Wordt verwacht

Hitachi Deskstar 7K250 HDT722525DLA380, 250GB Review

Saturnus
3 juni 2006, laatste update op 3 juni 2006, 2.581 views

Hitachi Deskstar 7K250 HDT722525DLA380, 250GB

Algemene beoordeling Prima schijf waar je weinig euro's voor neer hoeft te leggen. Prestaties Één woord: prima. Ik kan pas meer zeggen na een vergelijking met een andere PC hier. Featureset Ik zou het leuk vinden als je bij HD's een UV SATA kabel kreeg ipv bij het mobo, omdat je dan altijd het goede aantal kabels hebt, voor de rest heb je toch niks nodig bij een HD. Verder is nog handig dat er 2 aansluitingen voor de voeding op de schijf zitten, de oude Molex en de nieuwe 'SATA Molex.' Dus als je een oude voeding hebt en een moederbord dat SATA ondersteund is het geen probleem. Je moet ze niet alle 2 tegelijk gebruiken. Er bestaat nog een Bootfloppy die je ergens van de Hitachi GST site kan halen, daarmee schakel je de...

Pluspunten

• Snel
  • Lage prijs
  • Veel GB's
  • Oude en nieuwe stroom aansluiting
  • HitachiGST ondersteunings diskette

Minpunten

• Dat wordt lang denken

Algemene beoordeling
Prima schijf waar je weinig euro's voor neer hoeft te leggen.

Prestaties

Featureset
Er bestaat nog een Bootfloppy die je ergens van de Hitachi GST site kan halen, daarmee schakel je de schijf van Sata 1.5GB naar Sata 3GB, of zet ze de schijf in stille modus, spread spectrum aan/uit, SMART aan/uit, de schijf groote wijzigen (groter dan 250GB kan niet...dus rare optie) en nog een paar opties.

Stabiliteit & betrouwbaarheid
De schijf heeft nog nooit een 'black out' gehad.

Compatibiliteit
In tegenstelling tot de Maxtors werkt deze perfect met de nForce 4 chip.

Geluidsproductie
Idle komt er geen geluid af, maar bij 'stressed' wel aardig veel...in ieder geval in vergelijking met mijn oude HD, maar overigens niet zo erg dat je het ding direct zou verwijderen. :P

Warmteproductie
Ook iets meer dan mijn oude, maar nog steeds ruim binnen de perken: ~28-35 graden.

Prijs
Zeer laag als je vergelijkt met de concurrentie, dit is één van de grootste voordelen van deze HD.

Heb jij ook een Hitachi Deskstar 7K250 HDT722525DLA380, 250GB?

Anoniem: 144620 25 november 2005 19:45
Heb deze hdd ook, en hij maakt bij mij haast geen geluid. Enkel een kloppend geluid bij intensief gebruik, maar niet storend. :o

En heb je SMART al nagekeken? kan je doen met bijv: Speedfan...als ie daar OK word bevonden zal het wellicht ergens anders aan liggen :?
Ik heb er ook 1 van in zitten en heb totaal nergens last van.
En inderdaad bij intensief gebruik (zoals mijn voorganger zegt Deathnote) maakt hij iets meer geluid.

Maar dit is opzich zeker niet storend.
Zal toch maar eens een paar zware progamma's erop los laten en kijken wat hij dan doet.
Bij welke 'OK' moet ik kijken, in het totaal heb ik er 7.
Verder; dat ik hem lawaaierig vind komt waarschijnlijk doordat er van mijn oude HDD geen lawaai maakte, en deze maakt idle zelfs al een beetje geluid. Ook zei ik dat ik nog ging kijken naar die zogenaamde stille modus, weten jullie of de snelheid daarodoor naarbeneden gaat? En of het geluid afneemd?
Heb het meer over de Fitness en Performance, als die helemaal vol zijn. is er meestal niet zoveel mis.....
En over dat "zogenaamde stille modus" performance gaat een beetje achteruit..maar niet bedroevend veel..
ok; die blakjes zitten volledig vol, maar ik vind het verdacht dat er verschil zit in betrouwbaarheid tussen, mijn oude systeem met de Maxtor en het nieuwe (met als enige verschil) die Hitachi. Ik denk dat ik meer weet na de herinstallatie van XP rond de kerstvakantie.
Het zou kunnen liggen aan de IDE drivers van nvidia. Ik had ook issues met precies dezelfde HD en heb een uninstall gedaan van de nvidia ide dirvers en nooi tmeer problemen gehad.
Yup inderdaad, die drivers zijn je probleem. Verder vind ik het een prima stille schijf, in mijn systeem hoor ik hem idle niet eens. Betrouwbaarheid is ook veel beter dan mijn vorige schijven, je hoort af en toe de kopkalibratie (een harde tik), maar dat zorgt wel voor een langere levensduur.
Ik heb op dit moment de ergste problemen met NVidia ooit, 6/10 sessies komt er op een willekeurig moment het bekende blauwe scherm, volgens windows ligt het aan nv4_disp.dll of te wel de vk driver....ik kan het niet oplossen, dus wacht ik op de nieuwste NVidia ForceWare (komen er ook nog eens nieuwe NForce drivers of hoe zit dat) en dan herinstaleer ik XP.
Ik deel de mening van de meesten hier,
deze schijf bolt stukke beter dan de maxtor die ik er ook in heb steken. Minder lawaai en ze is lekker snel!
Nog geen fouten gehad tot nu toe....
* nero355 even weer eens zijn RAID 0 propaganda post :

Als je echt wil profiteren van dit schijfje dan moet je vooral 2 of meer exemplaren in RAID 0 zetten => Word je heel blij van trust me !! :)
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod 1 juni 2006 10:13
Waarom staat betrouwbaarheid nog steeds als laag aangegeven terwijl je daar niets over in je verhaal verteld?
Top schijfjes, alleen de beoordeling voor geluid en betrouwbaarheid vind ik vrij laag, natuurlijk subjectief, maar licht het aub een beetje toe.
Waarom wordt de betrouwbaarheid van deze schijf als 'slecht' aangemerkt terwijl ik daar in de tekst niets over kan vinden?
Eveneens: Waarom heb je geluidsproductie wel laag beoordeeld maar niet toegelicht?
HoHo...rustig allemaal...lol...ik ben er nog mee bezig...(zie de laatste zin)
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Saturnus4 juni 2006 12:07
Misschien een goed idee om een survey nog niet te posten wanneer hij niet af is? Nofi maar op deze manier heb ik er helemaal niets aan gezien je allerlei negative eigenschappen opnoemt zonder ook maar iets toe te lichten. Overigens zie ik ook niet staan dat dit nog een "work in progress" is.
In mijn eerste versie dacht ik dat de schijf veel problemen had, vandaar eerst een survey die iets negatief leek, maar na een paar hardware switches kwam ik erachter dat het een prima schijf was, daarom haalde ik het negatieve eerst even weg om daarna een positieve te maken...logisch toch?
Heb van deze schijf ook 1 exemplaar. Maar er is wel iets vreemds mee aan de hand, om +/- 8 minuten hoor je namelijk een hoog zoom geluidje best irritant. Verder is het een goede schijf!!
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Mr.A4 juni 2006 12:07
Hercalibratie van de kop? Heb je de smart waardes al eens uitgelezen?