen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-150.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-151.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-152.jpg

Via het menu is ook een softwarepakket die security advisor heet. Deze scant de minimale instellingen voor thuis of zakelijk gebruik. Hieruit wordt een baseline opgesteld die altijd minimaal dient te worden gehandhaafd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-154.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-155.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-156.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-157.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/2-158.jpg

Tot dusver de standaard instellingen en standaard programma’s van DSM. Zoals eerder in de review aangetoond zijn er echt nog talloze softwarepakketten te downloaden (40+), die vervolgens ook weer genoeg instellingen hebben. Daarnaast zijn ook nog onofficiŽle softwarepakketten van bijvoorbeeld SabNZBd of SickBeard etc. die ook nog kunnen worden geÔnstalleerd op deze zeer uitgebreide NAS.

Windows/Mac software

Via de website van Synology is ook de benodigde software te downloaden voor Windows en Mac.

Apps

Synology heeft een flink aantal apps beschikbaar in de iTunes en Android store die het mogelijk maken films te kijken, muziek te luisteren en bestanden te beheren. Ook is er een cloud app beschikbaar, en nog aantal anderen…
In de iTunes store staan er 13 apps van Synology die voor de DS1817+ bijvoorbeeld helpen met muziek of films streamen, te beheren of muziek/films te streamen.

Onderstaand zijn de standaard apps van Synology - met de informatie die op de App Store staat beschreven. Dit komt ook overeen met Google Play.
DS file
DS file is ideaal voor het beheer van op uw DiskStation opgeslagen bestanden, bestanden tussen de NAS en het iDevice te up- of te downloaden, of basisbewerkingstaken uit te voeren. En altijd beveiligd met HTTPS-ondersteuning. Naast bestandsbeheer, is DS file ook een handige tool om onderweg afbeeldingen te doorbladeren, video's af te spelen of werkdocumenten te controleren.
DS photo
Met DS photo kunt u onderweg de fotocollectie op uw Synology NAS-server doorbladeren en met vrienden interageren met realtime opmerkingen. Het organiseren van uw foto's is gemakkelijk: met traditionele albums, met tags virtuele albums maken of met een tik op de tijdlijnmodus! U kunt albums downloaden naar iDevice om ze te bekijken, ook als er geen netwerkverbinding is, en Photo Backup gebruiken om moeiteloos de met uw iDevice gemaakte video's te uploaden naar uw persoonlijke cloud.
DS audio
Met DS audio kunt u muziek op uw DiskStation streamen met een iPhone/iPad als er een internetverbinding is. Met de offlinemodus kunt u zelfs songs die zijn opgeslagen in het lokaal geheugen van uw apparaat afspelen wanneer u geen netwerkverbinding hebt. U kunt muziek doorbladeren op albums, artiest, mappen of genres, uw eigen afspeellijst maken of delen met uw vrienden en zelfs een rating aan uw muziek geven! Hebt u toegewijde stereoluidsprekers, dan kan DS audio ook fungeren als een afstandsbediening om muziek te streamen.
DS Video
Gebruik DS video om uw videocollectie op DiskStation te streamen naar uw iOS-mobiele apparaat. Bladeren is eenvoudig omdat uw video's worden gesorteerd in verschillende bibliotheken en de informatie van elke video automatisch online wordt opgehaald. Hebt u een DTV-dongle aangesloten op uw DiskStation, dan kunt u ook tv-programma's opnemen en onderweg het tv-programma bekijken om het opnameschema te beheren.
DS cloud
DS cloud is de mobiele tegenhanger van Cloud Station voor iOS-apparaten. Kies de mappen op uw DiskStation die uw wilt synchroniseren met uw mobiel apparaat en beschikbaar wilt maken voor offlineweergave.
DS finder
Met DS finder kunt u onderweg gemakkelijk de status van uw DiskStation bewaken en DiskStation op afstand opstarten. IT-professionals kunnen direct belangrijke systeemmeldingen van hun DiskStation ontvangen of gebruiken om met de ingebouwde zoemer de DiskStation in grote serverkamers te vinden. Moet u een probleem oplossen, dan kunt u een e-mail van de DiskStation-netwerk-/opslaginformatie verzenden met de iPhone/iPad.
DS cam
Met DS cam kunt u waarschuwingsmeldingen van alle in uw Synology DiskStation ingestelde bewakingscamera's controleren. Met intelligente functies zoals PTZ, patrouilles of lensbediening hebt u in real-time perfecte controle over uw camera's. Met de geavanceerde filters is het bovendien gemakkelijk om een specifieke gebeurtenis op te halen uit grote lijsten met opnames. U kunt zelfs alle essentiŽle beheertaken uitvoeren, van uitschakeling van een camera tot ontgrendeling en verwijdering van een snapshot.
DS get
With DS get, you can monitor download progress on your Synology NAS, view individual task information, and manage the tasks on your Synology NAS just with your iDevice.
DS note
Of u nu een wekelijkse to-do-lijst wilt maken, informatie van projecten met uw collega’s of uw vakantiememoires wilt schrijven, met de bewerkingsfuncties van DS note kunt u eenvoudig en op aangename wijze een notitie maken, waar u ook bent en zelfs zonder netwerk. Gebruik tags, notitieblokken en snelkoppelingen om al uw notities te organiseren en rechtstreeks met anderen te delen. Altijd veilig want DS note houdt uw gegevens gesynchroniseerd met uw notitiebibliotheek op uw Synology NAS.
DS router
DS router is ontwikkeld als uw Personal Network Control Center op uw iOS-apparaat. Van de eerste instelling van uw Synology Router, het toepassen van de Ouderlijke toezicht-instellingen om uw kinderen te beschermen tegen ongeschikte websites tot het fijn afstellen van de firewallinstellingen van uw netwerk, met DS router is netwerkbeheer daadwerkelijk eenvoudig, intuÔtief en mobiel.
Synology mailplus
Composing emails or replying to messages on mobile devices can be a hassle. With the intuitive design of MailPlus, you can accomplish more with less effort. Organize your emails right in the palm of your hand. The swipe gestures allow you to quickly apply desired actions to your emails. Quick-reply templates save repeated keystrokes and make your reply even more efficient. With MailPlus, managing emails is only a few taps or swipes away.
Synology VPN Plus
VPN Plus biedt eenvoudige toegang tot internet en lokale netwerkbronnen via de Synology SSL VPN-service van de Synology Router. Deze mobiele toepassing biedt snelle verbindingsnelheden, verbeterde beveiliging en betere compatibiliteit met firewalls.
Synology chat
Gebruik de Synology NAS om met uw collega's chatten. Synology Chat is een webgebaseerde toepassing waarmee u een veilige opslaglocatie voor uw gesprekken kunt maken en in real-time gesprekken kunt voeren. Thuis, op kantoor of onderweg op uw mobiele apparaten aan gesprekken deelnemen. Ontvang pushberichten van nieuw berichten of meldingen, zo mist u geen belangrijke updates.

Benchmarks

Met het schrijven van data naar de NAS liep ik tegen mijn netwerk limieten aan van 1GbE. De NAS schrijft data in iedere geval snel genoeg weg.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/3-0.jpg

Ook het downloaden van een film vanaf de NAS is met maximale snelheid - maximale wat mijn interne netwerk verbinding aan kan!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-416play/3-00.JPG

CPU problemen

Toevoeging van @GoT; In de Intel Atom C2000 chips zitten problemen die een verhoogde kans genereren dat de NAS wordt gebrickt. Meer informatie te vinden op voorgaande link of volg dit forum voor meer informatie.
Eveneens is het in een ander Tweakers nieuwsbericht ook aangehaald!
Advies: Wanneer er een C0 stepping wordt ontvangen, dan is er 'niets' aan de hand. De B0 stepping heeft wel de bovengenoemde (linkjes) issues.


Update 02-10-2017:
Vanuit Synology heb ik reactie ontvangen met daarin;
The issue concerned two units that were on the market at that point, DS1515+ and DS1815+.
However, this issue has been solved at 100%. The DS1817+ is not affected by this issue.

Conclusie

De Synology DS1817+ is een goede NAS voor de mensen die interesse hebben om eens gebruik te gaan maken van een 8-bay NAS die genoeg mogelijkheden biedt voor zowel privť, als zakelijk. De extra power van de quad core komt de DS1817+ ten goede, ook wanneer er apps en andere programma’s/taken op de achtergrond draaien.

DSM heeft security hoog in het vaandel staan en is dermate aanpasbaar dat het ook voor beheerders/administrators makkelijk in een netwerk te beheren is.
De NAS is dermate snel dat ik tegen mijn netwerk limieten aanliep, waardoor ik niet nog sneller iets van de NAS kon downloaden of naartoe kon schrijven.

De Synology is daarnaast ook nog uitbreidbaar via de externe USB sloten en/of eSata sloten - via deze sloten kunnen er ook backups/snapshots worden weggeschreven.
Eveneens is de transcoding optie erg fijn voor de reiziger die graag nog even een film of serie via de DS Video app wilt kijken.

Wat in mijn optiek ook echt geweldig aan deze NAS is, zijn de aantal apps die gemakkelijk kunnen worden geÔnstalleerd. Deze zijn binnen no-time op te zetten via de telefoon waardoor direct via een 4G verbinding toegang tot de NAS mogelijk is. Van muziek en films streamen tot bestandsbeheer en/of cloud - tot zelfs het werken in een tekstverwerker met meerdere mensen. Het is met de Synology NAS allemaal nodig.

Met een prijs van ongeveer 1010 euro (prijs tijdens het schrijven van deze review), vind ik de DS1817+ 8GB wel een behoorlijke prijs hebben (het scheelt daarnaast ook nog eens 100 euro met de 2GB variant). Echter, voor dat geld is er wel een ideaal aanpasbaar systeem binnen een organisatie of gezin, waarop meer dan genoeg kan worden geshared. Eveneens is de NAS compleet aanpasbaar en helemaal naar je wens in te stellen. Zeker met een actieve community waar ook nog eens een hoop tips en support wordt geshared, heeft dat zo wel zijn voordelen.

Eťn ding wat wel nadelig kan zijn, is dat als er een complete set van 8 schijven wordt gebruikt en er worden files heen en weer overgegooid, dan kan de NAS met de schijven best gehorig worden. Er zit namelijk geen ‘cover/deurtje’ voor de harde schijven. Als de NAS bijvoorbeeld naast de TV in de woonkamer staat, dan kan het zijn dat het wel merkbaar is.

Het besturingssysteem (DSM) zorgt ervoor dat de NAS gemakkelijk te beheren en aan te passen is. Ook is de extra te installeren software een flinke pluspunt. Zo heb je ook (zoals eerder beschreven) een hoop softwarepakketten - zelfs onofficieel - die op de DSM kunnen worden gedraaid waardoor de NAS echt naar je hand kan worden gezet.
Het enige wat niet kan is de NAS verder modden of aanpassen, maar dat is in dit geval in mijn optiek ook niet nodig.

De Synology Diskstation DS1817+ 8GB krijgt van mij 4 sterren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/synology-ds1817/1-107.jpg

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Synology DiskStation DS1817+ (8GB)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (37)

Wijzig sortering
Nette review.
Vergeet alleen niet het Atom C2xxx CPU debacle te vermelden, dat zit kennelijk nog steeds in de plus variant.
Dat was ook 1 van de redenen voor mij om de DS1817 aan te schaffen en niet de DS1817+
inventaris: NAS
Hi GoT,
Bedankt voor de toevoeging. Ik heb het erbij gezet. Hoe zit het met de Stepping 8 (B0)? Is die juist wel goed? Of is de hele reeks niet goed? Zonde dat dit ook net bekend werd op het moment dat de DS1817+ uit kwam.
Nope, zie ook: nieuws: Intel verhelpt Atom C2000-probleem met nieuwe stepping
Je hebt minimaal C0 nodig.

Verwacht van Synology geen coulance, je krijgt alleen maar een paar extra maanden jaar garantie erbij. That's it !
Daarom heb ik een DS1817 (zonder plus) aangeschaft, ik ben bezig om de hele meuk van mijn DS1815+ naar DS1817 te kopieren.
Het blijft een zwaard van Damocles boven mijn NAS. Elke keer dat ik mijn 1815+ aanzet hou ik mijn hart vast of het nog wel doet.

Note: ik zou daarom ook geen 4 sterren geven voor de 1817+, de betrouwbaarheid valt te wensen over.

[Reactie gewijzigd door GoT op 30 september 2017 21:32]

Hi GoT,

Duidelijk bericht!
Ik ga contact met Synology opnemen om te kijken of ik een C0 stepping zou kunnen krijgen, als dat zo het geval is, dan laat ik de score zo staan. Mocht dat niet zo zijn, dan zal ik het bericht dusdanig aanpassen met de updates over de support. :)

Nogmaals bedankt voor het meedenken en de goede toevoegingen! :D
Zie ook: nieuws: Synology: producten met Atom C2538-processor voldoen aan kwaliteitsst...
Een vervangingsprogramma voor de nassystemen met Atom C2538-processors komt er niet.
Cisco gaat bv wel alle C2xxx producten preventief vervangen, Synology doet dat niet en geeft alleen een extra jaar garantie.
Maar ik ga daar niet op wachten, ik ga het zelf preventief vervangen.
Hi @GoT,
Dat kan ik begrijpen. Ik ga kijken wat Synology zegt.
@Pierre_nr1 geeft het volgende aan;
"Wat betreft de C2xxx bug, ik heb ook een DS1817+ (incl. een DX517) en navraag gedaan bij Synology en het antwoord was dat de C2xxx bug is verholpen door een modificatie op het moederbord."
Als dat daadwerkelijk het probleem heeft 'opgelost', dan blijf ik bij de DS1817+. Zo niet, dan ga ik kijken naar een vervanger inderdaad :)
Al antwoord van Synology?
Hi Pierre,

Excuus, ik had het gelijk in de review verwerkt. Jazeker!

Update 02-10-2017:
Vanuit Synology heb ik reactie ontvangen met daarin;
The issue concerned two units that were on the market at that point, DS1515+ and DS1815+.
However, this issue has been solved at 100%. The DS1817+ is not affected by this issue.
Dank voor je snelle reactie. Precies wat ik al eerder zei, ‘not affected by this issue’. Veel plezier met je DS1817+!
Inderdaad, erg blij om te horen. Het beestje ronkt nog steeds vrolijk rond!
Mooie, zeer uitgebreide review. Mijn complimenten.

Je hebt in je review over het volgende : ''De drie blauwe poorten zijn uiteraard de USB 2.0 poorten....''
Dat moet USB 3.0 zijn.

Wat betreft de C2xxx bug, ik heb ook een DS1817+ (incl. een DX517) en navraag gedaan bij Synology en het antwoord was dat de C2xxx bug is verholpen door een modificatie op het moederbord.
Hallo @Pierre_nr1,

Vriendelijk bedankt voor het opletten! _/-\o_ Ik heb het direct aangepast.

Kijk, dat is goede info! Ik ga het wel even navragen hoe dat bij de mijne zit - heb ik ook in iedere geval zekerheid. :)
Graag gedaan. Ik heb trouwens een configuratie met 13x4GB(8 in de DS1817+ en 5 in de DX517) Seagate Barracuda schijven in een Btrfs Raid-6 binnen 1 volume. En heb 2 schijven op spare liggen. Ben daar zeer tevreden over, goede performance en zeer stabiel.

btw, ik raad je een APC Back-UPS 700VA UPS aan. Voel je je toch wat veiliger bij stroomuitval en stroomonderbrekingen.

[Reactie gewijzigd door Pierre_nr1 op 30 september 2017 22:13]

Goedemorgen, dat is niet slecht. Goede setup! Zeker als er nog een paar spare liggen, dan ben je op van alles voorbereid.
Ik zal de UPS overwegen, bedankt voor de tip!

De DS1817+ zelf is een prima ding. Geen problemen gehad tot nu toe. En DSM werkt in mijn optiek geweldig.
Super uitgebreide revieuw
Heb hem ook de 8 gb versie 890 voor betaald amazone.de
Vandaag 2 Samsung 840 pro 512 gb gekocht om erin te zetten om weer read write caching te hebben .
Je kan je 4 netwerk aansluitingen bundelen haal je dan wel hogere snelheden gebundeld ?
Gebruik ook een Apc UPS 900
Gebruik ook Apc UPS 900 . Handig ding.

[Reactie gewijzigd door Raoul.TLS op 1 oktober 2017 13:39]

Hi Raoul,

Dat zijn gunstige prijzen, vergeleken met §1020+ in NL.
Ja? Werkt dat cashing een beetje? Ik heb geen 4 kabels op dit moment aangesloten (2 met bonding), maar ik vraag mij af of dan een switch of kabel die weer vervolgens naar je andere systeem loopt niet de bottleneck is. Namelijk; je kan wel 4 kabels erin stoppen en 'hopen' dat er een doorvoer van 4GbE naar de switch is, maar als er vanaf de switch maar 1 Cat 5e/6 kabel naar een 'pc' loopt, dan gaat dat toch echt maar max. 1GbE (volgens mij :)).

Ik zal het eens overwegen om een UPS aan te schaffen. Bedankt voor de tip! :)
Ik begreep dat je met Synology ook kan bounden zonder lacp switch . Zelf heb ik een switch die dat ondersteund sg300m en sg300mpp
Caching werkt super verslavend zelf
Mis de snelheid nu ik het niet heb . Maar vandaag weer .
Heb je bench mark programma’s dan draai ik die dan kunnen we snelheid vergelijken
Setup 5 keer 6 Tb wd red en nu 2 keer 512 gb Ssd en 1 slot vrij
Heb een ds216+ als backup nas voor offside backup
Ah, dat is dan iets wat ik allicht zou moeten onderzoeken :).
Ja? Maar wat is dan het verschil in benchmarks vergeleken zonder cashing? Gaat het echt heel veel sneller? Of valt dat wel mee?
Heel veel sneller en zeker in multitasking .gaat files cachen.
Ben je benchmark programma’s van nasen tegen gekomen ?
Wow! Dank je wel voor een erg volledige review.
Uit nieuwsgierigheid: hoe lang ben je daar nou mee bezig?
Dank je! Dan heb je nog aardig doorgewerkt. _/-\o_
Wat een enorme review. Erg duidelijk, vind zelf altijd het minpunt "prijs" om over te discussieren. Het lijkt me logisch om bij het reviewen alles af te zetten tegen de prijs, en ik snap dan niet echt hoe de prijs een minpunt kan zijn. Uit je review blijkt niet dat hij zijn prijs niet waard is.

En pfff, als je zo'n review leest, dan zou Tweakers toch wel e.e.a. qua pagina's en uitklapbare spoilers mogelijk moeten maken, want het huidige Tweakers faciliteert dit voor geen meter.
Hi Nino,
Bedankt! Ja, dat blijft een discussiepunt. Ene kant vind ik het wel waard, aan de andere kant is het een investering. Daarnaast kan je het natuurlijk ook weer vergelijken met een zelfbouw pc, en wat je daar aan kwijt bent. Kortom, ik benoem het wel. :)

Ja, het zou makkelijker zijn om meerdere pagina's in te kunnen stellen. Aan de andere kant, het geeft wel een overzicht dat er daadwerkelijk veel met DSM mogelijk is. ;)
Heb je hem gekocht als losse nas of ben je geŁpgrade van een vorig model naar dit model en heb je bij moeten leggen .
Ik ging van een ds1515+ met dx513 naar een da1817+ heb toen denk 100 euro bij hoeven te leggen. Dus dan kost die in mijn geval niet zo veel . Want heb eerst oude nas verkocht en toen nieuwe gekocht .
Los, ik kwam wel van een eigen PC build, maar aangezien die zo verouderd was, kon die wel weg. Zat nog een i3 3220T in volgens mij.
Ah, ja dan is het zeker wel een goede deal! Prima prijs voor een goede NAS! :)

Zelf wil ik ook een beetje met docker gaan spelen, bijvoorbeeld pi-hole erop zetten e.d.
Ben wel geÔnteresseerd in pi-hole ervaringen op Synology . Draai ze nu op Esxi 2 maal grafisch .
Maar zou backup een op synology willen draaien. Krijg daardoor meer resources vrij op esxi
Tweemaal zelfs? Jij hebt echt hekel aan reclame :P..
Ja, ik ben benieuwd hoe dat werkt. Mocht ik meer weten, dan laat ik het weten! :)
2 X Een is geen uit dat standpunt . En soms als ik een reboot of update draait dns gewoon door. Dns is via active directory op Synology die geeft het aan Sophos om verder af te handelen en die geeft het aan de 2 pihole’s zie soms aanvragen op de 2 de pi-hole binnen komen als de eerste het te druk heeft. Maar in het begin had ik soms last dat 1 pihole soms vast liep toen een tweede opgezet ernaast

[Reactie gewijzigd door Raoul.TLS op 3 oktober 2017 16:16]

Een tip voor de hoeveelheid geluid die de NAS maakt, schroef je schijven in de trays, dat scheelt enorm! Als het zootje warm wordt zet het plastic op een andere manier uit dan het metaal.
Ik heb een eigenbouw i7 4790k met 24GB en gebruik vooral 2x Plex 1080p streams, intern maar soms transcode naar buiten. Mijn i5 4690k kon het niet allemaal aan tegelijk (sab, sick, plex). Vraag me af of ik de DS1817+ puur als NAS moet gaan gebruiken en de i7 sab/sick/Plex moet blijven draaien.

Mijn i7 SATAs zitten al vol en extra SATA controller ook al, vandaar. Tijd om een 'echte' NAS in te zetten.

Wat is jouw visie hierop?

BTW wat een uitgebreide review.. word wel vrolijk van de opties allemaal :)
Dat is nog eens een heftige build voor die software :).
Het voordeel van deze NAS is dat er wel gemakkelijk kan worden uitgebreid met expension bays - mochten de 8 sloten ook weer vol raken.
Voordele ook van de DS is dat er inderdaad een hoop mogelijk is. Ook Plex kan op het beestje worden gedraaid, en/of sick/sab/couch etc :). Deze zijn zelfs in Docker containers te zetten - maar dat is een andere uiterste.

Voor storage kan de DS wel zijn meerwaarde bieden. Mocht je op ten duur toch ook extra software willen gebruiken, dan kan de DS hier in het algemeen goed mee overweg. Als je nog een PCI slot over hebt, kan je er ook nog gewoon een RAID controller in zetten (heb er toevallig ťťn te koop :+), scheelt het wel een hoop geld - ook qua aanschaf.

Dank je wel! :)
thanks, ik ga een DS1817+ overwegen om erbij... dan data migreren naar de DS1817+ en eventueel later misschien zelfs de i7 afbouwen.... wie weet. Haalt de DS1817+ met sabnzbd wel 48 MB/s download? in andere woorden kan de DS wel die dingen allemaal tegelijk aan? Dus Plex, sabnzbd, sickrage, etc..?
Goed nieuws ben op Synology 2018 event geweest. Er komt een nieuwe kaart uit voor de ds1817+ die wel nvme gaat ondersteunen . De ds3018xs zag er veel belovend uit. 6 bay versie . Heb meerdere geluiden daar gehoord dat de ds1817x laatste 8 bay versie nas zal zijn.
6 bay wordt nieuwe standaard . Komt geen ds1818 serie . Denk dat ze meer verdienen met een 6 bay versie en dan een expension bay erbij. Cpu van ds3018xs is wel 2 of 3 keer sneller als de ds1817+
Duivels delema van 8 naar 6 bay.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*