Ik heb je review met interesse gelezen, omdat ik ook op zoek was naar een 4G dongle voor Linux. Na flink speurwerk ben ik erachter gekomen dat er twee versies van de dongle bestaan, de E3372s en de E3372h. De laatste heeft de Huawei HiLink software geinstalleerd, en werkt onder linux. Bij mij draait het onder nu onder OpenSUSE en OpenWRT. Ik heb een zwarte E3372h-153 gekocht bij mifi-hotspot.nl met EAN 6901443063406. Linux heeft kernel module usb_net_cdcether nodig en ook de usb-modeswitch software. Indien dit correct geinstalleerd is, verschijnt er een nieuwe netwerk interface. Indien je subnet 192.168.8.0/24 naar die dongle leidt, kun je met je browser op 192.168.8.1 de HiLink software bedienen. Vervolgens je default gateway naar 192.168.8.1 en je internet verkeer loopt via de dongle. Dongle netwerk heeft dhcp server vanuit dongle, dus met een beetje geluk gaat ook dit automatisch wanneer je de interface configureert via de standaard linux netwerk setup, maar dat is nogal distributie afhankelijk.
Helaas is linux een kleine markt, en is het ondersteunen een tijdrovende zaak omdat er zoveel distributies zijn die ook elk weer versies hebben en op verschillende manieren geinstalleerd kunnen zijn. Consumentenartikelen worden daarom zelden ondersteund op linux, Professionele artkelen uitsluitend op specfieke distributies, meestal RedHat en SLES.
Je kunt het Huawei wel kwalijk nemen dat ze verschillende producten, zowel kwa software als generatie, allemaal als E3372 aanbieden. Bij webwinkels en ook hier op Tweakers is het vaak onduidelijk welke versie het betreft.