D-Link DSL-2740B Review

Petervanakelyen
31 december 2009, laatste update op 19 december 2010, 1.314 views

D-Link DSL-2740B

Ik heb hem gekocht ter vervanging van mijn oudere SpeedTouch 706WL, maar het bleek een grote vergissing. De ADSL-snelheid was goed, rond de 16Mbit/s. Het probleem: vaak viel de internetverbinding plots weg. Er stond dan "DHCP Client In Progress" maar er gebeurde niets. Dit terwijl de SpeedTouch altijd zo goed als onmiddelijk zijn IP kreeg. Er was echter nog een stuk groter probleem. Ik zit op zo'n 3 meter afstand met mijn laptop, en ben een bestand van 700MB aan het kopieren over het netwerk. Ten eerste is de snelheid super laag. Ondanks het zogenaamde "Wireless N" gaat het niet sneller dan 2MB/s terwijl dat met de SpeedTouch gemakkelijk 4,5MB/s gaat. Na een paar minuten schakelt echter de router de WLAN-verbinding automatisch uit !! De...

Pluspunten

• Uitgebreide GUI en instellingen
  • Guest SSID
  • Wireless N

Minpunten

• Traag laden van webpagina's
  • SSID wordt vaak niet gevonden
  • Modem schakelt WLAN zelf uit
  • Spontane disconnects en trage snelheid

2 van 5 sterren (Slecht)

Er was echter nog een stuk groter probleem.

De WLAN-LED op de router gaat dan opeens compleet uit, en ondanks dat de Internet-LED gewoon aanblijft, is er ook met vaste PC's geen internet meer mogelijk.

Ik heb het ondertussen 3x opnieuw geprobeerd, steeds hetzelfde probleem.
Ik heb gezocht naar een nieuwe firmware-versie, maar de laatste versie op de D-Link website, is om de een of andere reden zelfs ouder dan de firmware die er op dit moment op staat. Desondanks toch geflashed, maar geen verbetering te zien.

Ook hier hebben veel mensen last van dezelfde problemen: webpagina's die traag laden, trage WLAN-verbinding, soms het niet-gevonden-worden van de SSID door clients, en spontane disconnects.

Ik mag hem dan nog paar een paar dagen hebben, het ding gaat zo snel mogelijk terug naar de winkel.

Heb jij ook een D-Link DSL-2740B?

als je wilt kun je de testen op deze site eens doorlopen en da afbeelding toevoegen http://www.speedtest.nl/TestSuite/TestController.asp
Ik heb hem nu niet meer, maar ik heb wel uitgebreid getest.

Ik haalde zonder problemen het max. wat ik in praktijk kan halen met mijn internetverbinding van Dommel, zo'n 1640KB/s (16Mbit).
Op speedtest.nl lag die snelheid wat lager omdat het testbestand zo snel gedownload was dat er geen objectieve waarnemingen gebeurden.