Dit toetsenbord heb ik tweedehands gekocht voor 20 euro in combinatie met de Wedge Touch muis. Ondanks dat ik die nog wel eens laat liggen (niet precies goed voor gamen...) gebruik ik deze alleen maar. Ik wilde een compact toetsenbord met een flat design met niet veel travel, maar hij moest wel comform typen. Omdat ik dit toetsenbord nieuw te duur vond een jaar geleden (60 euro) vond ik 20 euro een mooi bedrag (het had immers net zo goed een miskoop kunnen zijn).
Ik heb mijn bedrade oude toetsenbord van +- 10 jaar oud de deur uit gedaan en definitief vervangen voor deze, in deze recensie lees je waarom.
Hier valt weinig over te zeggen, behalve dat het toetsenbord beschikt over bluetooth i.p.v bedraad. Microsoft beweert dat de accu omstreeks de twee maanden mee gaat, uiteraard hangt dat af van het gebruik, maar daar vertel ik straks meer over.
Eveneens komt het toetsenbord met een rubberen hoes die als zowel tabletstand als telefoonstand gebruikt kan worden, deze heeft aan beide kanten een rand zitten waarmee je deze als het ware vast klemt op het toetsenbord (doordat deze randen desgelijks van rubber zijn worden beschadigingen voorkomen).
Hieronder kun je de doos zien van het Wedge Mobile keyboard naast de Wedge Touch Mouse, aan de verpakking kun je zien dat deze wel écht bij elkaar horen. Maar goed, daar gaat deze recensie niet over.
De doos is naar mijn mening mooi gedisigned en verdient een plekje naast mijn andere dozen op mijn gallery. Bij het uitpakken kom je het toetsenbord als eerste tegen, na het houdertje weg te halen vind je daaronder nog wat boekjes met gebruiksaanwijzingen hoe je het toetsenbord verbind.
Om het toetsenbord te verbinden zul je er eerst batterijen in moeten doen (AAA, 2 stuks, niet meegeleverd). Het batterijklepje vind je aan de onderkant, na op het knopje gedrukt te hebben schuift er een laadje uit (dit zit vast, niet eruit proberen te trekken dus!) waar je de batterijen in kunt doen.
Om te verbinden ga je op jouw apparaat naar Bluetooth en zorg je dat hij zoekt naar apparaten, opeenvolgend druk je op het toetsenbord het Bluetooth knopje in nadat je het toetsenbord hebt ingeschakeld m.b.v fn+Esc (icoontje staat er overigens bij). Nadat je het Bluetooth knopje hebt ingedrukt kun je jouw toetsenbord vinden, toets je een code in en druk je op enter, het toetsenbord is dan gekoppelt. Je hoeft dit maar één keer te doen, het toetsenbord verbind een volgende keer geheel automatisch. Als het toetsenbord aan het verbinden is knippert er een groen lampje, deze blijft een paar seconden constant groen branden na het succesvol verbinden.
Ondanks het relatief kleine formaat en kleine travel vind ik dit toetsenbord heerlijk typen. Het numpad mis je weliswaar, maar dit gebruikte is toch al niet. Kramp in mijn vingers heb ik geen last van (ik heb in deze vakantie zo'n beetje iedere dag alleen maar achter mijn pc gezeten, dus dat zegt wel wat).
Handig zijn vooral de snelkoppelingen die boven de cijfertoetsen zitten, zo kun je supersnel zoeken, geluid muten (direct uit zetten) en harder of zachter zetten, muziek afspelen en apparaten en printers openen.
Het enige nadeel waar ik mij eens in de maand aan frustreer is dat het toetsenbord geen capslock indicator heeft, stel je typt shift en je hebt het gevoel dat je capslock aangeraakt hebt moet je gaan typen om dit te verifiëren.
Naar mijn eigen ervaring gaat het toetsenbord zo'n anderhalve maand mee (ik gebruik goedkope Action batterijen), ondanks dat je het toetsenbord eigenlijk hoort uit te schakelen laat ik deze altijd aan staan. Vanwege de accuduur was ik aangenaam verrast (ooit gebruikte ik een Ewent toetsenbord die iedere week nieuwe batterijen moest hebben).
Door de goede accuduur en luxe uitstraling mede door het alluminium kan ik dit toetsenbord aan iedereen aanraden, mocht je nog vragen of opmerkingen hebben wees gerust om een reactie achter te laten. Een beoordeling vind ik eveneens altijd leuk.