Prima laptop voor een goede prijs. Goede recensies zullen nog wel volgen, maar dat is niet mijn expertise. Kijk wel even naar de pros en cons hieronder.
Pluspunten
- Kwaliteitsbeleving
- Scherm
- Processor
- Bang for your buck
Minpunten
- Geluid interne speakers
- Veel plastic
- Oranje lampjes (persoonlijk)
Ik ben geen reviewer, maar wil wel wat info geven voor eventueel geïnteresseerden in deze laptop, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor aanschaf en niet gedesillusioneerd raakt.
Wat mij opviel, in chronologische volgore :
Snelle levering - dit heeft niets met de laptop te maken, maar is wel van invloed op de beoordeling van een product bij mij.
Mooi in de doos verpakt en deze opent als een etalage.
Oranje vormen op de bovenkant. Niet mijn kleur, maar dat wist ik voor aanschaf, dus mag ik de laptop niet aanrekenen.
Ik ben 43, dus bij opening van de laptop werd mij duidelijk dat ik toch wel een oude lul ben inmiddels. Het is een laptop gericht op een jong(er) publiek. Ik gebruik de laptop alleen thuis, maar als je een laptop zoekt die mee gaat naar je werkplek, koop dan een andere, want deze straalt weinig professionaliteit uit.
Mooi scherm met een matte afwerking, dus niet van dat rare geglans op het scherm. Kijkhoeken zijn goed, maar de kleurechtheid kan ik niet controleren. Voor mij ziet het er goed uit, maar ik ben geen condor.
Fijn toetsenbord, met verlichting en een aanslag die kwalitatief goed aanvoelt, als de deur van een Mercedes van voor 2000. Het toetsenbord beweegt wel een beetje als je erop typt, want de gehele laptop is van plastic, niet van metaal.
Prima touchpad, maar ik gebruik de laptop icm een Logitech G502 muis, waar ik zeer blij mee ben (heb er inmiddels 3).
Mooie voeding, die ook niet erg warm wordt (lauw at best).
Overall voelt de laptop goed aan, maar niet alsof deze niet kapot te krijgen is, zoals mijn oude Thinkpad. Alle naden sluiten mooi aan en de externe aansluitingen voelen allemaal zeer goed aan.
Games heb ik nog niet getest, maar daar hebben we andere pc's voor in huis. De 1050 zal ook geen snelheidsrecords neerzetten, maar meer dan een potje Trine met mijn vrouw en zoons op de TV zal er ook niet snel inzitten, dus ben ik tevreden. De laptop is aangeschaft om de processor die er in zit, waardoor ik er een aantal jaar prima op zal kunnen werken voor ik vind dat hij te traag aan gaat voelen.
Puntje van kritiek ; de ingebouwde speaker is echt niet goed. Ik ben verre van een audiofiel, maar het geluid dat uit de laptop komt klinkt vrij blikkerig en om eerlijk te zijn een beetje triestig. Een externe speaker lost dit probleem natuurlijk op en ik heb nog een boventallig JBL setje liggen, maar als je dat niet hebt, hou er dan rekening mee bij de aanschaf en tel de kosten daarvoor op bij de prijs van de laptop.
Foto's kun je op het internet wel vinden.